Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Januvia

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Januvia kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Het gebruik van Januvia hangt samen met klachten met betrekking tot diabetes mellitus. Dit staat ook wel bekend als suikerziekte. Het medicijn wordt voorgeschreven bij diabetesverschijnselen zoals dorst en een droge mond of vermoeidheid. Deze klachten verdwijnen binnen enkele dagen tot enkele weken wanneer het middel gebruikt wordt. Dit komt doordat het helpt het bloedglucoseniveau te verlagen. Op die manier komt het lichaam in een meer gezonde staat. Wel is het belangrijk dat goed gekeken wordt naar de manier van gebruiken. Dit heeft immers een zeer sterk effect op de manier waarop het werkt.

  • Dosering: 25 mg. – 50 mg. – 100 mg. sitagliptine
  • Prijs Januvia (incl. online consult): tabletten – vanaf € 170,50

Januvia en de bijwerkingen

Januvia kan ervoor zorgen dat het niveau van de bloedglucose te laag wordt. Dit wordt ook wel een hypo genoemd. Het is dan verstandig om snel iets te eten of drinken, bij voorkeur druivensuiker. Andere klachten die kunnen optreden zijn: hoofdpijn, pijn in de spieren, pijnlijke gewrichten, het vasthouden van vocht in de armen en benen, pijn in de keel, hoesten, verstopte neus of loopneus, wazig zicht, duizeligheid en benauwdheid. De meeste klachten treden op wanneer een combinatie van medicijnen wordt genomen. Pas ook op voor overgevoeligheid. Bij het optreden van allergieklachten, zoals jeuk, zwelling en roodheid, is het slim direct te stoppen.

Hoe is Januvia te gebruiken?

Januvia wordt voorgeschreven in combinatie met andere middelen tegen diabetesklachten. Het is de bedoeling om het middel gelijktijdig met deze andere middelen in te nemen. Dit moet worden gedaan in de ochtenduren bij het ontbijt. Het medicijn hoeft maar eenmaal per dag gebruikt te worden. Wel is het zo dat de klachten waarschijnlijk nooit zullen verdwijnen, zij kunnen slechts beheerst worden. Om die reden is het dus zeer waarschijnlijk dat het medicijn voor de rest van het leven gebruikt zal moeten worden.

Werkzame stoffen

Sitagliptine is de werkzame stof waarop Januvia gebaseerd is. Het is een stof die valt onder de bloedglucoseverlagende middelen. Deze stoffen worden ook wel de DPP-4-remmers genoemd. De manier waarop dit werkt is dat het medicijn dankzij deze stof zorgt dat de hoeveelheid insuline in het lichaam op niveau blijft. Daardoor blijft er minder glucose in het bloed zitten.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen