Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Victoza

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Victoza kopen
Categorie
Wij laten zien:

Diabetes type 2 is een steeds meer voorkomende kwaal. Bijvoorbeeld vroeger was diabetes type 2 de ouderdomsdiabetes. Dit is echter al lang achterhaald. Jongeren en zelfs kinderen kunnen behept zijn met deze aandoening. Eén van de oorzaken is overgewicht, maar deze ziekte kan ook een familiekwestie zijn. Om de bloedsuikerspiegel te beheren kan een injectiebehandeling een prima behandelwijze zijn. Victoza kan geïnjecteerd worden bij mensen die diabetes type 2 hebben. Patiënten met type 1 hebben een alvleesklier die geen insuline meer produceert. Dit houdt dus in dat zij dus afhankelijk zijn van insuline.

 • Dosering: Victoza pen 6 mg/ml – 6 mg liraglutide per ml vloeistof
 • Prijs Victoza pen (incl. online consult): 2 injectiepennen – vanaf € 222,75

Risicofactoren Diabetes type 2

Een persoon waarbij diabetes type 2 is geconstateerd, zal zich aan een aantal zaken moeten houden. Bijvoorbeeld bij overgewicht is het belangrijk om af te vallen. Als men boven de 40 jaar dan zal er extra moeten worden gelet op het voedingspatroon. Mensen van Afrikaanse afkomst, uit het Caribisch gebied, of van Chinese of Zuid-Aziatische afkomst hebben meer kans om deze kwaal te ontwikkelen.

In het begin van de ziekte zal iemand niet snel merken dat diabetes type 2 een rol speelt. Droge ogen, veel plassen en vermoeidheid kunnen symptomen zijn die op type 2 kunnen wijzen. Als er sprake is van een té lange periode met een té hoge suikerspiegel, kunnen beschadigde bloedvaten, hart- en vaatziekten en zenuwstoornissen het gevolg zijn. Er zal dan zo snel mogelijk na het vaststellen van diabetes moeten worden begonnen met behandelen.

Diabetes type 2 patiënten, produceren altijd nog een kleine hoeveelheid insuline, maar deze is onvoldoende om op adequate wijze de bloedsuikerspiegel te reguleren. Victoza is een probaat middel om de regulering op de juiste wijze te laten plaatsvinden. Voordat men Victoza gaat injecteren is een arts of diabetesverpleegkundige de juiste persoon om te laten zien hoe de injectie spuit moet worden gebruikt.

Victoza toedienen

Pre-diabetes

Tijdens het pre-stadium kan met een aantal maatregelen een hoop leed worden voorkomen. Oefeningen en sporten, dieet aanpassen en proberen wat af te vallen zijn in ieder geval prima om mee te beginnen. Mocht dit alles niet helpen dan is een behandeling met bijvoorbeeld Victoza verstandig om mee aan te vangen.

 1. Victoza is envoudig toe te dienen.
 2. Het medicijn wordt voorgeschreven ter behandeling van diabetes type 2.
 3. Eénmaal per dag toedienen.

Hoe werkt Victoza

Victoza helpt om de insulinespiegel op een aanvaardbaar niveau te krijgen. Het hoofdbestanddeel is liraglutide. Dit vermindert het glucagon op de lever. Het beperkt de glucoseopbrengst. De spijsvertering gaat trager werken en de suikers worden langzamer opgenomen. De hersenen worden door Victoza overtuigd dat de maag vol zit. Zo komen er minder suikers in het lichaam.

Het bestanddeel liraglutide, kan zorgen voor gewichtsverlies bij overgewicht. Novo Nordisk, de producent, wil niet alleen de strijd aangaan met diabetes type 2 maar ook dit medicijn laten erkennen als middel tegen overgewicht/obesitas. Victoza kan door bemiddeling van huisarts of diabetesverpleegkundige worden verkregen.

Bijsluiter Victoza PDF

Bijwerkingen Victoza

Voordat u dit middel gaat gebruiken is het verstandig om de bijsluiter goed te lezen. Een bijwerking kan o.a. zijn, zich onwel voelen en diarree krijgen. Huidirritatie op de plek waar wordt geïnjecteerd en hartkloppingen kunnen vervelende bijwerkingen zijn. Neem altijd contact op met uw arts wanneer u zich ander voelt dan normaal het geval is.

Vergelijkbare medicijnen diabetes

 • Janumet
 • Metformine
 • Onglyza
 • Eucreas
 • Glucophage
 • Competact
 • Komboglyze
 • Jentadueto
 • Januvia
Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen