Wegovy 1,7 mg

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Veel mensen worstelen met overgewicht en de gezondheidsrisico´s die overgewicht met zich meebrengt. Gelukkig is er constant onderzoek en ontwikkeling op het gebied van gewichtsbeheersing. Een van de recente doorbraken is Wegovy 1,7 mg. Dit middel zou van doorslaggevende invloed kunnen zijn in de combinatie van interventies die gebruikt wordt om overgewicht te verminderen.

 • Dosering: Wegovy 1,7 mg FlexTouch oplossing semaglutide
 • Prijs Wegovy 1,7 mg (incl. online consult): vanaf € 29,00

De werking van Wegovy 1,7 mg

Wegovy 1,7 mg bevat de actieve stof semaglutide. Semaglutide behoort tot de klasse van GLP-1-receptoragonisten. Dit medicijn is ontworpen om op verschillende manieren te helpen bij gewichtsverlies:

 • Semaglutide zorgt ervoor dat de lediging van de maag vertraagd wordt. Dit resultaat in een langer durend gevoel van verzadiging na een maaltijd. U heeft hierdoor minder snel weer trek in tussendoortjes en krijgt minder calorieën binnen. Dit is essentieel voor gewichtsverlies;
 • De stof beïnvloedt het honger- en verzadigingscentrum in de hersenen, waardoor de eetlust wordt verminderd. Ook dit zorgt voor een verminderde calorie-inname;
 • Dit medicijn kan de insulinegevoeligheid verbeteren, wat helpt bij het handhaven van een stabiele bloedsuikerspiegel. Dit is vooral belangrijk voor mensen met diabetes type 2, omdat obesitas vaak gepaard gaat met deze aandoening;
 • Over het algemeen kan Wegovy 1,7 mg helpen bij het bereiken van een aanzienlijk gewichtsverlies. Het kan mensen helpen om hun streefgewicht te bereiken en te behouden. Juist door deze eigenschap wordt dit middel steeds populairder onder mensen die willen afvallen.

Gebruiksaanwijzing van Wegovy 1,7 mg

Het gebruik van Wegovy 1,7 mg moet altijd gebeuren onder medisch toezicht. Om die reden is het middel niet vrij verkrijgbaar, maar heeft u altijd een doktersvoorschrift nodig. Het is dus ook niet te koop bij bijvoorbeeld Trekpleister of Kruidvat. Gaat u deze medicatie gebruiken? Dan zal uw arts u uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Lees daarnaast voor het eerste gebruik altijd de bijsluiter goed door. Dit zijn enkele belangrijke punten met betrekking tot de gebruiksaanwijzing:

 • De aanbevolen dosis Wegovy is 1,7 mg eenmaal per week. Het medicijn wordt subcutaan (onder de huid) toegediend via een injectie. Het is belangrijk om de door uw arts voorgeschreven dosis strikt te volgen;
 • Wegovy wordt geleverd met instructies voor zelftoediening. Uw arts of zorgverlener kan u leren hoe u de injectie correct kunt uitvoeren;
 • Het is belangrijk om de injectieplaats te variëren, om huidirritatie te voorkomen;
 • Wanneer u Wegovy gebruikt, wordt van u verwacht dat u een gezonde levensstijl handhaaft, inclusief een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Uw arts kan u hierover adviseren;
 • Uw arts zal uw voortgang nauwlettend volgen, inclusief gewichtsverlies, bloeddruk en eventuele bijwerkingen. Regelmatige follow-upafspraken zijn van groot belang, om ervoor te zorgen dat het medicijn effectief is en te checken of het goed verdragen wordt.

Mogelijke bijwerkingen

Hoewel Wegovy effectief kan zijn bij gewichtsverlies, kan het tegelijkertijd ook bijwerkingen veroorzaken, net als elk ander medicijn. In de bijsluiter kunt u een volledig overzicht van gemelde bijwerkingen vinden en de frequentie waarin deze voorkomen. Een bijwerking die vaak gemeld wordt is misselijkheid. Sommige mensen kunnen last krijgen van milde tot matige misselijkheid, vooral aan het begin van de behandeling. Dit kan meestal worden verminderd door de dosis geleidelijk te verhogen. Ook braken kan met name aan het begin van de behandeling voorkomen. Als u moet braken kort na het toedienen van Wegovy, neem dan contact op met uw arts. Diarree is een andere bijwerking die wordt vermeld.

Heeft u hier last van? Zorg er dan voor dat u voldoende vocht binnenkrijgt en overleg met uw arts als de klacht ernstig is. In zeldzame gevallen zijn veranderingen in de hartslag gemeld bij het gebruik van GLP-1-receptoragonisten zoals Wegovy. Het is belangrijk om eventuele ongewone hartkloppingen direct te melden aan uw arts. Zorg er daarnaast voor dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt. Medicijnen kunnen namelijk een wisselwerking met elkaar hebben en uw arts kan beoordelen of daar in uw geval sprake van is. Ook is het essentieel dat uw arts weet welke aandoeningen u heeft en heeft gehad. In sommige situaties kan dit middel namelijk niet of minder geschikt zijn. Wellicht zijn er dan alternatieven die de arts voor kan schrijven.

Wegovy 1,7 mg bijsluiter

Verschillende doseringen van Wegovy

Wegovy is verkrijgbaar in verschillende doseringen, waaronder 0,25 mg, 0,5 mg, 1 mg, 1,7 mg en 2,4 mg. De keuze van de juiste dosering is afhankelijk van de individuele behoeften en de beoordeling van uw arts. Gewoonlijk wordt gestart met een lagere dosis en wordt deze geleidelijk verhoogd om het gewenste effect te bereiken.

De ernst van obesitas

Obesitas is veel meer dan alleen een kwestie van hoe u eruitziet. Het is een ernstige medische aandoening die het risico op een reeks gezondheidsproblemen verhoogt. Mensen met obesitas hebben een verhoogd risico op type 2-diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, slaapapneu en gewrichtsproblemen. Daarnaast kan obesitas leiden tot psychologische stress, depressie, stigmatisering en een verminderde kwaliteit van leven. Heeft u te maken met obesitas? Dan is het dus belangrijk om actie te ondernemen. Wegovy 1,7 mg zou u kunnen ondersteunen in dit proces. Houd er daarbij wel rekening mee dat ook Wegovy geen wondermiddel is. Het gebruik van medicatie is slechts één onderdeel van het afvalproces. U zult daarnaast aandacht moeten besteden aan uw eet- en beweegpatroon. Door ook in deze onderdelen stappen te zetten is de kans groot dat u uiteindelijk succesvol kunt afvallen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.