Jardiance

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Jardiance
Categorie
Wij laten zien:

Jardiance, met de generieke naam empagliflozine, is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van diabetes type 2. Het geneesmiddel behoort tot de klasse van geneesmiddelen die bekend staat als SGLT2-remmers (een afkorting van natrium-glucose-cotransporter 2-remmers), die werken door de nieren te helpen overtollige glucose uit het bloed te verwijderen en via de urine uit te scheiden. Jardiance kan worden voorgeschreven wanneer de diabetes niet onder controle gehouden kan worden door alleen te letten op voedingspatroon en beweging.

  • Dosering: Jardiance 10 mg – 25 mg
  • Prijs Jardiance (incl. online consult): vanaf € 29,00

De werking van Jardiance

Jardiance oefent zijn werking uit door het SGLT2-eiwit in de nieren af te remmen. Dit eiwit is verantwoordelijk voor het heropnemen van glucose in het bloed. Door SGLT2 te blokkeren, vermindert Jardiance de heropname van glucose en bevordert het de uitscheiding ervan via de urine. Dit verlaagt de bloedsuikerspiegel, en dat is gunstig als u diabetes type 2 heeft. Naast het verlagen van de bloedsuikerspiegel, heeft Jardiance ook invloed op andere aspecten van de stofwisseling: het kan leiden tot gewichtsverlies en een matige verlaging van de bloeddruk. Houd er rekening mee dat de werking van dit geneesmiddel beïnvloedt kan worden door gebruik van andere medicijnen. Het is daarom erg belangrijk dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt. Dat geldt niet alleen voor medicatie op recept, maar ook voor vrij verkrijgbare middelen en supplementen.

De gebruiksaanwijzing van Jardiance

Jardiance is beschikbaar in tabletvorm. Neem de tabletten een keer per dag in, bij voorkeur in de ochtend. Het kan onafhankelijk van de maaltijd worden ingenomen. Het is belangrijk om de voorgeschreven dosis te volgen zoals aangegeven door een arts of zorgverlener. Stop niet met het innemen van Jardiance zonder eerst medisch advies in te winnen. Het is essentieel om regelmatig de bloedsuikerspiegel te controleren en de instructies van de zorgverlener op te volgen om ervoor te zorgen dat Jardiance effectief werkt. Houd er ook rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat de volledige effecten van het medicijn merkbaar zijn. Daarnaast is het advies om de bijsluiter goed door te lezen voor het eerste gebruik. Zo kent u de gebruiksinstructies en weet u ook welke bijwerkingen u eventueel kunt verwachten.

Mogelijke bijwerkingen

Jardiance kan effectief zijn bij het beheersen van de bloedsuikerspiegel, maar het kan ook bijwerkingen veroorzaken. Niet iedereen zal deze bijwerkingen ervaren en sommige bijwerkingen kunnen van voorbijgaande aard zijn, maar het is goed om voor het eerste gebruik op de hoogte te zijn van wat u eventueel kunt verwachten. Veelvoorkomende bijwerkingen van Jardiance kunnen zijn:

  • Symptomen van een infectie kunnen zijn: frequent urineren, brandend gevoel bij het plassen en pijn in de onderbuik.
  • Genitale schimmelinfecties. Jardiance kan bij sommige mensen de groei van schimmels bevorderen, wat kan leiden tot genitale schimmelinfecties. Jeuk, irritatie en een ongemakkelijk gevoel zijn hiervan veelvoorkomende symptomen.
  • Dorst en meer drinken. Jardiance kan leiden tot een verhoogde uitscheiding van glucose via de urine, waardoor u meer dorst kunt hebben dan normaal en daardoor ook meer drinkt.
  • Lage bloeddruk. Een mogelijke bijwerking van Jardiance is een lage bloeddruk, wat duizeligheid of flauwvallen tot gevolg kan hebben.
  • In zeldzame gevallen kan Jardiance het risico op ketoacidose verhogen, een ernstige complicatie van diabetes waarbij er te veel zure stoffen in het bloed aanwezig zijn.

Bijsluiter Jardiance

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen