Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dymista

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Dymista kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Dymista?

Dymista is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van allergische rhinitis, oftewel hooikoorts. Wij geven hieronder belangrijke informatie over het online kopen van Dymista, de prijs ervan, het proces van online bestellen, de veiligheid van online bestellen en antwoorden op veelgestelde vragen over dit geneesmiddel.

 • Dosering: 137 microgram azelastine en 50 microgram fluticason
 • Prijs Dymista (incl. online consult): 1 flacon neusspray – € 79,50

De voordelen van online aanschaf van Dymista

Wellicht heeft u nog niet eerder online medicatie aangeschaft, omdat u gewend bent om hiervoor naar de lokale apotheek te gaan. Online aanschaf heeft echter diverse voordelen. Zo kost het vaak minder tijd dan aanvragen bij de lokale apotheek, omdat u er niet voor naar de apotheek toe hoeft. Bij zware klachten is het daarbij extra fijn dat u voor Dymsita niet langer de deur uit hoeft. U bestelt simpelweg online en laat de medicatie thuisbezorgen. Daarbij kunt u online gemakkelijk prijzen bij verschillende aanbieders vergelijken. Per flacon verkrijgbaar vanaf € 79,50.

Dit kost Dymista online

De prijzen van Dymista kunnen verschillen en zijn onder andere afhankelijk van de hoeveelheid en de specifieke online apotheek waar het wordt gekocht. Wilt u prijzen vergelijken? Dan adviseren wij om rekening te houden met verschillende weergaven. Sommige aanbieders tonen namelijk eerst alleen de prijs voor losse medicatie, waarna extra kosten (bijvoorbeeld voor verzending) pas later in het bestelproces getoond worden. Andere aanbieders geven direct een totaalprijs weer, voor medicatie, verzendkosten en de kosten van een medisch consult. Dymista is online beschikbaar voor een totaalprijs vanaf 92,95 euro.

Zo bestel u in een paar stappen online medicatie

Heeft u nog niet eerder (vaak) medicatie online besteld? Gebruik dan ons handige stappenplan als leidraad:

 1. Ga naar de apotheek van uw keuze en selecteer Dymista in de juiste hoeveelheid en dosering;
 2. Voeg de medicatie toe aan uw winkelmandje;
 3. Doorloop het bestelproces, door uw gegevens in te vullen;
 4. Bij receptplichtige medicatie zoals Dymista zal om een recept gevraagd worden. Dit kunt u uploaden. Heeft u nog geen voorschrift? Dan kunt u in plaats daarvan een medische vragenlijst online invullen. Hierin kunt u meer informatie geven over bijvoorbeeld uw medische geschiedenis en uw huidige medicijngebruik;
 5. Betaal voor uw bestelling;
 6. Een gekwalificeerd arts controleert of de medicatie inderdaad voor u geschikt is;
 7. Na akkoord van de arts wordt de bestelling direct voor u in orde gemaakt.

Online bestelproces Dymista

Veilig online bestellen? Dit adviseren wij

In de meeste gevallen is het veilig om Dymista online te bestellen, zolang u dit doet bij een betrouwbare en gecertificeerde online apotheek. De legitimiteit van de aanbieder kunt u op verschillende wijzen controleren:

 • Kijk via de overheidswebsite aanbiedersmedicijnen.nl na of de apotheek van uw keuze de juiste vergunningen heeft. De betreffende apotheek zal op de eigen website dan ook een groen-wit logo hebben staan, dat doorverwijst naar de overheidswebsite;
 • U kunt beoordelingen van andere klanten doorlezen, om meer te weten te komen over de ervaren klantvriendelijkheid en betrouwbaarheid;
 • Bekijk de beveiliging van de website van de aanbieder. Is er bijvoorbeeld sprake van een beveiligde website? Dit kunt u zien aan de https (in plaats van http) die voor de websitenaam in de browserbalk staat.

