Synjardy

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Synjardy
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Synjardy?

Synjardy is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van diabetes type-2. Het middel is een combinatie van twee werkzame stoffen: empagliflozine en metformine. Empagliflozine is een SGLT2-remmer. Metformine is een bekende en veelgebruikt orale bloedglucose verlagend geneesmiddel. Samen helpen ze om de bloedsuikerspiegel te verlagen en het beheer van diabetes te ondersteunen.

  • Dosering: Synjardy Empagliflozine and Metformine
  • Prijs Synjardy (incl. online consult): vanaf € 119,95 per behandeling.

De werking van Synjardy

Synjardy werkt door op twee verschillende manieren de bloedsuikerspiegel te verlagen. Enerzijds remt empagliflozine de werking van het SGLT2-eiwit in de nieren. Dit eiwit speelt een rol bij het opnieuw opnemen van glucose in de bloedbaan. Door de SGLT2-remming wordt glucose in de nieren uitgescheiden via de urine, waardoor de bloedsuikerspiegel wordt verlaagd. Anderzijds werkt metformine om de leverproductie van glucose te verminderen en de gevoeligheid van het lichaam voor insuline te verbeteren. Hierdoor kan glucose beter door de lichaamscellen worden opgenomen en gebruikt worden als energiebron. Dit leidt tot een verdere daling van de bloedsuikerspiegel.

De gebruiksaanwijzing van Synjardy

Als u deze medicatie gaat gebruiken, is het belangrijk om de aanwijzingen van uw arts goed op te volgen. Synjardy wordt meestal in tabletvorm ingenomen en de dosering wordt individueel vastgesteld door een arts of zorgverlener. De startdosis bevat een bepaalde verhouding van empagliflozine en metformine, die kan worden aangepast aan de behoeften van de patiënt. Het middel wordt meestal ingenomen bij of na de maaltijd, en de tabletten mogen niet worden gekauwd of gebroken. Overslaan van een dosis kan een negatieve invloed hebben op het beheer van diabetes en de bloedsuikerspiegel. Zorg er daarnaast voor dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt. Medicijnen kunnen namelijk een ongewenste wisselwerking met elkaar hebben. Dit kan niet alleen gebeuren bij voorgeschreven medicatie, maar ook bij vrij verkrijgbare medicijnen en bij supplementen. Het is ook van belang dat uw arts op de hoogte is van uw medische historie. In sommige gevallen is dit geneesmiddel niet of minder geschikt.

Synjardy bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen

Net als bij andere geneesmiddelen kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van Synjardy. De meest voorkomende bijwerkingen zijn onder meer vaak moeten plassen, urineweginfecties, vaginale schimmelinfecties, misselijkheid en diarree. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen ook vaak na verloop van tijd. Ernstigere bijwerkingen zijn zeldzaam, maar kunnen wel voorkomen. Een laag bloedsuikergehalte (hypoglykemie) als Synjardy wordt gebruikt in combinatie met andere geneesmiddelen die de bloedsuikerspiegel verlagen, is een voorbeeld van zo’n ernstiger bijwerking. Symptomen van hypoglykemie kunnen onder meer duizeligheid, zwakte, verwarring, hartkloppingen en prikkelbaarheid zijn.

Als zulke symptomen optreden, dient u onmiddellijk iets te eten om de bloedsuikerspiegel te verhogen. Andere ernstige bijwerkingen zijn een verhoogd risico op een urineweginfectie of een bacteriële infectie genaamd necrotiserende fasciitis van het perineum. Deze bijwerkingen zijn zeer zeldzaam, maar het is goed om alert te blijven symptomen die hierop kunnen duiden. Het is ook belangrijk dat u als u dit middel gebruikt regelmatig uw bloedsuikerspiegel laat controleren.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen