Rybelsus

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Rybelsus (semaglutide) is een geneesmiddel dat behoort tot de klasse van GLP-1 receptoragonisten en wordt gebruikt voor de behandeling van diabetes type 2. Het biedt een handige en effectieve aanpak voor patiënten die moeite hebben met het beheersen van hun bloedsuikerspiegel met alleen dieet en lichaamsbeweging.

  • Dosering: Rybelsus 3 mg – 7 mg – 14 mg Semaglutid
  • Prijs Rybelsus (incl. online consult): vanaf € 99,95

Werking van Rybelsus

Rybelsus wordt voorgeschreven voor de behandeling van diabetes type 2. Het actieve bestanddeel, semaglutide, werkt als een GLP-1 receptoragonist en helpt de bloedsuikerspiegel te reguleren door de insuline-afgifte te stimuleren en de eetlust te verminderen.

Gebruiksaanwijzing van Rybelsus

Als u deze medicatie gaat gebruiken, zal uw arts u uitleggen hoe u het middel toe kunt dienen. Volg de aanwijzingen van uw arts altijd goed op. Zo kan de medicatie optimaal werken en verkleint u de kans op bijwerkingen. Meestal gelden de volgende instructies:

  • Rybelsus wordt eenmaal daags ingenomen, bij voorkeur op een vast tijdstip. Neem het met of zonder voedsel, maar slik de tablet heel door met water;
  • De startdosering is meestal 7 mg eenmaal per dag, en na 30 dagen kan de dosis worden verhoogd naar 14 mg, afhankelijk van de behoefte van de patiënt en de respons;
  • Blijf regelmatig uw bloedsuikerspiegel controleren volgens de aanbevelingen van uw arts;
  • Bewaar Rybelsus bij kamertemperatuur, beschermd tegen vocht en licht.

Bijwerkingen van Rybelsus

Zoals bij elk medicijn zijn er mogelijke bijwerkingen bij het gebruik van Rybeslus. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u ernstige reacties ervaart, zoals ademhalingsproblemen of huiduitslag. Enkele veelvoorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, braken, verminderde eetlust en diarree. Heeft u een sterk verminderde eetlust? Overleg dan ook altijd met uw arts, omdat u hierdoor mogelijk te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt. Kijk voor een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen in de bijsluiter. Aangeraden wordt om de bijsluiter voor het eerste gebruik goed door te lezen, zodat u weet wat u kunt verwachten en hoe u het middel dient te gebruiken.

Rybelsus bijsluiter

Rybelsus via de online apotheek

Dit geneesmiddel is alleen beschikbaar op doktersvoorschrift. Het is mogelijk om Rybelsus online aan te schaffen via een gecertificeerde online apotheek, zoals Treated. Gecertificeerde apotheken verstrekken alleen medicatie wanneer er een online consult heeft plaatsgevonden. Dit kan op basis van een online medische vragenlijst, waarna een arts controleert of de medicatie inderdaad geschikt voor u is. Hij of zij kijkt daarbij naar uw medische geschiedenis en zal ook vragen welke medicatie u verder gebruikt. Het gaat dan niet alleen om medicatie op recept, maar ook om vrij verkrijgbare middelen.

Medicijnen kunnen namelijk een ongewenste wisselwerking hebben met elkaar. Nadat uw bestelling is goedgekeurd, wordt Rybelsus discreet naar uw huisadres gestuurd. Raadpleeg dus altijd een arts voordat u Rybelsus gaat gebruiken, vooral als u andere medicijnen gebruikt of andere medische aandoeningen hebt. Een medisch consult zit bij de prijzen van medicatie bij Treated altijd bij de prijs inbegrepen. Ook de verzendkosten zitten daarin, dus u heeft nooit onverwachte kosten en kan veilig bestellen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.