Online betalen voor Dymista

U kunt bij gecertificeerde online apotheken vaak op verschillende manieren betalen. Maak bijvoorbeeld gebruik van uw creditcard, of betaal via iDeal of PayPal. De mogelijkheden kunnen per aanbieder verschillen. Wij raden aan om altijd te kiezen voor een betaalmethode waar u goed bekend mee bent, zodat u het proces op de juiste manier kunt doorlopen.

Betaalmethodes Dymista

Bijwerkingen Dymista

Een bijwerking van Dymista die veel zal voorkomen is het optreden van neusbloedingen. Dit gebeurt in tot wel tien procent van de gevallen. Ook hoofdpijn komt met enige regelmaat voor. Daarnaast is ook een bittere smaak in de mond een klacht die zo nu en dan door gebruikers ervaren wordt. Vaak trekt dit na enkele minuten weg. Dit geldt ook voor het ruiken van een onaangename geur. Wanneer de neus niet gaat bloeden, kan deze nog wel geïrriteerd raken. Dit uit zich bijvoorbeeld in jeuk of pijnlijke gevoelens. In veel gevallen gaat dit gepaard met niesaanvallen.

Hoe Dymista te gebruiken?

Dymista is een neusspray. Belangrijk daarbij is dan dus dat de techniek van het sprayen goed wordt aangeleerd. Een verstuiving in de ochtend en één in de avond is aan te raden. Doe dit in beide neusgaten en houd het andere neusgat dicht wanneer de stof wordt ingespoten. Adem tijdens het verstuiven in door de mond. Het is ook altijd slim om het flesje even om te schudden wanneer de volgende dosis moet worden toegediend. Op deze manier wordt de stof in de spray goed verdeeld en daardoor beter gebruikt gedurende de langere periode.

Dymista bijsluiter

Actieve bestanddelen Dymista

In Dymista zitten twee werkzame stoffen. Azelastine en fluticason zijn stoffen die begin jaren negentig van de twintigste eeuw werden ontdekt. Het betreft een middel dat allergieën bestrijdt en een corticosteroïde die de verschijnselen die hierbij kunnen optreden kan behandelen. Daardoor werkt het middel zowel op de korte als de lange termijn.

Vragen over Dymista? Wij geven de antwoorden

Als u medicatie gebruikt, kunnen er vragen ontstaan. Raadpleeg bij vragen over het gebruik uw arts of apotheker. Volg ook altijd de instructies van de arts goed op. En we adviseren om voor het eerste gebruik de bijsluiter te lezen. Hierin staat meer informatie over bijvoorbeeld gemelde bijwerkingen. Heeft u een vraag over Dymista? Kijk in onderstaande lijst met veelgestelde vragen om antwoorden te vinden.

Dymista is een neusspray die twee actieve ingrediënten bevat: azelastine (een antihistaminicum) en fluticasonpropionaat (een corticosteroïde). Het werkt door de ontstekingsreactie in de neus te verminderen en de symptomen van allergische rhinitis te verlichten.

Dymista wordt gebruikt voor de behandeling van allergische rhinitis, waaronder symptomen zoals een verstopte neus, loopneus, jeukende neus en niezen.

Mogelijke bijwerkingen zijn onder andere een bittere smaak in de mond, hoofdpijn, neusbloedingen, irritatie van de neus en keelpijn.

Gebruik Dymista zoals voorgeschreven door uw arts. Schud de neusspray goed voor gebruik, breng de spray in elk neusgat aan volgens de aanwijzingen op de verpakking en adem rustig in terwijl u de spray gebruikt.

Wij adviseren om uw arts te raadplegen voordat u Dymista gebruikt als u zwanger bent, borstvoeding geeft of van plan bent zwanger te worden. Uw arts kan de risico’s en voordelen van het gebruik van Dymista tijdens deze periodes met u bespreken.

Raadpleeg uw arts voordat u Dymista gebruikt in combinatie met andere medicijnen om mogelijke interacties te voorkomen.

Raadpleeg uw arts voordat u Dymista gebruikt in combinatie met andere medicijnen om mogelijke interacties te voorkomen.

Vermijd contact met uw ogen bij het gebruik van Dymista en schud de neusspray goed voor elk gebruik.

Als u een dosis Dymista hebt gemist, gebruik deze dan zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen