Onglyza

Online Apotheek

Nederland

Onglyza kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Onglyza is een medicijn dat wordt gebruikt om de bloedsuikers in het bloed te verlagen. Daardoor kan het een medicijn dat kan helpen bij het behandelen van diabetes type 2. Dit is de vorm van diabetes die het meest voorkomt. Bloedglucose in hoge concentratie in het bloed kan zorgen voor allerlei aandoeningen aan bijvoorbeeld de ogen, het hart, de vaten en de nieren. De medicijnen kunnen bij goed gebruik al binnen enkele dagen effect hebben waardoor de eerste verschijnselen van de aandoening al beginnen te verdwijnen.

  • Dosering: saxagliptine 2,5 of milligram
  • Prijs Onglyza (incl. online consult): 28 pillen – € 122,99

Bijwerkingen van Onglyza

Dit geneesmiddel kent meerdere bijwerkingen. Hoofdpijn, maag-darmklachten, buikpijn, misselijkheid, diarree of verstopping, duizeligheid, vermoeidheid, verkoudheidsverschijnselen, hoesten, loopneus, blaasontsteking of wazig zicht kunnen met enige regelmaat voorkomen onder gebruikers van dit medicijn. In normale omstandigheden moet de bijwerking die ervaren wordt snel voorbijtrekken. Wanneer dit echter niet het geval is, dan is het zeer belangrijk om dit even aan de arts voor te leggen. Deze kan dan kijken wat hier de oorzaak van is. Pas ook op dat het niveau van de bloedglucose niet te ver daalt zodat een hypo ervaren wordt.

Hoe is Onglyza te gebruiken?

Onglyza wordt over het algemeen in combinatie met andere medicijnen voor de behandeling van diabetes voorgeschreven. In vrijwel alle gevallen moet dit middel eenmaal per dag worden ingenomen, gelijktijdig met de andere middelen tegen suikerziekte. Slik de tablet in het geheel door. Doe dit met behulp van enkele slokken water. Zo kan de bloedglucose langzaam naar beneden worden gebracht. Wanneer dit in voldoende mate is gebeurd, dan kan het zo zijn dat ervoor gekozen wordt om dit medicijn uit de behandeling te halen. Daarom is het belangrijk om zo nu en dan met de arts te overleggen en controles te laten uitvoeren.

Werkzame stoffen

Het medicijn draait om het actieve bestanddeel saxagliptine. Dit is een zogenaamde DD4-remmer. Dit betekent dat het werking heeft op de hoeveelheid bloedglucose in het bloed. Deze stof brengt dit naar beneden. Dit wordt gedaan door te zorgen dat de hoeveelheid insuline na een maaltijd goed op peil is. Dit is belangrijk om het niveau goed te onderhouden.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.