Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wegovy

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Wat is Wegovy?

Bent u op zoek naar een manier om af te vallen en op gewicht te blijven? Het geneesmiddel Wegovy kan daarin ondersteunen. Belangrijk daarbij is dat dit middel altijd wordt gebruikt in combinatie met een gezondere levensstijl, waarin voldoende beweging en gezonde voeding centraal staan. Het gebruik van alleen Wegovy, zonder aanpassingen te doen in uw levensstijl, is dus niet voldoende.

 • Dosering: Wegovy Injecties
 • Prijs Wegovy (incl. online consult): € 99,95

De belangrijkste feiten over Wegovy:

 • Wegovy (Semaglutide) is een injecteerbaar medicijn dat wordt voorgeschreven bij volwassen met obesitas.
 • Wegovy afslankmiddel vermindert het risico op hart- en vaatziekten met 20%. (Bron: Gezondheidenwetenschap.be)
 • Om Wegovy te kopen, moet u een recept hebben van uw (huis)arts.
 • Wegovy is sinds eind 2023 en begin 2024 verkrijgbaar bij de online apotheek.
 • Een Amerikaans onderzoek uit 2023 heeft aangetoond dat semaglutide na ongeveer 15 maanden kan leiden tot een gewichtsverlies van ongeveer 15 % van uw lichaamsgewicht. (Bron: Medischcontact.nl, 2021)

Wegovy online kopen – We leggen uit wat u moet weten:

Wegovy kan in Nederland en België gekocht worden via gespecialiseerde online apotheken. Doordat de medicatie online te koop is, hoeft u hier dus niet eens uw huis voor uit. Via de gecertificeerde online apotheken ontvangt u een product van hoge kwaliteit en met snelle levering. Bestellen is simpel. Hiervoor kun u een online elektronisch medisch formulier invullen bij de online apotheek. Is er een doktersvoorschrift nodig? Dan kan in de meeste gevallen ook online geregeld worden. U krijgt dan een online consult bij een gekwalificeerde arts. Hiervoor betaalt u niets extra’s, want deze kosten zijn inbegrepen in de aankoopprijs. Na goedkeuring van uw aanvraag ontvangt u de medicatie binnen enkele werkdagen thuis. Op deze manier medicatie bestellen kan overigens niet alleen in Nederland, maar ook in bijvoorbeeld België, Spanje en Duitsland. Dus zelfs als u tijdelijk in het buitenland verblijft, bijvoorbeeld voor een vakantie of een zakelijk verblijf, kunt u uw bestelling online plaatsen.

Wat is de prijs van Wegovy?

De prijzen van Wegovy kunnen variëren en zijn onder andere afhankelijk van de apotheek en eventuele kortingen of verzekeringen die beschikbaar zijn. Vergelijk prijzen zorgvuldig en overweeg de beschikbare opties voordat u een aankoop doet. Wegovy is online beschikbaar voor een prijs vanaf 99,95 euro. Verzendkosten en de kosten voor een eventueel medisch consult zitten in die prijs inbegrepen.

Zo verloopt het online verkoopproces

Als u Wegovy online wilt aanschaffen, is dit in de meeste gevallen in een paar stappen geregeld. We leggen u het daarom graag uit aan de hand van de volgende stappen:

 1. Het online aankoopproces van Wegovy begint bij het kiezen van de online apotheek waar u de medicatie wilt aanschaffen;
 2. Meestal krijgt u bij het invoeren van uw bestelling de vraag een medische vragenlijst in te vullen;
 3. Een erkende arts beoordeelt op basis van de medische vragenlijst uw medische geschiedenis om de geschiktheid van Wegovy voor u te beoordelen;
 4. Bij goedkeuring wordt het medicijn discreet naar uw huisadres verzonden.

Online bestelproces Wegovy

Zo veilig is online bestellen

Veiligheid is een prioriteit bij het online bestellen van medicijnen. Zorg ervoor dat u alleen bestelt bij erkende apotheken met de juiste vergunningen. Online consultaties moeten worden uitgevoerd door gekwalificeerde artsen. Of een online apotheek een juiste vergunning heeft, kunt u nakijken door op de website te zoeken naar een groen-wit logo. Als u hier op klikt, komt u op een website van de overheid, waarop u meer informatie kunt vinden over de vergunning van de desbetreffende apotheek.

Betaalmethoden om online Wegovy te kopen

De geaccepteerde betaalmethoden kunnen variëren tussen verschillende online apotheken. Populaire methoden zijn iDeal, creditcards (VISA en Mastercard), betaalpassen of elektronische overboekingen. Zorg ervoor dat u een veilige betaalmethode kiest bij het online bestellen van Wegovy. Controleer bijvoorbeeld of er een slotje in de browserbalk staat. Dit betekent dat er sprake is van een beveiligde verbinding.

Betaalmethodes Wegovy

Voor wie is Wegovy geschikt?

Wegovy is alleen verkrijgbaar op doktersvoorschrift en is dus niet vrij verkrijgbaar bij de apotheek of drogist. Wanneer u het middel wilt gaan gebruiken, dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Ten eerste zal de arts naar uw BMI kijken. In principe wordt het middel alleen voorgeschreven als er sprake is van obesitas (met een BMI van 30 of meer), of wanneer er sprake is van overgewicht met bijkomende gezondheidsproblemen. Door overgewicht kunt u bijvoorbeeld last krijgen van een hoge bloeddruk, diabetes, slaapapneu en ongewone vetgehalten in uw bloed.

Kort samengevat:

Wegovy wordt voorgeschreven bij mensen met:

 • obesitas en een BMI van 30 kg/m² of meer;
 • of overgewicht en een BMI van 27 tot 30 kg/m². Hierbij heeft de patiënt 1 of meer aandoeningen die met het gewicht samenhangen. Voorbeelden hiervan zijn diabetes type 2, gereguleerde hypertensie of dislipidemie.

Bron: Zorginstituutnederland.nl

Hoe werkt Wegovy?

De werkzame stof in dit geneesmiddel is semaglutide. Semaglutide is een GLP-1-receptoragonist, met dezelfde werking als het hormoon GLP-1, dat van nature al in ons lichaam zit. Het lijkt erop dat deze stof onder meer onze eetlust reguleert. Door het toedienen van Wegovy krijgt u eerder een gevoel van verzadiging. Ook ontstaat er door het middel minder snel een hongergevoel en trek in eten. Hierdoor wordt het gemakkelijker om een gezond dieet vol te houden en om af te vallen.

Bij mensen met overgewicht werkt het hormoon GLP-1 niet altijd zoals verwacht. Soms komt het voor dat je maag na een maaltijd heel snel leeg raakt en je sneller weer honger hebt. Over het geheel genomen betekent dit dat hongersignalen sneller terugkeren dan gewenst. (Bron)

Bij stofwisselingsziekten zoals diabetes wordt dit echter ook door andere factoren bepaald, zoals hoeveel insuline er aangemaakt wordt, hoe effectief die insuline is en hoe de synchroniteit van de insulineaanvoer is. Semaglutide kan een gebrekkige werking van alvleeskliercellen compenseren, waardoor het natuurlijk evenwicht weer terugkomt. Dit zorgt bij patiënten die overgewicht hebben door diabetes voor vermagering. Een bijeffect van semaglutide is dat de stof de maaglediging vertraagt. Hierdoor ervaart u minder eetlust en is semaglutide dus ook effectief bij mensen die geen stofwisselingsziekte hebben. (Bron: pubmed.ncbi.nlm.nih.gov)

Hoe gebruikt u Wegovy?

Het geneesmiddel Wegovy wordt geleverd in de vorm van een voorgevulde pen, met daarin een oplossing. Deze oplossing kan geïnjecteerd worden. Dit dient te gebeuren onder de huid van de bovenarmen, dijen of buik. Een maal per week injecteren is voldoende om effect te bemerken. Doorgaans wordt gestart met een wekelijkse dosis van 0,25 mg. Op deze manier kan het lichaam langzaam aan het middel wennen. Vervolgens kan in de loop van 16 weken de dosering langzaam verhoogd worden tot uiteindelijk 2,4 mg.

Krijgt u dit geneesmiddel voorgeschreven? Dan mag u het middel zelf toedienen. In principe mag u steeds weer een andere plek op de huid kiezen om de injectie toe te dienen. Daarnaast is het ook mogelijk om de dag waarop u de injectie neemt af te wisselen. Zo kunt u de ene week de injectie op dinsdag toedienen, terwijl u de andere week kiest voor de donderdag. Zolang u wekelijks een injectie krijgt en er minimaal drie dagen tussen twee injecties zitten is dit geen enkel probleem. Heeft u vragen over het gebruik? Raadpleeg dan uw arts of apotheker. Ook kunt u meer informatie vinden in de bijsluiter: Wegovy Bijsluiter.

Schema dosis verhoging Wegovy.

We hebben speciaal voor u een schema opgesteld. Hierdoor vergeet u nooit meer een dosering:

WeekDosis
Week 1-4Eenmaal: 0,25 mg
Week 5-8Eenmaal:  0,5 mg
Week 9-12Eenmaal: 1 mg
Week 13-16Eenmaal: 1.7 mg
Vanaf week 17Eenmaal: 2,4 mg

Zie ook de illustratie hieronder: 

Wegovy doseerschema

Uitleg doseerschema

Volwassenen:

 • De aanbevolen dosis is wekelijks 2,4 mg, die gedurende 16 weken geleidelijk wordt opgevoerd.
 • De startdosis is 0,25 mg per week.
 • Uw arts zal u specifieke instructies geven om de dosis elke 4 weken geleidelijk te verhogen totdat de aanbevolen dosis van 2,4 mg per week is bereikt.
 • Na het bereiken van deze dosis dient u deze niet verder te verhogen.

Let op: in geval van ernstige misselijkheid of overgeven, is het raadzaam om met uw arts te overleggen over het uitstellen van de dosisverhoging. Ook kunt u terugkeren naar de vorige dosis totdat de klachten verminderen.

Jongeren vanaf 12 jaar:

Jongeren dienen hetzelfde dosisverhogingsschema te volgen als volwassenen (raadpleeg hierboven). De dosis moet worden verhoogd tot 2,4 mg semaglutide (onderhoudsdosis) of tot de maximaal verdraagbare dosis is bereikt. Wij adviseren om hiervoor altijd uw huisarts te raadplegen.

Bron: Overgewichtnederland.nl

Wat zijn mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel?

Net als bij andere geneesmiddelen kunnen ook bij het gebruik van Wegovy bijwerkingen optreden. In de bijsluiter kunt u een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen vinden. Daarbij wordt vermeld hoe vaak deze gemiddeld voorkomen. Dit wil niet zeggen dat u deze bijwerkingen zelf zult ervaren. Heeft u wel veel last van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts, mogelijk zijn er alternatieven, of helpt het om de dosering te verlagen. Mogelijke bijwerkingen van dit middel zijn onder meer misselijkheid, overgeven, hoofdpijn, diarree, buikpijn en verstopping.

Afvallen met injecties

Wilt u Wegovy gebruiken om af te vallen? Dan is het goed om te weten hoe u de medicatie dient te gebruiken. Volg bij het gebruik altijd de aanwijzingen van uw arts goed op. Ook in de bijsluiter kunt u meer informatie vinden over het gebruik van dit middel. Meestal gelden in ieder geval de volgende voorschriften:

 • U dient de medicatie toe met behulp van een injectie. Deze plaatst u in het vel van uw onderbuik, schouder of dij. Spuit niet in uw spieren of aderen;
 • De penspuit zit bijgesloten in de verpakking van de medicatie;
 • Voer de procedure dagelijks rond hetzelfde tijdstip uit, zodat er een stabiel en continu proces is. Ook verkleint u met een vast tijdstip de kans om een toediening te vergeten;
 • Doorgaans is de startdosering 0,25 mg per dag. Zo went het lichaam aan de behandeling en kan ook bekeken worden of er bijwerkingen optreden. De dosering dient vervolgens wekelijks opgehoogd te worden, tot een maximale dosering van 2,4 mg (onderhoudsdosis). Dit duurt meestal zeventien weken. (Bron: novo-pi.com/wegovy)

De noodzaak van een obesitasbehandeling

Het is belangrijk om obesitas te behandelen, omdat overgewicht tal van aandoeningen kan veroorzaken. Om sneller gewicht te verliezen kan medicatie ingezet worden, zoals Saxenda of Wegovy. Overleg met uw arts of dergelijke medicatie in uw geval nodig is, bijvoorbeeld om de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten te verkleinen. Overgewicht kan bijvoorbeeld leiden tot een hoge bloeddruk en een verhoogd cholesterol. Ook vergroot obesitas de kans op diabetes type 2 en verschillende vormen van kanker. Is er sprake van vetophopingen in de nek? Dan kan dit leiden tot slaapapneu, waarbij sprake is van een ongelijkmatige ademhaling.

De fabrikant van Wegovy is:

Novo Nordisk A/S Novo Allé

DK-2880 Bagsværd

Denemarken

Website: Novonordisk.nl

Veelgestelde vragen en antwoorden over Wegovy

Als u medicatie gaat gebruiken, kunt u hierover vragen hebben. Raadpleeg daarvoor uw apotheker of arts. Ook kunt u veel antwoorden vinden in de bijsluiter. Hierin vindt u onder meer een uitgebreide gebruiksaanwijzing en meer informatie over mogelijke bijwerkingen. Heeft u een vraag? Check dan onderstaand overzicht met veelgestelde vragen en antwoorden.

Wegovy, ook bekend als semaglutide, is een medicijn dat is goedgekeurd door de FDA voor de behandeling van obesitas bij volwassenen. Het behoort tot de GLP-1-receptoragonisten en werkt door de eetlust te verminderen en het gevoel van volheid te vergroten.

Wegovy werkt precies zoals GLP-1. Het hormoon blijft echter langer in het lichaam. Hierdoor blijf je langer verzadigd en heb je minder honger. Niet alleen kunt u met Wegovy afvallen, uw bloedsuikerspiegel kan door gebruik ook verbeteren. Wanneer u Wegovy gebruikt, wordt uw maag veel langzamer geleegd. (Bron) Uit onderzoek blijkt ook dat er minder trek in voedsel is als Wegovy op de juiste manier wordt gebruikt.

Als u de aanwijzingen van uw arts goed volgt en Wegovy bij u het gewenste effect heeft, kan u vijf tot wel tien procent gewicht verliezen. Daarnaast heeft het middel een ondersteunende rol als het gaat om gezonder eten. Wilt u zoveel mogelijk effectief bemerken van dit geneesmiddel? Sla dan geen injecties over en combineer de behandeling met een actieve levensstijl en een dieet met weinig calorieën.

Verder dient u bij het gebruik van Wegovy rekening te houden met mogelijke bijwerkingen. Misselijkheid en overgeven, slapeloosheid, uitdroging, verstopping en huidirritatie op de plek waar wordt geïnjecteerd zijn hier voorbeelden van. Ook suïcidale gedachten zijn gemeld, maar het is nog onduidelijk of dit daadwerkelijk komt door het innemen van dit geneesmiddel. Hier doen we nog onderzoek naar.

Bent u benieuwd of Wegovy echt effectief is als het gaat om gewichtsverlies? Diverse studies wijzen uit dat dit inderdaad het geval is. Bij deze studies behaalde een groot deel van de deelnemers een gewichtsverlies van minimaal vijf procent. Bij de meeste van deze onderzoeken ging het om deelnemers die in het verleden al vaker hadden geprobeerd om gewicht te verliezen, maar waar dit nog niet tot blijvend succes had geleid. De BMI van de deelnemers aan de onderzoeken was minimaal 27, waarbij sprake was van gezondheidsproblemen door het overgewicht. (Bron: us.sagepub.com)

Alcohol heeft geen directe invloed op de werking van de werkzame stof semaglutide. Er kan echter wel sprake zijn van indirect invloed. Als u alcohol gebruikt wordt uw bloedsuiker verlaagd en in combinatie met Wegovy kan het risico op een te lage bloedsuikerspiegel groter worden. Verder kan het gebruik van alcohol een negatief effect hebben op het gewichtsverlies en op de lever.

Wegovy is niet het enige middel op de markt dat een vermagerende werking heeft. De werkzame stof liraglutide wordt bijvoorbeeld gebruikt in Victoza. Victoza heeft echter een andere indicatie voor gebruik als het gaat om de dosering. De standaard dosering is maximaal 1,8 mg per dag, ter behandeling van diabetes. Bij een hogere dosis is er een verhoogd risico op een te lage bloeddruk. Een arts kan beoordelen welk middel voor u het meest geschikt is.

Ook Ozempic bevat de werkzame stof semaglutide. Dit middel is momenteel alleen toegelaten voor de behandeling van diabetes, maar heeft een sterk afslankende werking en zou dus ook bij obesitas ingezet kunnen worden. Overigens kunnen ook Qsymia, Mysimba, Wegovy en Xenical gebruikt worden om af te slanken. Deze middelen worden in Nederland echter (nog) niet of bijna niet voorgeschreven, voornamelijk vanwege de bijwerkingen van deze middelen.

Ja, het is noodzakelijk om gezond te eten in combinatie met Wegovy. Om obesitas te behandelen is vaak een uitgebreid pakket aan maatregelen nodig. Naast het ontwikkelen van een gezond eetpatroon en voldoende beweging, kan de behandeling aangevuld worden met medicatie. Een voorbeeld hiervan is Wegovy dat de werkende stof semaglutide bevat.

Nee, Wegovy is niet geschikt voor vrouwen die borstvoeding geven of zwanger zijn. (Bron: Medicalnewstoday.com)

Nee, Wegovy kan niet zonder recept gekocht worden. Om dit geneesmiddel te kunnen gebruiken, heeft u een voorschrift van de arts nodig. Om dit recept te verkrijgen dient u eerst een afspraak te maken bij de arts. Na akkoord zal hij of zij een recept uitschrijven. Daarnaast zal u uitleg krijgen over de manier waarop u de medicatie dient toe te dienen. De medicatie kan besteld worden bij uw vaste apotheek, maar u kunt hiervoor ook gebruik maken van een online apotheek. U krijgt de medicatie dan doorgaans binnen een werkdag thuisgestuurd, zodat u direct kunt starten.

Komt u bij een online apotheek waar niet wordt gevraagd om een recept of een medisch consult? Wees dan extra voorzichtig. Aangeraden wordt om medicatie alleen aan te schaffen via gecertificeerde online apotheken.

Het antwoord is: ja.

Woont u in België of Nederland en bent u opzoek naar Wegovy? Dan kunt u dit afvalmedicijn sinds 13 oktober 2023 aanschaffen via de online apotheek. Het opdracht plaatsen bij de online apotheek gaat gemakkelijk in 6 stappen. Dit hebben we voor u uitgewerkt:

 1. Klik op de website van de online apotheek op de vorm, dosering en hoeveelheid.
 2. Vul uw NAW gegevens in
 3. Hierna dient u een medische vragenlijst naar waarheid in te vullen.
 4. Deze naar waarheid ingevulde antwoorden worden door een arts beoordeeld.
 5. Beslist de arts dat u het product mag gebruiken, dan wordt u doorverwezen naar de juiste online apotheek.
 6. De apotheek verstuurd daarna het medicijn Wegovy binnen 3 tot 5 werkdagen op.*

* Voor deze online service heef u geen recept van uw eigen huisarts nodig.

Het online kopen van Wegovy vereist een recept van een erkende zorgverlener. Vul een medische vragenlijst in, en na goedkeuring wordt het medicijn discreet naar uw huisadres verzonden.

De prijzen van Wegovy kunnen variëren afhankelijk van de apotheek, kortingen en verzekeringsopties. Het middel is online beschikbaar voor een prijs vanaf 99,95 euro.

Wegovy werkt als een GLP-1-receptoragonist, wat betekent dat het de eetlust vermindert en het gevoel van volheid vergroot, wat kan leiden tot gewichtsverlies.

Ja, zoals bij elk medicijn, kunnen er bijwerkingen zijn. Raadpleeg uw zorgverlener of kijk in de bijsluiter voor meer informatie over mogelijke bijwerkingen.

Veiligheid bij online bestellen is cruciaal. Zorg ervoor dat u bestelt bij erkende apotheken met de juiste vergunningen en dat het proces wordt begeleid door gekwalificeerde artsen.

De geaccepteerde betaalmethoden kunnen variëren tussen verschillende apotheken, maar populaire methoden zijn creditcards, betaalpassen en elektronische overboekingen.

Bespreek het gebruik van Wegovy met uw zorgverlener, vooral als u andere medicijnen gebruikt, om mogelijke interacties te voorkomen.

Volg altijd de instructies van uw zorgverlener nauwkeurig op. Bespreek eventuele gezondheidsproblemen of zorgen met uw arts voordat u begint met Wegovy.

Er zijn ook enkele alternatieven voor Wegovy. Een populair alternatief is Saxenda. Dit medicijn moet ook worden geïnjecteerd en is goedgekeurd voor gewichtsverlies. Wegovy hoeft slechts één keer per week te worden gebruikt, maar Saxenda moet dagelijks worden gebruikt om effectief te zijn. Het medicijn Saxenda bevat de werkzame stof liraglutide. Hoewel Saxenda een van de populairste afslankproducten op de markt is, tonen onderzoeken aan dat Wegovy effectiever is. (Bron)

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen