Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Pijn

Wij laten zien:

Bijbehorende medicijnen

Welke vormen van pijn zijn er?

Pijn kan in veel verschillende vormen worden ervaren. Denk aan klachten met betrekking tot hoofdpijn, menstruatiepijn, zenuwpijn, rugpijn en spierpijn of gewrichtspijn. Al deze klachten hebben een overeenkomst in de vorm van pijn, maar verschillen onderling ook sterk door bijvoorbeeld de oorzaak en de oplossing die ervoor aangedragen kan worden. Daardoor zijn er vaak ook veel verschillende soorten medicijnen. Het is belangrijk om het juiste middel voor de behandeling van de juiste klacht te gebruiken om optimaal profijt te hebben.

Hoofdpijn oorzaken en verschillende soorten

Hoofdpijn is letterlijk een pijn in of aan het hoofd. Ook in dit geval geldt dat er veel verschillende vormen zijn. Zo is er spanningshoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn, hoofdpijn als bijwerking van medicijnen en hoofdpijn door bijvoorbeeld een klap of een val of andere oorzaken. Er zijn dan ook allerlei dingen die mee kunnen spelen bij het ontstaan van hoofdpijn. Overmatig alcoholgebruik is hier een voorbeeld van. Anderzijds kan het soms ook ontstaan door een aandoening en zijn de juiste medicijnen nodig.

Menstruatiepijn verlichten

Menstruatiepijn is een vorm van pijn die optreedt tijdens de menstruatie en daardoor dus ook alleen door vrouwen ervaren kan worden. Dit kan bijvoorbeeld een vorm van buikpijn zijn. De mate waarin deze pijn ervaren wordt kan van allerlei factoren afhankelijk zijn. Zo is het bijvoorbeeld vaak bij jonge meisjes flink heviger dan op latere leeftijd, maar dit hoeft lang niet altijd het geval te zijn. Ook kan de pijn worden veroorzaakt door een bijkomende factor zoals een ontsteking die gaat opspelen.

Zenuwpijn behandeling

Wanneer een zenuw geraakt is kan deze gaan irriteren en een vorm van pijn met zich meebrengen. In het geval van zenuwpijn wordt de klacht vaak niet op een specifieke plek ervaren, zoals bij andere vormen van pijn het geval is, maar in een gehele zone. Dit is de zone waarin de zenuw zich bevindt. Voorbeelden zijn het gezicht de benen of de armen. Soms is er geen daadwerkelijke pijn, maar wordt er pijn ervaren. Dit wordt ook wel fantoompijn genoemd en moet desondanks toch behandeld worden.

Rugpijn, spit en hernia

Rugpijn kan door verschillende oorzaken optreden. Het kan bijvoorbeeld om een hernia gaan. Ook kan het een gevolg van slijtage zijn. Ook spierpijn in de rug, bijvoorbeeld bij verkoudheid, komt nog weleens voor. Daardoor is het dus ook zo dat er zeer diverse behandelingen voor rugpijn bestaan die afhankelijk zijn van het soort klacht. De juiste behandeling moet altijd worden vastgesteld zodat er snel en effectief iets aan gedaan kan worden.

Spierpijn en gewrichtspijn

Spierpijn en gewrichtspijn worden over het algemeen tot dezelfde groep gerekend. Deze pijnen komen vaak voort uit ontstekingen. In sommige gevallen gaat het dan om chronische klachten als gevolg van een aandoening als jicht of artritis. Ook kunnen spierpijn en gewrichtspijn voorkomen door bijvoorbeeld verrekkingen en overbelastingen. Ze kunnen op allerlei plekken in het lichaam, daar waar spieren of gewrichten zitten, voorkomen. Soms zijn de klachten ook het gevolg van bijwerkingen van medicijnen die vanwege een andere klacht worden genomen.

Migraine

Wie last heeft van migraine heeft te maken met een ernstige vorm van hoofdpijn. Het is een pijn die in aanvallen komt opzetten. De aanval begint in veel gevallen met een aantal symptomen die als voortekenen gezien kunnen worden. Het is echter niet te voorspellen wanneer een aanval komt opzetten. Op elk moment kunnen de voortekenen aanvangen. Wanneer deze voortekenen, ook wel een aura genoemd, komen opzetten, is het vooral zaak om snel te handelen. Vaak kan door medicatie dan een tegenreactie worden gegeven, waardoor de pijn kan worden bestreden.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.