Galvus

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Galvus
Categorie
Wij laten zien:

Bij suikerziekte (diabetes mellitus) moet de bloedsuiker verlaagd worden. Dit kan met behulp van medicatie zoals Galvus, dat de werkzame stof vildagliptine bevat. Deze medicatie kan ook de klachten die ontstaan door diabetes verminderen.

  • Dosering: 50 mg / 100 mg
  • Prijs Galvus (incl. online consult): vanaf € 39,25

De werking van Galvus

De werkzame stof in het geneesmiddel Galvus is vildagliptine. Dit iseen DPP-4-remmer, die ervoor zorgt dat de insuline hoeveelheid na de maaltijd op het juiste peil blijft. Hierdoor maakt het lijf minder suiker aan en wordt het bloedsuiker dus verlaagd. Om die reden wordt het middel voorgeschreven bij diabetes mellitus. Het is belangrijk dat er wat wordt gedaan aan een te hoge bloedsuiker, omdat dit op termijn schade kan veroorzaken aan ogen, nieren, zenuwen en hart- en bloedvaten. Door het gebruik van Galvus kan niet alleen de bloedsuiker worden verlaagd, maar verminderen ook diabetesklachten, zoals een droge mond, vaak moeten plassen en dorst.

Zo gebruikt u Galvus

Wanneer u deze medicatie krijgt voorgeschreven, zal de arts u ook vertellen hoe u het dient te gebruiken. Volg de aanwijzingen van uw arts altijd goed op. In de bijsluiter kunt u meer informatie vinden over het middel en vragen over het gebruik kunt u ook stellen aan de apotheker. Meestal gelden voor dit geneesmiddel de volgende instructies voor gebruik:

  • De maximum dosering is 100 mg per dag;
  • Gebruikt u 50 mg per dag? Neem deze dosering dan ’s morgen in. Als u deze variant gebruikt, neemt u de medicatie in samen met een ander geneesmiddel (sulfonylureumderivaat);
  • Gebruikt u 100 mg per dag? Neem de ene helft dan ’s ochtends en de andere helft ’s avonds in;
  • Slik de tabletten heel door met wat water;
  • Slaat de behandeling aan? Dan is de kans groot dat u de medicatie voor langere tijd zal moeten gebruiken. Uw arts kan controleren of het gewenste effect wordt bereikt;
  • Heeft u te veel Galvus ingenomen? Schakel dan direct een arts in. Houd de verpakking van de medicatie bij de hand;
  • Bent u een dosering vergeten? Neem de vergeten tablet dan alsnog in zo gauw u hieraan denkt, behalve als het al bijna tijd is voor de volgende tablet. Neem nooit een dubbele dosis om een vergeten tablet in te halen;
  • Stop niet zomaar met het gebruik van dit middel, maar overleg dit met uw arts.

Mogelijke bijwerkingen

Stop meteen met het gebruik van dit middel als u last krijgt van ernstige bijwerkingen, zoals ademhalingsproblemen of een zwellig van mond of keel. Vaak voorkomende bijwerkingen van Galvus zijn trillen, misselijkheid, duizeligheid en een lage bloedsuiker. Ook vermoeidheid kan voorkomen. Heeft u veel last van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen