Ozempic

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Wat is Ozempic?

Wilt u gewicht verliezen, of na gewichtsverlies op gewicht blijven, maar lukt dit niet? Dan is het goed om te weten dat uw arts in sommige gevallen medicatie kan voorschrijven. Ozempic is een voorbeeld van een geneesmiddel dat wordt ingezet bij mensen die moeten afvallen of op gewicht moeten blijven. Uit onderzoekgegevens van Ozempic blijkt dat men met behulp van dit middel tot wel 15 kilo af kan vallen. (Bron: Obesitas-behandeling.be).

 • Dosering: Ozempic Injecties
 • Prijs Ozempic (incl. online consult): vanaf € 99,95
 • Verkrijgbaar in Nederland en België

De belangrijkste feiten over Ozempic:

 • Om Ozempic te kopen, moet u een recept hebben van uw (huis)arts. Verder in dit artikel leggen we uit hoe u een recept kunt verkrijgen.
 • Ozempic (semaglutide) is een medicijn dat wordt voorgeschreven ter behandeling van patiënten met diabetes mellitus type 21. Het medicijn wordt off label voorgeschreven bij patiënten met ernstig overgewicht. (Bron: Cbg-meb.nl)
 • Semaglutide verlaagt de hoeveelheid suiker in het bloed.
 • Het wereldwijde tekort aan Ozempic houdt ook in 2024 aan (mede doordat het off label wordt voorgeschreven).

Ozempic online beschikbaar

Overweegt u Ozempic te kopen? Dan is het handig om te weten dat deze medicatie online te bestellen is. Houd er wel rekening mee dat er vanwege de populariteit van dit middel veel malafide verkooppunten zijn. Wilt u zeker weten dat u medicatie koopt van goede kwaliteit? Schaf deze dan alleen aan bij een gecertificeerde apotheek.

Aandachtspunten bij online aanschaf – Wij leggen het graag uit:

Ozempic is een receptplichtig medicijn en zou alleen moeten worden gekocht op voorschrift van een erkende zorgprofessional. Online aankopen moeten uitsluitend worden gedaan bij gereguleerde apotheken, waarbij u een recept van een arts moet verstrekken. Wees voorzichtig met websites die Ozempic zonder recept aanbieden, aangezien dit onveilig en illegaal kan zijn. Soms is het wel mogelijk om via de online apotheek een recept te krijgen. Let ook op betaalmogelijkheden bij de online apotheek. Een beveiligd betaalproces is onmisbaar. Dit kunt u onder meer checken door te kijken of de websitenaam start met ‘https’ in plaats van ‘http’.

Online stappen voor aanschaf

Online medicatie bestellen is simpel. Groot voordeel van het online bestellen is dat u er de deur niet voor uit hoeft. Het hele bestelproces kan namelijk thuis worden voltooid en we leggen het u graag uit aan de hand van de volgende stappen:

 1. Maak een keuze voor een gecertificeerde online apotheek;
 2. Bestel Ozempic in de door u gewenste hoeveelheid;
 3. Tijdens het bestelproces zal gevraagd worden om een medische vragenlijst in te vullen. Hierin geeft u onder meer aan welke medicatie u verder gebruikt. Belangrijk: het gaat dan niet alleen om medicatie op recept, maar ook om vrij verkrijgbare middelen en supplementen. Medicijnen kunnen namelijk een wisselwerking met elkaar hebben. In de vragenlijst wordt ook gevraagd naar uw medische geschiedenis. In sommige gevallen is deze medicatie namelijk mogelijk niet of minder geschikt;
 4. Op basis van de door u gegeven informatie beoordeelt een gekwalificeerd arts uw aanvraag;
 5. Na akkoord krijgt u de medicatie discreet en snel thuisbezorgd.

Online bestelproces Ozempic

Online prijzen Ozempic

De prijs van Ozempic kan variëren, afhankelijk van uw locatie en de specifieke apotheek. Het is raadzaam prijzen te vergelijken bij verschillende apotheken en indien mogelijk gebruik te maken van eventuele kortingen of verzekeringsdekking. Ozempic is beschikbaar voor een prijs vanaf 99,95 euro. Deze prijs is inclusief verzendkosten en de kosten voor het medisch consult. Zo weet u dus precies waar u aan toe bent wat betreft kosten.

