Trulicity

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Trulicity
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Trulicity?

Trulicity (ook wel bekend onder de naam dulaglutide) is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van diabetes type-2. Het behoort tot de klasse van geneesmiddelen die bekend staat als GLP-1-receptoragonisten. Trulicity wordt voorgeschreven om de bloedsuikerspiegel te verlagen en helpt patiënten met diabetes bij het beheersen van de bloedsuikers.

  • Dosering: 0.75mg/0.5ml – 1.5mg/0.5ml
  • Prijs Trulicity (incl. online consult): injectiepennen – vanaf € 202,95 per behandeling.

De werking van Trulicity

Trulicity werkt door de GLP-1-receptoren in het lichaam te activeren. Deze receptoren spelen een belangrijke rol bij de regulatie van de bloedsuikerspiegel. Als Trulicity wordt geïnjecteerd, activeert het de GLP-1-receptoren op net zo’n manier als het natuurlijke GLP-1-hormoon dat het lichaam produceert. Dit leidt tot verschillende effecten die helpen bij de controle van de bloedsuikerspiegel. Ten eerste zorgt het voor een verhoogde insulineafgifte door de alvleesklier. Insuline is een hormoon dat de lichaamscellen in staat stelt glucose op te nemen. Hierdoor daalt de bloedsuikerspiegel. Ten tweede remt het de afgifte van glucagon. Glucagon is een hormoon dat de lever stimuleert om glucose vrij te geven in de bloedbaan. Door de afgifte van glucagon te remmen, produceert de lever minder glucose. Ook dit helpt om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Ten derde zorgt Trulicity ook voor een vertraging van de maaglediging. Voedsel blijft langer in de maag, waardoor de opname van glucose in de bloedbaan vertraagd wordt. Hiermee worden bloedsuikerpieken na de maaltijd voorkomen.

De gebruiksaanwijzing van Trulicity

Gaat u deze medicatie gebruiken? Volg dan de aanwijzingen van uw arts goed op. Trulicity wordt geleverd als een injectiepen die eenmaal per week subcutaan (onder de huid) wordt toegediend. Het kan op elk moment van de dag worden ingenomen, met of zonder voedsel. Het is belangrijk om de injectie op hetzelfde tijdstip op dezelfde dag van de week toe te dienen om een consistente dosering te behouden. De injectieplaatsen kunnen variëren en de medicatie mag worden toegediend in de buik, dij of bovenarm. Het is essentieel om de injectieplaatsen steeds te wisselen, om irritatie te voorkomen. Het is belangrijk om Trulicity regelmatig te blijven gebruiken, zelfs als u zich beter voelt, tenzij anders voorgeschreven door een arts. Stop niet met het gebruik van Trulicity zonder medisch advies. Abrupt stoppen met deze medicatie kan het beheer van de bloedsuikerspiegel verstoren.

Trulicity bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen

Net als bij elk geneesmiddel kan Trulicity bijwerkingen hebben, maar niet iedereen krijgt er last van. De meest voorkomende bijwerkingen van Trulicity zijn milde tot matige misselijkheid, braken, diarree en verminderde eetlust. Deze bijwerkingen treden meestal op tijdens de eerste weken van de behandeling en verdwijnen vaak na verloop van tijd. In zeldzame gevallen kunnen ernstigere bijwerkingen optreden, bijvoorbeeld pancreatitis (ontsteking van de alvleesklier) of allergische reacties. Symptomen van pancreatitis kunnen zijn: ernstige buikpijn die naar de rug uitstraalt, misselijkheid en braken. Ervaart u dergelijke symptomen? Zoek dan meteen medische hulp.

Sommige patiënten kunnen ook last krijgen van lage bloedsuikerspiegels (hypoglykemie) bij gebruik van Trulicity in combinatie met insuline of andere diabetesmedicatie. Symptomen van hypoglykemie zijn onder andere zweten, beven, duizeligheid, honger en prikkelbaarheid. Als u bijwerkingen ervaart tijdens het gebruik van Trulicity, bespreek dit dan met uw arts.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen