Bydureon

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Bydureon
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Bydureon?

Bydureon is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van diabetes mellitus type 2. Het middel is alleen op recept verkrijgbaar, maar wel aan te schaffen via erkende online apotheken. Soms kunt u, als u nog geen recept hebt, een online medisch consult doorlopen.

  • Dosering: Bydureon Exenatide
  • Prijs Bydureon (incl. online consult): vanaf € 29,00

Bydureon online kopen

Steeds meer mensen kennen de voordelen van online winkelen. Voor boodschappen, kleding, maar ook voor medicijnen hoeft men de deur niet meer. Zeker bij medicatie kan dat een uitkomst zijn. Bijvoorbeeld wanneer u zelf te ziek bent om de deur uit te gaan, of wanneer u geen tijd heeft om tijdens de openingstijden van de fysieke apotheek medicijnen op te halen. Online bestelde medicatie krijgt u gewoon thuisgestuurd, waardoor u met openingstijden geen rekening meer hoeft te houden.

Online prijzen Bydureon

Net als bij fysieke apotheken kunnen ook bij online apotheken prijsverschillen tussen medicatie zijn. Het is dus de moeite waard om, voordat u tot aanschaf overgaat, de prijzen goed te bekijken. Daarbij is het nuttig om te weten hoe de weergegeven prijs is opgebouwd. Bij sommige apotheken zit in die prijs alleen de prijs voor de medicatie zelf. Bij andere apotheken zitten ook verzendkosten en een medisch consult bij de prijs inbegrepen. Dat kan op het eerste gezicht dus een flink prijsverschil geven, maar dat hoeft onder aan de streep niet zo te zijn. Bydureon is beschikbaar voor een totaalprijs vanaf 29,00 euro.

Stappenplan online Bydureon bestellen

Gaat u voor het eerst dit geneesmiddel online bestellen? Volg dan onderstaand stappenplan om simpel en snel uw bestelling te doen:

  1. Het online aankoopproces omvat doorgaans het selecteren van de juiste dosering, het invullen van persoonlijke informatie en het toevoegen van het product aan het winkelmandje;
  2. Bij receptplichtige medicatie wordt gevraagd om een recept. Heeft u dat al? Dan kunt u dat uploaden. Heeft u nog geen recept? Dan kunt u een medische vragenlijst invullen, waarin u informatie geeft over bijvoorbeeld andere aandoeningen die u heeft of heeft gehad, of welke medicatie u verder gebruikt;
  3. Na betaling wordt de bestelling beoordeeld door een geregistreerde arts voordat deze wordt goedgekeurd en naar u wordt verzonden.

Bydureon

Is het veilig om Bydureon online te bestellen?

Veiligheid is bij het kopen van medicijnen een belangrijk punt, ook als het gaat om online aankoop. Kies voor erkende online apotheken die voldoen aan de nodige regelgeving. De overheid houdt bij welke vergunningen een apotheek heeft. Dit kunt u zelf online nakijken. Controleer ook of de website beveiligd is (https://) en lees eventueel beoordelingen van andere gebruikers om te leren van andere ervaringen.

Online betalen voor Bydureon

Online apotheken bieden meestal diverse betaalmethoden aan. Denk aan creditcards, bankoverschrijvingen en elektronische portefeuilles, of iDeal. Kies altijd voor een veilige betaalmethode en let erop dat persoonlijke gegevens tijdens het betalingsproces worden beschermd door een beveiligde verbinding.

Betaalmethodes Bydureon

Werking van Bydureon

De werking van dit geneesmiddel berust op het nabootsen van het natuurlijke hormoon GLP-1, dat van nature in het lichaam voorkomt en een belangrijke rol speelt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. GLP-1 stimuleert de afgifte van insuline uit de alvleesklier wanneer de bloedsuikerspiegel stijgt, wat helpt om glucose uit het bloed in te cellen te transporteren voor energie. Het remt ook de afgifte van glucagon, een hormoon dat de bloedsuikerspiegel verhoogt. En het vertraagt de lediging van voedsel uit de maag naar de darmen, waardoor de eetlust vermindert.

Eenvoudige gebruiksaanwijzing

Bydureon wordt meestal geleverd in de vorm van een voorgevulde injectiepen. Het is belangrijk dat de gebruiksaanwijzing zorgvuldig gevolgd wordt. Zo wordt ervoor gezorgd dat de juiste dosering en de juiste toedieningsprocedure gewaarborgd worden. Voordat u begint met het gebruik van dit geneesmiddel, zal de arts u een gedetailleerde instructie geven over hoe u het middel moet toedienen. Het is essentieel dat u de instructies goed begrijpt en toepast. Heeft u hier vragen over? Raadpleeg dan uw arts of uw apotheker. Welke dosering u toe moet dienen is afhankelijk van de individuele medische behoeften en respons op het middel. Meestal wordt een toediening per week voorgeschreven, die bij voorkeur wekelijks rond hetzelfde tijdstip wordt toegediend. De pen die u van de apotheker ontvangt bevat al de juiste dosering en is eenvoudig in gebruik. De medicatie dient met behulp van de injectie onder de huid gebracht te worden. Tijdens het gebruik van Bydureon zal de arts regelmatig bloedsuikercontroles bij u uitvoeren. Dit is erg belangrijk, omdat de behandeling op deze momenten geëvalueerd wordt, om eventuele aanpassingen in de dosering te doen.

Bydureon bijsluiter

Bijwerkingen van dit middel

Bydureon kan net als andere geneesmiddelen bijwerkingen veroorzaken. Veel voorkomende bijwerkingen zijn onder meer braken, diarree, misselijkheid, hoofdpijn en buikpijn. In de meeste gevallen zijn de bijwerkingen licht en slechts tijdelijk. Blijft u veel last houden van bijwerkingen, of heeft u bijwerkingen die niet in de bijsluiter vermeld staan? Overleg dan met uw arts. Zorg er ook voor dat uw arts weet welke medicijnen u verder gebruikt. Medicijnen kunnen namelijk een wisselwerking met elkaar hebben en uw arts kan beoordelen of daar in uw geval sprake van kan zijn. Een wisselwerking kan niet alleen plaatsvinden tussen voorgeschreven medicijnen, maar ook met vrij verkrijgbare medicatie en supplementen. Ook is het van belang dat uw arts weet welke aandoeningen u verder heeft of heeft gehad. In sommige gevallen is deze medicatie namelijk niet of minder geschikt.

Veelgestelde vragen en antwoorden over Bydureon

Heeft u besloten om dit geneesmiddel online aan te schaffen? Dan kan het zijn dat u nog vragen heeft over het gebruik van dit middel. Hiervoor kunt u een arts of apotheker raadplegen. Daarnaast wordt medicatie altijd geleverd met een bijsluiter. In deze bijsluiter vindt u ook meer informatie over het gebruik en over mogelijke bijwerkingen van het middel. Verder hebben we voor u hieronder een aantal veelgestelde vragen en antwoorden verzameld.

Bydureon is een medicijn dat de bloedsuikerspiegel verlaagt door de afgifte van insuline te reguleren en de leverproductie van glucose te verminderen.

Bydureon wordt voorgeschreven voor de behandeling van diabetes mellitus type 2.

Bydureon wordt doorgaans één keer per week geïnjecteerd, op een vast tijdstip. Kijk voor instructies voor het injecteren in de bijsluiter.

Mogelijke bijwerkingen zijn onder andere misselijkheid, buikpijn en diarree. Raadpleeg uw arts als deze aanhouden.

Overleg met uw arts als u zwanger bent, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft voordat u Bydureon gebruikt.

Nee, Bydureon heeft geen verslavende eigenschappen.

Neem de vergeten dosis zo snel mogelijk in, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.

Matig alcoholgebruik is meestal veilig, maar overleg met uw arts voor persoonlijk advies.

Het effect kan variëren, maar verbeteringen in de bloedsuikerspiegel kunnen na enkele weken optreden.

Lees de bijsluiter zorgvuldig door en volg alle instructies van uw arts op. Meld eventuele bijwerkingen onmiddellijk aan uw arts.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen