Glucophage

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Glucophage kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Glucophage wordt als medicijn ingezet bij diabetes type 2. De werking van het medicijn heeft immers betrekking op het bloedsuikergehalte in het lichaam. Er zijn ook verschillende varianten van dit middel te krijgen. Het kan gaan om bijvoorbeeld een tablet of een oplosbaar poeder. De tablet is daarbij de meest belangrijke vorm die het meest gebruikt wordt. Dit kan ook een tablet zijn met vertraagde afgifte. Het is belangrijk om dit medicijn op de juiste wijze te gebruiken, op die wijze kan worden gezorgd dat de werking optimaal is.

  • Dosering: 500 en 800 milligram Metformin Hydrochloride
  • Prijs Glucophage (incl. online consult): 84 tabletten – € 47,75

Bijwerkingen in het medicijn Glucophage

Er zijn verschillende bijwerkingen te onderscheiden die voortkomen uit het gebruik van Glucophage. Vooral smaakstoornissen komen veel voor. Ook misselijkheid en overgeven treden met enige regelmaat in de beginperiode op. Dit kan voortkomen uit een verteringsprobleem. Soms betekent dit ook dat een verlies van de eetlust zal worden ervaren. In zeldzame gevallen kunnen huidaandoeningen optreden. Ook zal het heel af en toe voorkomen dat er overgevoeligheid zal bestaan. In dat geval zal een allergische reactie merkbaar zijn. Let hier dan ook goed op om te zorgen dat hier direct op gereageerd kan worden.

Hoe is Glucophage te gebruiken?

De dosering in het geval van tabletten is gebaseerd op twee tot drie tabletten per dag, die goed verdeeld over de dag worden ingenomen. Dit kan het best direct na de maaltijd worden gedaan. De medicijnen worden in het geheel worden ingeslikt. Dit is nog belangrijker bij de tabletten met vertraagde afgifte. Zo wordt de werking geoptimaliseerd. Wel is het goed om het doorslikken van de tabletten te doen met enkele slokken water. Het gebruik van deze middelen is over het algemeen voor de lange duur. Laat wel een arts zo nu en dan naar de dosering kijken. Dit kan soms over een langere periode verlaagd worden.

Actieve stoffen in het medicijn

Het middel Glucophage draait in belangrijke mate om één actief bestanddeel. Deze medicatie bevat een stof met de naam metformin. Dit is een antidiabeticum dat helpt het lichaam insuline aan te maken en gebruiken. Zo kunnen de gezondheidsklachten die voortkomen uit een overschot aan bloedsuiker worden teruggedrongen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.