Motilium

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Motilium kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Motilium is een medicijn dat de beweging van de maag en darmen stimuleert. Daardoor is het geschikt om als medicijn te dienen bij allerlei klachten. Het wordt bijvoorbeeld voorgeschreven aan vrouwen die tijdens de borstvoeding meer moedermelk moeten aanmaken. Ook kan het echter worden voorgeschreven om bij migraine de pijnstillers sneller te laten werken. Daarnaast is het een goed medicijn om te gebruiken bij problemen met misselijkheid en braken en in een aantal gevallen ook bij bloeddrukproblemen. Het gebruik van het medicijn kan per klacht verschillen.

  • Dosering: Motilium 10 mg driemaal daags 1 tablet
  • Prijs Motilium (incl. online consult): tabletten – vanaf € 60,20

Bijwerkingen van Motilium

De belangrijkste bijwerkingen van Motilium zijn die van darmkrampen. Die komen bij ongeveer één op de tien gebruikers van het medicijn voor. Wel is het zo dat deze krampen slechts tijdelijk zijn. Een andere klacht die kan optreden is die van een droge monde. Mogelijk met als uitkomst dat er meer gaatjes in het gebit ontwikkelen. Het is belangrijk om op te letten in de zeldzame gevallen dat er overgevoeligheid voor de werkzame stof blijkt te bestaan of wanneer er hartproblemen ontwikkelen. Dit kan in sommige gevallen gebeuren en in dat geval is het belangrijk om direct een arts in te schakelen.

Hoe Motilium te gebruiken

Motilium komt in drie verschillende varianten. Smelttabletten die onder de tong smelten, gewone tabletten die in het geheel met wat water moeten worden ingeslikt en een drank. Het is in alle gevallen belangrijk om het dertig tot vijftien minuten voor de maaltijd in te nemen. In het geval van migrainebestrijding moet het medicijn gelijktijdig met de pijnstiller worden ingenomen. Pas er goed op dat dit medicijn niet overmatig gebruikt wordt. Dat betekent dat het belangrijk is om het zo kort als mogelijk in gebruik te houden.

Stoffen in Motilium

Motilium heeft als actieve bestanddeel Domperidon. Dit is dat werkzaam is in het eerste deel van de darmen en het transport van voedsel van de maag naar de darmen. Het is zeer snelwerkend, wat dan ook de reden is waarom het maximaal een half uur voor de maaltijd ingenomen moet worden, maar bij voorkeur nog dichter bij het moment van eten. Dit is een belangrijk kenmerk.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen