Trajenta

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Trajenta
Categorie
Wij laten zien:

Heeft u diabetes type 2 en lukt het niet om de ziekte goed onder controle te houden? Dan kan de arts besluiten om Trajenta voor te schrijven. Dit middel behoort tot de groep orale antidiabetica.

  • Dosering: zoals in de bijsluiter beschreven staat
  • Prijs Trajenta (incl. online consult): vanaf € 49,25

De werking van Trajenta

De werkzame stof in Trajenta is linagliptine. Trajenta wordt voorgeschreven om hoge bloedsuikergehalten te behandelen. De werkzame stof ondersteunt het lichaam bij het verlagen van de hoeveelheid suiker in uw bloed. Om die reden wordt het gebruikt ter behandeling van diabetes type 2. Bij deze aandoening zal eerst gekeken worden naar mogelijkheden om de klachten te verminderen door aanpassingen te doen in de levensstijl. Gezondere voeding en meer lichaamsbeweging kunnen hierbij helpen. Aanvullen kan daarbij een oraal anti diabetisch middel voorgeschreven worden, zoals metformine. Heeft deze combinatie te weinig effect? Dan kan Trajenta voorgeschreven worden, eventueel in combinatie met andere anti diabetische middelen of met insuline. Ook bij het gebruik van Trajenta blijft het belangrijk om de leefstijladviezen van uw arts of verpleegkundige op te volgen.

Zo gebruikt u Trajenta

Bij het voorschrijven van dit middel zal uw arts u ook uitleggen hoe u het middel dient te gebruiken. Volg altijd de instructies van de arts goed op. Bij vragen over het gebruik kunt u uw arts of apotheker raadplegen. Daarnaast staat er een volledige gebruiksaanwijzing in de bijsluiter. In de meeste gevallen gelden in ieder geval de volgende instructies:

  • U mag deze medicatie met of zonder voedsel innemen;
  • De aanbevolen dagelijkse dosering is een tablet van 5 mg;
  • Gebruikt u de medicatie in combinatie met andere orale middelen tegen diabetes? Volg ook dan de aanwijzingen van uw arts om het beste resultaat te krijgen;
  • Denkt u dat u te veel Trajenta hebt ingenomen? Raadpleeg dan direct een arts;
  • Bent u een dosering vergeten? Neem deze vergeten dosis dan alsnog in, zo gauw u hieraan denkt. Sla de vergeten dosering over als het al bijna tijd is voor de volgende;
  • Neem nooit een dubbele dosering om een vergeten dosis in te halen en neem ook nooit twee doseringen op een dag;
  • Wilt u stoppen met het gebruik van dit middel? Doe dit niet zonder eerst met uw arts te overleggen. Als u stopt met dit middel kan het bloedsuikergehalte namelijk stijgen.

Mogelijke bijwerkingen

Bij het gebruik van medicatie kunt u last krijgen van bijwerkingen. Dit kan ook gebeuren wanneer u Trajenta gebruikt. Het is belangrijk dat u voor het eerste gebruik op de hoogte bent van de mogelijke bijwerkingen. Een volledig overzicht hiervan kunt u terugvinden in de bijsluiter. Bij sommige bijwerkingen is het belangrijk om direct een arts in te schakelen. Doe dit bijvoorbeeld wanneer u last krijgt van een te laag bloedsuikergehalte. Hierdoor kunt u wazig zien en last hebben van onder meer bevingen, zweten en verwardheid. Schakel ook medische hulp in wanneer u symptomen heeft van een ernstige allergische reactie.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.