Hooikoorts

Wij laten zien:

Bijbehorende medicijnen

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een allergie die wordt veroorzaakt door pollen. Dit zijn stuifmeelkorrels. Het is belangrijk om goed op te letten. Wanneer symptomen van hooikoorts ook buiten het zogenaamde seizoen worden ervaren, dan duidt dit op een andere allergie, bijvoorbeeld voor huisstofmijt. Wanneer dit niet het geval is en de klachten alleen in het zogenaamde hooikoortsseizoen plaatsvinden, dan is het belangrijk om de behandeling hier ook op toe te spitsen. Het is essentieel om een aantal kenmerken van de klachten goed vast te stellen voor een juiste behandeling ervan.

Symptomen van hooikoorts

Wanneer het gaat om hooikoorts, dan zijn er een groot aantal zeer duidelijke symptomen waarneembaar die aangeven dat er van deze aandoening gesproken kan worden. Het gaat dan om bijvoorbeeld jeuk aan de neus, veel niezen, een loopneus, last van de ogen, tranende ogen, jeuk in de ogen of rode ogen. Dit zijn allemaal tekenen dat de slijmvliezen in de ogen en de neus ontstoken zijn. De klachten zijn het hevigst wanneer het weer droog en warm is. In zulke gevallen kunnen de problemen die ervaren worden zeer stevig zijn.

Algehele routine tegen hooikoortsklachten

Om hooikoortsklachten zo veel als mogelijk in de hand te houden zijn talloze voorzorgsmaatregelen te nemen. Een voorbeeld is het dragen van een zonnebril. Een ander voorbeeld is het douchen vlak voor het slapengaan om de pollen niet in het beddengoed te verspreiden. Probeer ook het wrijven in de ogen zoveel als mogelijk te beperken om de pollen niet verder te verspreiden in het oog en daarmee de klachten te verergeren. Een huisarts kan een flinke lijst aan verdere maatregelen aanleveren. Daarmee kunnen symptomen worden bestreden.

Anti-allergiemiddelen hooikoorts

Hooikoorts bestrijden met behulp van medicijnen wordt voornamelijk gedaan met anti-allergiemiddelen. Over het algemeen betreft dit neusdruppels of oogdruppels. Deze middelen werken de stoffen die in het lichaam worden aangemaakt waardoor de allergische reacties worden veroorzaakt. Er zijn flink wat verschillende middelen en werkzame stoffen die dit kunnen verzorgen. Het is vooral belangrijk om goed te monitoren of de stoffen aanslaan bij de behandeling.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.