Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wegovy 1 mg

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Obesitas is een groeiend wereldwijd gezondheidsprobleem. Overgewicht heeft ernstige gevolgen voor de gezondheid en het welzijn van miljoenen mensen. Voor veel mensen met obesitas is het verliezen van gewicht een uitdaging. Diëten werken vaak niet, omdat wanneer na een dieet weer teruggevallen wordt in het oude voedingspatroon de kilo’s er gewoon weer aanvliegen. Ook meer lichaamsbeweging is in sommige gevallen onvoldoende om resultaat te behalen. Om die reden wordt er lang gezocht naar medicatie die kan helpen bij afvallen. Inmiddels zijn er medicijnen die er veelbelovend uitzien. Een voorbeeld hiervan is Wegovy 1 mg, een nieuw medicijn dat een nieuwe benadering biedt voor gewichtsverlies.

  • Dosering: Wegovy 1 mg FlexTouch oplossing semaglutide
  • Prijs Wegovy 1 mg (incl. online consult): vanaf € 29,00

Obesitas een steeds groter probleem

Obesitas is een ernstige medische aandoening die wordt gekenmerkt door overmatige ophoping van lichaamsvet. Het gaat verder dan cosmetische zorgen en heeft ernstige gevolgen voor de gezondheid. Obesitas verhoogt het risico op tal van gezondheidsproblemen, waaronder diabetes type 2, hartaandoeningen, beroertes en gewrichtsproblemen. Bovendien kan obesitas een aanzienlijke impact hebben op de kwaliteit van leven en het welzijn van een persoon.

De werking van Wegovy 1 mg

Wegovy 1 mg is een medicijn dat semaglutide bevat. Dit is een GLP-1-receptoragonist. Deze medicijnen werden oorspronkelijk ontwikkeld voor de behandeling van diabetes type 2, maar later werd ontdekt dat ze ook aanzienlijk gewichtsverlies kunnen veroorzaken bij mensen zonder diabetes. De werking van Wegovy is gebaseerd op verschillende mechanismen. Ten eerste zorgt het middel voor een vertraging in de lediging van de maag. Hierdoor blijft u zich na een maaltijd langer verzadigd voelen en heeft u minder snel trek in tussendoortjes. Wegovy 1 mg heeft ook invloed op de eetlust, doordat de werkzame stof semaglutide direct inwerkt op de honger- en verzadigingscentra in ons brein. Zo wordt het gemakkelijker om de voedselinname onder controle te houden. Een extra effect van het middel is de verbetering van de gevoeligheid voor insuline. Dit is een gunstig effect voor mensen met diabetes type 2, doordat het bijdraagt aan een betere regulatie van hoeveelheid bloedsuiker. De combinatie van deze effecten maakt Wegovy een veelbelovende optie voor mensen die worstelen met obesitas en overgewicht.

Wegovy op de Nederlandse markt

Dit geneesmiddel is momenteel nog niet te koop op de Nederlandse markt, maar de verwachting is dat dit op korte termijn zal gebeuren. De onderzoeksresultaten zijn namelijk positief. Overigens wil het feit dat het middel nog niet op de Nederlandse markt is, niet zeggen dat u het niet aan kunt schaffen. De medicatie is namelijk wel beschikbaar via gekwalificeerde online apotheken. Daar kunt u de medicatie bestellen en binnen een paar werkdagen ontvangen. Houd er rekening mee dat u voor een aanvraag een doktersvoorschrift nodig heeft. Heeft u deze nog niet? Dan kunt u via een online consult met een gekwalificeerd arts alsnog het voorschrift opvragen. De arts zal dan kijken of het middel inderdaad voor u geschikt is. Daarna kunt u direct een bestelling plaatsen.

De gebruiksaanwijzing van Wegovy 1 mg

Het gebruik van Wegovy 1 mg moet altijd worden begeleid door een medische professional, bij voorkeur een arts die ervaring heeft met gewichtsverliesbehandelingen. Het is belangrijk dat u voor het eerste gebruik goed weet hoe het middel gebruikt dient te worden. Alle informatie hierover kunt u vinden in de bijsluiter. Ook kunt u bij vragen terecht bij uw arts of apotheker. Hier zijn enkele belangrijke instructies voor het gebruik:

  • De dosering van Wegovy is meestal 1 mg eenmaal per week. Het medicijn wordt gegeven als een injectie onder de huid (subcutane injectie). De arts zal de geschikte dosering en injectieschema bepalen op basis van uw individuele behoeften;
  • Het gebruik van Wegovy moet worden gecombineerd met een gezond dieet en lichaamsbeweging. U dient zich bewust zijn van uw voedselinname en streven naar een uitgebalanceerd dieet;
  • Tijdens het gebruik van Wegovy zal de arts regelmatige controles uitvoeren om de voortgang van de patiënt te beoordelen en eventuele bijwerkingen te monitoren;
  • In sommige gevallen kan de arts aanpassingen doen in de dosering van Wegovy of andere medicijnen, afhankelijk van hoe u reageert op het middel. Doorgaans wordt gestart met een lage dosering, zodat uw lichaam kan wennen aan de medicatie en de kans op bijwerkingen zo klein mogelijk is. Na verloop van tijd kan de arts de dosering langzaam verhogen;
  • De hoeveelheid gewichtsverlies met Wegovy kan variëren van persoon tot persoon. Het is belangrijk om geduldig te zijn en door te zetten, zelfs als de resultaten niet onmiddellijk zichtbaar zijn.

Wegovy 1 mg Bijsluiter

Wat zijn de Mogelijke bijwerkingen van Wegovy 1 mg?

Hoewel Wegovy effectief kan zijn bij gewichtsverlies, zijn er ook mogelijke bijwerkingen waar u zich bewust van moet zijn. Niet iedereen ervaart deze bijwerkingen, en de ernst ervan kan variëren. Toch is het goed om voor het eerste gebruik alvast op de hoogte te zijn van bijwerkingen die u eventueel kunt verwachten. Om die reden is het belangrijk om de bijsluiter goed door te lezen, omdat daarin een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen te vinden is. Een voorbeeld van een veelvoorkomende bijwerking is misselijkheid. Sommige mensen kunnen last krijgen van misselijkheid na het nemen van Wegovy. Dit kan meestal worden verminderd door langzaam te wennen aan de medicatie. Ook diarree is een gemelde bijwerking. Als deze klacht bij u ernstig is, is het belangrijk om te overleggen met uw arts. En hoewel het de bedoeling is dat u door het gebruik van Wegovy 1 mg minder trek heeft, kan dit ook als bijwerking worden ervaren. Gebruikt u naast Wegovy ander medicatie? Dan is het ten eerste van belang dat uw arts hiervan op de hoogte is. Ten tweede loopt u, als u medicatie gebruikt die de bloedsuiker beïnvloeden, meer kans op het krijgen van een hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel).

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen