Vokanamet

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Vokanamet
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Vokanamet?

Wanneer u diabetes type-2 heeft, kan het geneesmiddel Vokanamet ingezet worden ter behandeling. Dit geneesmiddel is een combinatie van twee werkzame stoffen, namelijk empagliflozine en metformine. Empagliflozine is een SGLT2-remmer en metformine behoort tot de klasse van geneesmiddelen die bekend staat als biguaniden. Deze combinatie van werkzame stoffen helpt de bloedsuikerspiegel te verlagen en kan bijdragen aan gewichtsverlies bij mensen met type 2 diabetes.

  • Dosering: Vokanamet Canagliflozine and Metformine
  • Prijs Vokanamet (incl. online consult): vanaf € 127,95 per behandeling.

De werking van Vokanamet

Het werkzame ingrediënt empagliflozine werkt door de nieren te helpen overtollige glucose uit het bloed te verwijderen en via de urine uit te scheiden. Het remt het SGLT2-eiwit in de nieren, waardoor de nieren minder glucose kunnen terug absorberen in het bloed. In plaats daarvan wordt de glucose uitgescheiden. Dit verlaagt de bloedsuikerspiegel en kan ook helpen om de glycemische controle te verbeteren. Het werkzame ingrediënt metformine werkt op verschillende manieren om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Het vermindert de productie van glucose in de lever en verhoogt de gevoeligheid van de lichaamscellen voor insuline. Hierdoor wordt glucose beter in de cellen opgenomen en vervolgens gebruikt als energie. Dit helpt ook om de bloedsuikerspiegel te verlagen en kan daarnaast bijdragen aan gewichtsverlies.

De gebruiksaanwijzing van Vokanamet

Vokanamet is verkrijgbaar in tabletvorm en dient te worden ingenomen volgens de voorschriften van de arts of zorgverlener. De arts zal ook de dosering bepalen, omdat deze aangepast moet worden aan de individuele behoeften en de bloedsuikerspiegels. In het algemeen wordt Vokanamet eenmaal daags ingenomen Doe dit bij voorkeur bij de maaltijd, om maagklachten te voorkomen. Het is belangrijk om de instructies van de arts op te volgen en de voorgeschreven dosis niet te overschrijden. Als een dosis wordt gemist, moet deze zo snel mogelijk worden ingenomen, tenzij het bijna tijd is voor de volgende geplande dosis. In dat geval moet de gemiste dosering worden overgeslagen en kunt u doorgaan volgens uw vaste schema.

Vokanamet bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen

Vokanamet kan bijwerkingen hebben, net zoals alle andere geneesmiddelen. De meest voorkomende bijwerkingen van dit middel zijn onder meer urineweginfecties, schimmelinfecties van de geslachtsorganen, nasofaryngitis (ontsteking van de neus en keel), en hoofdpijn. Deze bijwerkingen zijn meestal niet ernstig en verdwijnen vaak na verloop van tijd. Ernstigere bijwerkingen zijn zeldzaam, maar kunnen soms ook voorkomen. Lactaatacidose is hier een voorbeeld van. Dit is een zeldzame maar ernstige bijwerking die kan leiden tot een ophoping van melkzuur in het bloed.

Symptomen van lactaatacidose kunnen zijn: spierpijn, buikpijn, ademhalingsproblemen, verwardheid en vermoeidheid. Als u dergelijke symptomen ervaart, dient u onmiddellijk medische hulp te zoeken. Vokanamet kan ook het risico op hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel) verhogen, vooral als het wordt gebruikt in combinatie met andere medicijnen die de bloedsuikerspiegel verlagen. Het is belangrijk om de bloedsuikerspiegel regelmatig te controleren en eventuele symptomen van hypoglykemie, zoals zweten, trillen, duizeligheid en honger, onmiddellijk te behandelen. Overleg met uw arts als u veel last heeft van bijwerkingen. Mogelijk kan er andere medicatie voorgeschreven worden.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.