Wegovy 2,4 mg

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Obesitas is een wereldwijde gezondheidsepidemie geworden. Miljoenen mensen worstelen met overgewicht en de daarmee samenhangende gezondheidsproblemen. In de zoektocht naar effectieve behandelingsmethoden is Wegovy 2,4 mg gevonden als een krachtig wapen tegen obesitas. Heeft u interesse in het gebruik van dit middel? In dit artikel vindt u er meer informatie over.

 • Dosering: Wegovy 2,4 mg FlexTouch oplossing semaglutide
 • Prijs Wegovy 2,4 mg (incl. online consult): vanaf € 29,00

Wat is de werking van Wegovy 2,4 mg?

Wegovy, ook bekend onder de generieke naam Semaglutide, is een medicijn dat is goedgekeurd voor de behandeling van obesitas. Het behoort tot een klasse geneesmiddelen die bekendstaan als GLP-1-receptoragonisten. De werking van Wegovy is veelzijdig en kan effectief bijdragen aan gewichtsverlies, doordat het werkt op een aantal verschillende manieren. Ten eerste zorgt het middel voor een verminderde eetlust. Het werkt namelijk in op de hersenen, om het hongergevoel te verminderen. Hierdoor voelt u zich eerder verzadigd na een maaltijd en heeft u minder behoefte aan tussendoortjes.

Een ander effect van het middel is een vertraagde lediging van de maag. Doordat dit proces langer duurt, voelt u zich langer vol en heeft u dus ook minder behoefte aan eten. In sommige gevallen zorgt Wegovy ook voor een verbeterde gevoeligheid voor insuline. Dit helpt bij het onder controle houden van de bloedsuikerspiegel. Ten slotte kan het middel ook bijdragen aan een verhoogde calorische verbranding. En wanneer er meer vet verbrand wordt dan dat er energie binnenkort, zal dit resulteren in gewichtsverlies.

Wat is de gebruiksaanwijzing van Wegovy 2,4 mg?

Wilt u deze medicatie gaan gebruiken? Houd er dan rekening mee dat dit middel alleen op recept verkrijgbaar is. U heeft hier dus een recept van een arts voor nodig. Zo’n recept kunt u bijvoorbeeld krijgen via een officiële online apotheek. Na een online consult (vaak in de vorm van een vragenlijst) beoordeelt een gekwalificeerd arts of u dit middel veilig kunt gebruiken. Na akkoord kunt u de medicatie direct bestellen, waarna u deze binnen een paar werkdagen in huis heeft en met de behandeling kunt starten. Houd er wel rekening mee dat het gebruik van dit middel zorgvuldig gemonitord moet worden. Lees voor het eerste gebruik ook de bijsluiter goed door, waarin u onder meer een gebruiksaanwijzing kunt vinden. Over het algemeen gelden de volgende aanwijzingen voor gebruik:

 • De aanbevolen dosering is 2,4 mg eenmaal per week. De juiste dosering wordt bepaald door uw arts. De arts kan de dosering indien noodzakelijk ook verhogen of verlagen tijdens de behandeling;
 • Het medicijn wordt toegediend via een injectie onder de huid;
 • Wegovy kan op elk moment van de dag worden toegediend, ongeacht de maaltijden. Het is belangrijk om de injectie op dezelfde dag te plannen, bij voorkeur op een vast tijdstip, om consistentie te waarborgen. U verkleint hiermee de kans om een injectie te vergeten;
 • De injectie kan worden gegeven in de dij, bovenarm of buik. Het is belangrijk om regelmatig van injectieplaats te wisselen om mogelijke irritatie te voorkomen;
 • De initiële dosering en het gebruik van Wegovy moeten worden begeleid door een arts of medische professional. Deze zal de voortgang evalueren en eventuele aanpassingen in de dosering aanbevelen. Zorg ervoor dat de professional op de hoogte is van uw medische historie. In sommige gevallen is dit middel namelijk niet of minder geschikt. En het is ook van belang dat de arts weet welke medicatie u verder gebruikt. Medicijnen kunnen namelijk een wisselwerking met elkaar hebben. Uw arts kan beoordelen of daar in uw geval ook kans op is. In dat geval kan het zijn dat u bepaalde medicatie moet laten staan in de periode dat u Wegovy gebruikt;
 • Het gebruik van Wegovy moet altijd worden gecombineerd met een gezond dieet en lichaamsbeweging. Een arts kan een geschikt gewichtsverliesprogramma aanbevelen dat past bij de individuele behoeften van de patiënt. Hulp van een diëtist kan een goede ondersteuning zijn.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen?

Zoals bij elk medicijn kunnen er bij het gebruik van Wegovy bijwerkingen optreden. Deze kunnen variëren in intensiteit. Het is raadzaam om voor het eerste gebruik van deze medicatie op de hoogte te zijn van mogelijke bijwerkingen, zodat u als dat nodig is snel actie kunt ondernemen. Stop bij ernstige bijwerkingen direct het gebruik van dit middel en zoek medische hulp. Verder kunt u onder meer te maken krijgen met:

 • Sommige mensen kunnen last krijgen van misselijkheid na het innemen van Wegovy. Dit kan meestal worden verminderd door de injectie ’s avonds voor het slapengaan toe te dienen, zodat u minder last heeft van deze klacht;
 • Een andere veelvoorkomende bijwerking is diarree. Dit kan aanhouden, maar de meeste mensen passen zich na verloop van tijd aan, waardoor deze klacht vermindert;
 • In sommige gevallen kan braken optreden. Als dit gebeurt, is het belangrijk om contact op te nemen met een arts;
 • Veranderingen in hartslag. Wegovy kan leiden tot veranderingen in de hartslag. Dit moet nauwlettend worden gevolgd, vooral bij mensen met bestaande hartaandoeningen;
 • Er is gemeld dat Wegovy de kans op galstenen verhoogt.

Het is van cruciaal belang dat u eventuele bijwerkingen meldt aan uw arts. In sommige gevallen kan aanpassing van de dosering of stopzetting van het medicijn nodig zijn.

De juiste dosering kiezen van Wegovy

Wegovy is beschikbaar in verschillende doseringen. De laagste dosering is 0,25 mg. Deze dosering wordt vaak voorgeschreven als een initiële dosis om het lichaam te laten wennen aan het medicijn. De dosering kan vervolgens worden verhoogd tot 1 mg en uiteindelijk tot de maximale dosering van 2,4 mg per week, afhankelijk van de behoeften en de reactie van de patiënt. Alleen uw arts mag de dosering aanpassen. Daarom is regelmatige controle van groot belang.

Wegovy 2,4 mg bijsluiter

Obesitas: wereldwijd een grote gezondheidsuitdaging

Obesitas is een ernstige gezondheidsaandoening met een breed scala aan complicaties en risico’s. Het wordt gekenmerkt door overmatige ophoping van lichaamsvet en kan leiden tot aandoeningen zoals diabetes, hoge bloeddruk, hartziekten, beroertes, gewrichtsproblemen en meer. Bovendien kan obesitas leiden tot psychosociale problemen, zoals een verminderd zelfbeeld en depressie. Het is van vitaal belang om obesitas serieus te nemen en te zoeken naar effectieve behandelingsmethoden. Gewichtsverlies kan de gezondheid aanzienlijk verbeteren en het risico op ernstige ziekten verminderen. Heeft u te maken met obesitas? Overleg dan met een arts of er maatregelen genomen kunnen worden, zoals bijvoorbeeld het gebruik van Wegovy.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen