Alli tabletten

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Alli tabletten worden ingenomen als hulp bij het afslanken. Dit is te danken aan het feit dat deze tabletten zorgen voor een verminderde opname van vet uit voedsel. Omdat de werkzame stof de werking van het verteren van voedsel in de maag beïnvloedt wordt dit mogelijk. De onverwerkte delen van de voeding worden gemakkelijk via de ontlasting weer uit het lichaam afgevoerd. Om hier goed gebruik van te maken bij het afslanken is het belangrijk om goede kennis van het middel te hebben voor tot gebruik wordt overgegaan.

  • Dosering: 60 mg orlistat
  • Prijs Alli afslankmedicijn (incl. online consult): 84 Tabletten – € 64,49

Bijwerkingen van de tabletten

Alli tabletten gebruiken kan betekenen dat bepaalde bijwerkingen ervaren worden. In verhouding tot veel andere middelen valt het aantal bijwerkingen relatief mee. Het is wel zo dat sommige klachten net iets vaker voorkomen. De bijwerkingen die het betreft zijn buikpijn, winderigheid en vettige ontlasting of diarree. Een belangrijke stap is om minder vet voedsel te eten. Dat neemt niet weg dat de klachten kunnen blijven bestaan zolang het medicijn ingenomen wordt ter ondersteuning van het afslanken. Wanneer de hinder hiervan zeer groot is, is overleg met een dokter aan te raden.

Hoe zijn Alli tabletten te gebruiken

Alli tabletten moeten rondom de maaltijd genomen worden. Dat betekent dat het beste vlak voor, tijdens of tot maximaal een uur na de maaltijd genomen mogen worden. Let daarbij op dat het alleen effect heeft wanneer er vet in de voeding terug te vinden is. Dit geldt voor alle drie de grote maaltijden. Er wordt dan driemaal per dag 1 tablet genomen. Doe dit altijd met enkele slokken water. Let ook op dat erna maximaal een half jaar een rustpauze ingelast moet worden of er gestopt moet worden met gebruik van dit medicijn. Ook mogen kinderen jonger dan achttien jaar geen gebruikmaken van de tabletten.

Actieve bestanddelen

Alli tabletten draaien om de werkzame stof orlistat. Dit is een stof die effect heeft op de enzymen die in het lichaam zorgen voor het verteren van het genomen voedsel. Orlistat zorgt dat de enzymen het vet niet verwerken. In een tablet zit over het algemeen 60 milligram van de werkzame stof opgenomen. Al zijn er ook varianten waar deze hoeveelheden anders in zijn.

Download Alli bijsluiter.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.