Voor wie is Ozempic geschikt?

Hoewel dit geneesmiddel in diverse gevallen effect lijkt te hebben, wordt het vooralsnog alleen voorgeschreven aan mensen met diabetes type 2. In dat geval is het voornaamste doel de behandeling van de diabetes. In een hogere dosering lijkt dit geneesmiddel echter goed in te zetten als middel om gewichtsverlies te ondersteunen. Een bijwerking van het middel is namelijk een verminderde eetlust. Als Ozempic wordt voorgeschreven als afslankmiddel, wordt de behandeling echter (nog) niet vergoed door de Nederlandse en Belgische zorgverzekeraars. Het is van belang om hiermee rekening te houden, want de kosten van de behandeling zijn relatief hoog.

Hoe werkt Ozempic?

Uit ons onderzoek is gebleken dat Ozempic een dubbele werking heeft. Niet alleen zorgt het voor een betere glykemische controle, maar het verlaagt ook de risico op hart- en vaatziekten met 20%. Al na twee weken gebruik van dit middel kunnen de eerste effecten waargenomen worden. In deze periode verandert ook het eetgedrag van de patiënt. Dit kan op termijn leiden tot een gewichtsverlies van vijf procent en soms zelfs meer. Ozempic is momenteel alleen verkrijgbaar in de vorm van injecties, maar er is wel een tabletversie onder de naam Rybelsus, die ook de werkzame stof semaglutide gebruikt. Nadeel van de tabletten is dat deze dagelijks ingenomen moeten worden, terwijl een injectie slechts een keer per week toegediend hoeft te worden.

De werkzame stof in dit geneesmiddel is semaglutide. Semaglutide lijkt erg veel op de het lichaamseigen hormoon GLP-1. Dit hormoon wordt wanneer u eet aangemaakt in uw hersenen, alvleesklier en darmen en reguleert dan de afgifte van insuline. Semaglutide werkt in het lichaam net zo als GLP-1, waardoor uw hongergevoel vermindert als u dit middel gebruikt. Ozempic verlaagt namelijk de bloedsuikerspiegel door de hoeveelheid insuline in het lichaam te verlagen. Om effect te hebben wat betreft gewichtsverlies is het belangrijk dat de medicatie gebruikt wordt in combinatie met een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging.

Werkt Ozempic echt?

In de afgelopen tijd zijn er diverse onderzoeken uitgevoerd naar de werking van Ozempic. Een van de onderzoeken is uitgevoerd onder bijna 2000 respondenten, die allen een BMI hadden van 30 of hoger. Alle deelnemers kregen gedurende 68 weken wekelijks een injectie van 2,4 mg semaglutide. Daarnaast was er een groep deelnemers die een placebo (nepmiddel) kreeg. Beide groepen volgden een gezond dieet, maar uiteindelijk verloren de mensen die Ozempic gebruikten gemiddeld bijna 15 procent van hun lichaamsgewicht. De groep die een placebo kreeg verloor gemiddeld maar 2,4 procent. (Bron: Nature.com)

Hoe gebruikt u Ozempic?

Ozempic wordt geleverd als vloeistof in een pen, waarmee u zichzelf dient te injecteren. Er zijn verschillende pennen te verkrijgen, met verschillende doseringen. Ook lijkt het erop dat Ozempic binnenkort ook op de markt komt in tabletvorm. Dit heeft diverse voordelen, bijvoorbeeld wanneer u het lastig vindt om u zelf een injectie te geven. Het kan ongeveer vijf weken duren voordat u het eerste effect van dit geneesmiddel op de bloedglucosewaarden bemerkt. Voordat u het maximale effect bemerkt bent u zelfs wel drie tot zes maanden verder. Op het gebied van afvallen kan het middel dan wel zeer effectief zijn. Een afvalpercentage van 5 procent van het oorspronkelijke gewicht is goed haalbaar. In sommige gevallen treedt er na een aantal weken tolerantie op voor het geneesmiddel. Het werkt dan niet meer als medicatie om af te vallen.

Gebruiksaanwijzing van dit geneesmiddel

U kunt de medicatie een keer per week toedienen via de huid van uw schouder, onderbuik of dij. De dosering mag in stapjes verhoogd worden, als dit noodzakelijk is. In de bijsluiter kunt u meer informatie vinden over het toedienen van dit middel. Raadpleeg uw arts of apotheker wanneer u hier vragen over heeft. Houd er rekening mee dat het gebruik van Ozempic bijwerkingen kan geven.

U kunt bijvoorbeeld last krijgen van maag- en darmklachten, nier- en leverproblemen en allergische reacties. Herkent u symptomen van een ernstige allergische reactie, zoals ademhalingsproblemen of zwelling in mond of keel? Stop dan direct het gebruik van dit middel en raadpleeg medische hulp. Zorg er ook voor dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt. Medicijnen kunnen namelijk een wisselwerking met elkaar hebben en uw arts kan beoordelen of daar bij u sprake van kan zijn. Daarnaast is het van belang dat uw arts op de hoogte is van uw medische historie, omdat dit middel in sommige gevallen niet of minder geschikt is. Gebruik het bijvoorbeeld niet wanneer u zwanger bent of wilt worden, of wanneer u last hebt van ernstige lever- of nierproblemen.

Ozempic bijsluiter

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van dit middel?

Gaat u Ozempic gebruiken? Dan raden we aan om voor het eerste gebruik goed op de hoogte zijn van mogelijke bijwerkingen:

Door het gebruik van medicatie kunt u bijwerkingen ervaren en dat geldt ook voor het gebruik van Ozempic. Het maakt daarbij niet uit of u het middel gebruikt tegen diabetes type 2, of omdat u wilt afvallen. Bijwerkingen die veel voorkomen zijn verstopping, diarree, buikpijn en misselijkheid. Die laatste bijwerking treedt voornamelijk op wanneer de dosering van het middel wordt verhoogd. Zo gauw het lichaam gewend is aan de nieuwe dosering neemt ook de misselijkheid af. Verder kunnen er bijwerkingen optreden zoals winderigheid, vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid, braken, refluxklachten en een verhoogde hartslag. Ook nierproblemen en galstenen zijn gemeld als bijwerkingen die in zeldzame gevallen voorkomen. Het is belangrijk om voor het eerste gebruik van het middel goed op de hoogte te zijn van de mogelijke bijwerkingen, zodat u snel actie kunt ondernemen als dat nodig is. Neem in ieder geval direct contact op met een arts als u symptomen heeft van een allergische reactie, zoals zwelling van mond of keel, of ademhalingsproblemen.

Wilt u Ozempic gebruiken? Dan raden wij het volgende aan:

Overweegt u Ozempic te gaan gebruiken om af te vallen? Dan is het dus belangrijk om te weten dat dit geneesmiddel momenteel in Nederland nog niet wordt vergoed als u het gebruikt om gewicht te verliezen. Overleg dus goed met uw arts, voordat u start met deze medicatie. Het is belangrijk om niet uit het oog te verliezen dat u gewicht verliest vanwege de bijwerkingen van dit middel. Bijwerkingen zoals misselijkheid en diarree zorgen er uiteindelijk voor dat u afvalt. Er is echter meer nodig om uiteindelijk gezond en duurzaam gewicht te verliezen. Uw arts kan samen met u bekijken wat de beste opties voor u zijn.

De fabrikant van Ozempic is:

Novo Nordisk A/S Novo Allé

DK-2880 Bagsværd

Denemarken

Website: Novonordisk.nl

Veelgestelde vragen en antwoorden over Ozempic

Gaat u Ozempic gebruiken? Grote kans dat u vragen heeft over het gebruik of over mogelijke bijwerkingen. Uw arts of apotheker kan u hier meer over vertellen. Verder wordt aangeraden om voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door te lezen, omdat u hierdoor meer te weten komt over de medicatie. Hieronder vindt u een lijst met veel gestelde vragen over dit middel, inclusief de beantwoording.

Ozempic is een medicijn voor de behandeling van diabetes type 2. Het bevat semaglutide, een GLP-1-receptoragonist die de bloedsuikerspiegel reguleert door de insulineproductie te stimuleren en de afgifte van glucose uit de lever te verminderen.

Ozempic wordt wekelijks toegediend met behulp van een voorgevulde pen. Volg daarvoor nauwkeurig de instructies van uw arts en injecteer subcutaan in de buikstreek of het dijgebied.

Bij diabetes is sprake van een slechte glycemische huishouding. Hiertegen kan Ozempic ingezet worden. Let er daarbij wel op dat hogere doseringen van dit middel het risico op lage bloedsuiker (hypoglykemie) verhogen. Het is als u diabetes hebt dus niet raadzaam om hoge doseringen in te nemen. Saxenda en Wegovy kunnen dan veiliger alternatieven zijn, om toch gewicht te kunnen verliezen. Gewichtsverlies is belangrijk, omdat het onder andere leidt tot een verbeterde glucoseregulatie, een lager risico op hart- en vaatziekten, minder belasting van de gewrichten en een verbeterde slaapkwaliteit.

Wegovy heeft een ander actief ingrediënt dan Saxenda. Wegovy bevat namelijk net als Ozempic het actieve bestanddeel semaglutide, terwijl Saxenda liraglutide bevat. Het geneesmiddel Wegovy mag worden voorgeschreven als er sprake is van overgewicht of obesitas. In de meeste gevallen wordt de medicatie ingezet bij een BMI boven de 30, maar ook bij minder overgewicht, maar in combinatie met ziekten zoals diabetes en hoge bloeddruk. Van Wegovy is een hogere dosering nodig dan van Ozempic om het gelijke effect te krijgen. In de meeste gevallen zal de arts echter de voorkeur geven aan Saxenda, omdat dit gemakkelijker verkrijgbaar is. Houd er rekening mee dat Saxenda alleen verkrijgbaar is op basis van een recept.
Een recept kan verkregen worden bij de eigen arts, maar kan ook aangevraagd worden bij een online apotheek. In dat geval krijgt u een online consult met een gekwalificeerd arts, die zal beoordelen of deze medicatie voor u geschikt is. Als dat het geval is, kan de bestelling direct doorgegeven worden en krijgt u de medicatie binnen enkele dagen thuisbezorgd. U hoeft hier dus zelf de deur niet voor uit. Het online consult is kosteloos en zit bij de bestelling van de medicatie inbegrepen. Let goed op bij de aanschaf van deze medicatie: krijgt u het aangeboden, zonder dat hiervoor een recept gevraagd wordt? Dan is de kans groot dat het gaat om een malefide verkoper. Het is onveilig om op zo’n aanbod in te gaan.

De werkzame stof in Ozempic (semaglutide) reageert niet op alcohol, maar toch wordt het drinken van alcohol niet aanbevolen wanneer u deze medicatie gebruikt. Alcohol bevat namelijk veel suikers, die ervoor zorgen dat de bloedsuikerspiegel stijgt. Hierdoor is het lastiger om die onder controle te houden en kunnen ook de bijwerkingen van Ozempic ernstiger zijn.

Ook voor het geneesmiddel Ozempic heeft u een voorschrift van een arts nodig. U kunt dergelijke medicatie dus niet aanschaffen bij de drogisterijen, zoals Kruidvat en Etos. Maar ook Ozempic is verkrijgbaar via gecertificeerde online apotheken, dus u kunt uw aankoop online doen. Indien noodzakelijk is een medisch consult inbegrepen.

Let op: Wees voorzichtig met websites die het zonder recept aanbieden.

Overleg met uw arts als u zwanger bent, borstvoeding geeft, allergisch bent voor semaglutide of een geschiedenis hebt van medullaire schildklierkanker of pancreatitis.

Bijwerkingen kunnen misselijkheid, braken, diarree, verminderde eetlust, hoofdpijn en meer omvatten. Raadpleeg uw arts als deze aanhouden of verergeren.

Wanneer u verschillende geneesmiddelen tegelijk gebruikt, kan het zijn dat er een wisselwerking optreedt. Breng uw arts op de hoogte van de medicatie die u gebruikt, inclusief vrij verkrijgbare en kruidensupplementen, om mogelijke interacties te vermijden.

De prijs van Ozempic kan variëren. Vergelijk prijzen bij verschillende apotheken en let op eventuele kortingen en de dekking van uw verzekering. Via onze partnerapotheek is Ozempic verkrijgbaar vanaf 99,95 euro.

Het kan enige tijd duren voordat u de volledige effecten van Ozempic ervaart. Raadpleeg uw arts voor specifieke informatie. Stop niet zomaar met dit middel als u denkt dat het niet werkt, maar overleg met uw arts.

Als u een dosering bent vergeten, neem deze dan zo snel mogelijk in, tenzij het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.