Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Qtern

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Qtern
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Qtern?

Heeft u diabetes type-2? Dan kan de arts medicatie voorschrijven, zoals Qtern. Dit geneesmiddel is een combinatie van twee werkzame stoffen: dapagliflozine en saxagliptine. Dapagliflozine behoort tot de klasse van geneesmiddelen die bekend staat als SGLT2-remmers en saxagliptine is een DPP-4-remmer. Deze combinatie van medicijnen helpt de bloedsuikerspiegel te verlagen en kan bijdragen aan gewichtsverlies bij mensen met diabetes type-2.

  • Dosering: Qtern Saxagliptine; Dapagliflozin
  • Prijs Qtern (incl. online consult): vanaf € 154,95 per behandeling.

De werking van Qtern

Dapagliflozine werkt door de nieren te helpen overtollige glucose uit het bloed te verwijderen en via de urine uit te scheiden. De stof remt het SGLT2-eiwit in de nieren, waardoor de nieren minder glucose kunnen terug absorberen in het bloed. Het overschot aan glucose wordt vervolgens uitgescheiden. Dit verlaagt de bloedsuikerspiegel en kan helpen om de glycemische controle te verbeteren. Saxagliptine werkt door de afbraak van het glucagonachtige peptide-1 (GLP-1) hormoon te remmen. GLP-1 verhoogt de insulineafgifte en vermindert de afgifte van glucagon. Dit helpt om de bloedsuikerspiegel na de maaltijd te verlagen. Saxagliptine zorgt ervoor dat GLP-1 langer in het lichaam blijft. Ook dit draagt bij aan het verlagen van de bloedsuikerspiegel.

De gebruiksaanwijzing van Qtern

Als u deze medicatie gebruikt, is het belangrijk om altijd de aanwijzingen van uw arts op te volgen. Qtern is verkrijgbaar in tabletvorm. De dosering kan variëren afhankelijk van de individuele behoeften en de bloedsuikerspiegels. In het algemeen wordt Qtern eenmaal daags ingenomen, bij voorkeur bij de maaltijd om maagklachten te voorkomen. Gebruik nooit meer dan de voorgeschreven dosering. Bent u een tablet vergeten in te nemen? Neem deze dosering dan alsnog in zo gauw u hieraan denkt, tenzij het bijna tijd is voor de volgende geplande dosis. In dat geval moet de gemiste dosis worden overgeslagen en dient het normale schema te worden voortgezet.

Bij het gebruik van Qtern is het van groot belang dat uw arts weet welke medicijnen u verder gebruikt. Medicijnen kunnen namelijk een wisselwerking met elkaar hebben. Uw arts kan beoordelen of daar in uw geval sprake van kan zijn. Zorg er ook voor dat uw arts op de hoogte is van uw medische historie. Het kan zijn dat deze medicatie voor u niet of minder geschikt is.

Qtern bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen

Net als andere medicijnen kan ook Qtern bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn: urineweginfecties, schimmelinfecties van de geslachtsorganen, nasofaryngitis (een ontsteking van de neus en keel), en hoofdpijn. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen vaak na verloop van tijd.

Ernstigere bijwerkingen zijn zeldzaam, maar kunnen voorkomen. Denk aan aandoeningen zoals pancreatitis (ontsteking van de alvleesklier), hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel), en allergische reacties. Als u hiervan symptomen ervaart, dient u onmiddellijk medische hulp te zoeken. Bij langdurig gebruik van Qtern kan het risico op botbreuken toenemen, vooral bij oudere patiënten. Het is belangrijk dat patiënten hun arts op de hoogte houden van eventuele bijwerkingen of veranderingen in hun gezondheid. De arts kan de behandeling indien nodig aanpassen of alternatieve behandelingsopties overwegen. Laat ook regelmatig uw bloedsuikerspiegel controleren.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen