Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Telfast

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Telfast kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Het middel Telfast wordt voorgeschreven wanneer allergieën bestreden moeten worden. Aandoeningen die behandeld kunnen worden met dit medicijn zijn bijvoorbeeld: hooikoorts, jeuk, netelroos en ontstekingen aan oog of neus die voortkomen uit een allergie. Een belangrijk voordeel voor mensen die last hebben van deze klachten is dat dit medicijn al snel werkt. Binnen een uur kan al worden gemerkt dat de medicijnen werken. De werking houdt ook nog eens ongeveer een dag aan. Het is dan natuurlijk wel belangrijk om het op de juiste wijze te gebruiken. Let op het volgende.

  • Dosering: Fexofenadine Hydrochloride 120 – 180 milligram
  • Prijs Telfast (incl. online consult): 30 tabletten – € 48,99

Wat zijn mogelijke bijwerkingen?

Bijwerkingen van Telfast zijn onder andere: hoofdpijn, duizeligheid, sufheid, vermoeidheid, slaperigheid, ervaren van een droge mond of neus, misselijkheid, diarree, buikpijn, slapeloosheid, nachtmerries en verwardheid. Ook kan het zo zijn dat er hartritmestoornissen optreden of de hartslag in een ander tempo plaatsvindt. Daarnaast bestaat een kans op overgevoeligheid voor de werkzame stof in het medicijn. In het geval van de hartproblemen of de overgevoeligheid is het van belang om direct een arts te waarschuwen. Bij de overige bijwerkingen geldt dit wanneer deze lange tijd aanhouden.

Hoe is Telfast te gebruiken?

Telfast moet gebruikt worden aan de hand van de ernst van de klacht. Wie chronische last van allergie heeft neemt het medicijn iedere dag in. Bij andere vormen van allergie moet het naar behoefte worden ingenomen. Wie last heeft van hooikoorts neemt het bijvoorbeeld in gedurende het hooikoortsseizoen. Vaak is het slim om het medicijn in de avonduren in te nemen in verband met de bijwerkingen. Een tablet kan met enkele slokken water worden ingenomen en zal al snel werken. Wanneer het medicijn na drie dagen geen effect heeft zal het waarschijnlijk niet aanslaan.

Actieve grondstoffen in Telfast

De werkzame stof waarop Telfast gebaseerd is, is fexofenadine. Dit is een antiallergische stof die de werking van histamine tegengaat. Histamine is de stof die allergische reacties in het lichaam veroorzaakt. Door de werking te blokkeren zal het lichaam niet verder reageren op de allergie en kunnen de klachten langzaam herstellen. Dit zal al binnen een uur voor het eerst merkbaar zijn.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen