Glimepiride

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Glimepiride
Categorie
Wij laten zien:

Als u te maken krijgt met diabetes mellitus type 2 (suikerziekte), zal eerst geprobeerd worden om met veranderingen in uw leefwijze de klachten tegen te gaan. Afvallen, voldoende lichaamsbeweging en het volgen van een gezond dieet kunnen de klachten verminderen. Werkt dit niet afdoende? Dan kan er medicatie ingezet worden, zoals Glimepiride.

 • Dosering: zoals uw arts het voorschrijft
 • Prijs Glimepiride (incl. online consult): vanaf € 39,25

De werking van Glimepiride

Glimepiride is een geneesmiddel dat behoort tot de groep van sulfonylureumderivaten. Dit zijn medicijnen die de bloedsuiker verlagen. De werkzame stof in Glimepiride zorgt ervoor dat de hoeveelheid insuline die de alvleesklier uitscheidt verhoogd wordt. Door de toename aan insuline kan het bloedsuikergehalte verlaagd worden. Om deze reden wordt de medicatie voorgeschreven bij diabetes mellitus type 2.

Zo gebruikt u Glimepiride

Als de arts u deze medicatie voorschrijft, zal hij of zij ook uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Ook in de bijsluiter kunt u meer informatie vinden over het gebruik. Over het algemeen gelden de volgende instructies voor het gebruik:

 • Neem de medicatie vlak voor of tijdens de eerste maaltijd van de dag (doorgaans dus het ontbijt);
 • Sla geen maaltijden over wanneer u deze medicatie gebruikt;
 • Slik de tabletten heel door, met minimaal een half glas water;
 • Kauw niet op de tabletten;
 • De hoogte van de dosering van deze medicatie hangt af van diverse zaken, waaronder uw lichamelijke conditie en de hoeveelheid suiker in uw urine en bloed. Uw arts zal beoordelen welke dosering u nodig heeft;
 • Indien nodig kan de arts de dosering wekelijks of tweewekelijks verhogen, tot een maximale dosering van 6 mg per dag;
 • Glimepiride kan gecombineerd worden met andere medicatie, zoals insuline of metformine;
 • Heeft u last van veel stress, of bent u zwaarder of juist minder zwaar geworden? Meld dergelijke zaken bij uw arts, omdat het kan zijn dat de dosering hierdoor aangepast moet worden;
 • Heeft u te veel van dit geneesmiddel ingenomen? Schakel dan direct medische hulp in;
 • Bent u een dosis Glimepiride vergeten? Neem dan geen dubbele dosering om de vergeten dosis in te halen, maar sla de vergeten dosering over en ga verder volgens uw vaste schema.

Mogelijke bijwerkingen

Als u medicatie gebruikt, kunt u last krijgen van bijwerkingen. Dat geldt ook bij het gebruik van Glimepiride. Lees daarom voor het eerste gebruik altijd de bijsluiter goed door. Zo weet u welke bijwerkingen er mogelijk zijn en kunt u snel actie ondernemen als dat nodig is. Schakel altijd direct medische hulp in wanneer u tekenen van een ernstige allergische reactie herkent. Verder kan het gebruik van Glimepiride leiden tot hypoglykemie (een lage bloedsuikerspiegel) en vermindering van het aantal bloedcellen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.