Rugpijn

Wij laten zien:

Bijbehorende medicijnen

Enig resultaat

Welke soorten rugpijn zijn er?

Er zijn veel klachten in de rug die kunnen worden geclassificeerd als rugpijn. Het kan bijvoorbeeld gaan om een hernia of spit. Ook ontstekingen, een tumor, een verrekking, slijtage, een ziekte of allerlei aandoeningen die niet duidelijk te omschrijven zijn in de medische wetenschap kunnen onder de noemer rugpijn worden geschaard. Het is enigszins belangrijk om de oorzaak van de klachten te proberen te achterhalen. Dit maakt het wat gemakkelijker om met de juiste oplossing te komen. Het kan soms zelfs met simpele middelen al goed worden opgelost.

Oorzaken van rugpijn

De oorzaken van de bovengenoemde klachten kunnen ook zee verschillen. Zo kan rugpijn bijvoorbeeld door fysieke factoren worden veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan lichaamsbouw of aan lichaamsgewicht. Ook andere zaken kunnen meespelen. Stress is hier een goed voorbeeld van. Ook de menstruatie kan een oorzaak zijn. Daarnaast kunne activiteiten een rol spelen. Denk aan tillen, slepen, zitten, onverwachte bewegingen maken en sporten. Het is belangrijk om deze oorzaken goed te onderzoeken in het eigen leven. Hier kan de oplossing in worden gevonden. Neem hier dus ook voldoende tijd voor om dit te doen.

Aan de gezondheid werken

In sommige gevallen kunnen de klachten met betrekking tot rugpijn zelf worden opgelost. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door te werken aan de spieren. Door de rugspieren, maar ook de buikspieren sterker te maken kan worden gezorgd dat de houding van het lichaam beter wordt. Dit kan als gevolg hebben dat de klachten wegtrekken. Dit geldt natuurlijk vooral wanneer er fysieke oorzaken of oorzaken als gevolg van bewegen en sporten zijn voor de pijn in de rug. Voor andere oorzaken, zoals menstruatiepijn bijvoorbeeld, kan dit geen nut hebben.

Medicijnen tegen rugpijn, spit en hernia

Wanneer de rugpijn in flinke hevigheid wordt ervaren, dan kan het van pas komen om medicatie voorhanden te hebben. Meestal gaat het dan om de gebruikelijke pijnstillers. Deze kunnen gebruikt worden om de periode van herstel te overbruggen wanneer de pijnen flink hevig zijn. Zodra de klachten dan minder heftig worden kan ook worden gestopt met de inname van de medicijnen. Wanneer de klachten niet afnemen is overleg met de arts een belangrijke zaak.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.