Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Migraine

Wij laten zien:

Bijbehorende medicijnen

Wat is migraine?

Migraine is een vorm van hoofdpijn. Deze klacht komt over het algemeen voor in de vorm van aanvallen. Dat betekent dat de pijn komt opzetten, maar ook weer afneemt, als een soort piekvorm. De klachten kunnen op elk moment optreden. Het is daarom dus ook soms lastig om te voorspellen wanneer dit zal gebeuren. Wel zijn er een aantal indicaties dat de hoofdpijn komt opzetten voordat dit daadwerkelijk zover is. Dan moet snel met bijvoorbeeld bestrijdende medicijnen worden gewerkt om de pijn te bestrijden voor deze te hevig wordt.

Kenmerken van migraine

Belangrijke kenmerken van migraine zijn bijvoorbeeld het ervaren van pijn aan één kant van het hoofd, de pijn komt in de vorm van steken of bonzen en is matig tot hevig, inspanning verergert de klachten, ook misselijkheid en overgeven treden op, felle lichten en harde geluiden maken de klachten erger, bedrust lijkt de beste remedie. Wanneer deze zaken gezamenlijk worden ervaren is er sprake van een migraineaanval. In sommige gevallen kondigen de klachten zich ongeveer een halfuur voor aanvang aan. Dit wordt een aura genoemd.

Wat te doen bij migraine?

Migraine ie een reden om serieuze maatregelen te nemen. Dat betekent bijvoorbeeld dat bezigheden van dat moment moeten worden gestaakt en rust nemen erg belangrijk is. Ook is het belangrijk om mensen in de omgeving in te lichten over het opspelen van de migraine. Neem bovendien geen alcohol of sigaretten wanneer een aanval aanstaande is of is losgebarsten. Dit zal een averechts effect hebben. Daarnaast is het ook van belang om de medicatie goed op orde te hebben om direct in te kunnen grijpen.

De medicijnen bij migraine

Er zijn veel medicijnen op de markt die kunnen helpen bij het bestrijden van migraine. In de meeste gevallen gaat het om medicijnen die moeten worden ingenomen op het moment dat de eerste verschijnselen worden opgemerkt. Binnen een halfuur tot een uur wordt dan opgemerkt dat de klachten afnemen of zelfs verdwijnen. Er zijn verschillende van dit type medicijnen op de markt. Het is dus verstandig om goed te bekijken wat de verschillen en de overeenkomsten tussen deze middelen zijn.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.