Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Allopurinol

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Wat is Allopurinol?

Allopurinol is een medicijn dat vaak wordt voorgeschreven voor de behandeling van jicht en andere aandoeningen waarbij overmatige productie van urinezuur een rol speelt. Als u overweegt Allopurinol online aan te schaffen, is het van belang om te weten hoe u dit veilig doet. Daarnaast is het raadzaam om voor het eerste gebruik te weten wat de exacte gebruiksinstructies zijn.

 • Dosering: Tabletten
 • Prijs Allopurinol (incl. online consult): vanaf € 39,25

Het online kopen van Allopurinol

U kunt Allopurinol online kopen bij gecertificeerde online apotheken. Het proces begint meestal met het invullen van een medische vragenlijst, waarna een arts uw geschiktheid voor het medicijn beoordeelt. Groot voordeel van online aanschaf is dat u de deur niet uit hoeft voor een doktersconsult of voor medicatie. Zo’n consult kan namelijk online en de medicatie krijgt u na bestelling discreet thuisbezorgd.

Kosten Allopurinol online bestellen

De prijs van Allopurinol kan variëren afhankelijk van de online apotheek en de gekozen dosering. Het is raadzaam om prijzen te vergelijken en eventuele bijkomende kosten, zoals verzendkosten, te controleren. Allopurinol is beschikbaar voor een prijs vanaf 39,25 euro. Dat is inclusief kosten voor het online medische consult en de verzendkosten.

Stappenplan om online medicatie te bestellen

Wilt u medicatie online bestellen? Dat is in een paar stappen geregeld:

 1. Zoek de juiste gecertificeerde online apotheek;
 2. Vaak zal gevraagd worden om een medische vragenlijst in te vullen. Hierin kunt u meer informatie delen over uw medische historie (welke aandoeningen heeft u of heeft u gehad?) en uw medicijngebruik. Het is belangrijk dat u alle medicatie noteert en niet alleen medicijnen die u op recept gebruikt. Ook vrij verkrijgbare medicatie en supplementen kunnen namelijk van invloed zijn op de werking van het gevraagde middel;
 3. Een gekwalificeerd arts beoordeelt op basis van uw medische vragenlijst of Allopurinol inderdaad geschikt voor u is. Na akkoord kan de bestelling doorgegeven worden;
 4. De medicatie ontvangt u snel en discreet in huis.

Online bestelproces Allopurinol

Veilig online medicatie bestellen

Online bestellen bij gecertificeerde apotheken kan veilig zijn, maar het is belangrijk om alleen medicatie te bestellen bij gecertificeerde apotheken. Is er een online apotheek waar u zonder het aanleveren van informatie over uw medische historie of medicijngebruik medicatie kan bestellen? Dan kunt u ervan uitgaan dat dit geen veilige apotheek is. Een goede apotheek zal namelijk nooit medicatie waarvoor een recept nodig is verstrekken zonder aanvullende vragen te stellen.

Betalingsopties bij de online apotheek

Betalingsopties variëren per online apotheek, maar gangbare methoden zijn iDeal, creditcards, bankoverschrijvingen of andere veilige online betaalmethoden. Zorg ervoor dat de website een beveiligde betalingsgateway heeft. Voor de websitenaam staat dan niet ‘http’, maar ‘https’.

Betaalmethodes Allopurinol

De werking van Allopurinol

Wanneer er in ons lichaam te veel urinezuur zit, slaat dit zuur neer als uraatkristallen. Dit kan uiteindelijk leiden tot onder meer het ontstaan van nierstenen. Deze ontstaan dan doordat de werking van een bepaald enzym afneemt door de hoge zuurgraad. In eerste instantie worden die nierstenen bestreden met behulp van maatregelen zoals vloeistofinname of het volgen van een speciaal dieet, om zo de hoeveelheid urinezuur te verminderen. Heeft dit onvoldoende effect? Dan kan Allopurinol voorgeschreven worden. Ook jicht kan veroorzaakt worden door een teveel aan urinezuur. Allopurinol kan de klachten hiervan verminderen, door de afname van urinezuur. Verder kan het middel ingezet worden bij bepaalde enzymstoornissen die een te hoge aanmaak van uraat veroorzaken en bij gezwellen waarbij te veel urinezuur ontstaat.

Zo gebruikt u Allopurinol

Krijgt u Allopurinol voorgeschreven? Dan zal uw arts bij voorschrijven ook uitleggen hoe u het middel dient te gebruiken. Voor vragen over het gebruik kunt u ook bij de apotheek terecht. Ook in de bijsluiter vindt u hier meer informatie over. Meestal gelden voor dit geneesmiddel in ieder geval de volgende instructies:

 • Doorgaans wordt gestart met een lage startdosering, om zo het risico op het krijgen van bijwerkingen te verkleinen;
 • Werkt de lage dosering onvoldoende? Dan kan de arts de dosering verhogen tot 200 mg per dag als het gaat om lichte gevallen en tot 300-600 mg per dag als het gaat om matige tot ernstige gevallen;
 • Oudere patiënten dienen de laagst mogelijke dosering met voldoende resultaat te gebruiken;
 • Heeft u een verminderde lever- of nierwerking? Dan kan een lagere dosering worden voorgeschreven, of kan de tijd tussen inname van twee doses verlengd worden;
 • Neem de tabletten in met wat vloeistof, bij voorkeur net na een maaltijd of met wat eten. Op deze manier verkleint u de kans op bijwerkingen;
 • Denkt u te veel van dit middel te hebben ingenomen? U kunt dan last krijgen van bijvoorbeeld diarree, braken, duizeligheid en misselijkheid. Overleg direct met uw arts;
 • Als u een dosering vergeten bent, kunt u deze innemen op het moment dat u hieraan denkt. Doe dit niet als het al bijna tijd is voor de volgende dosering. Sla in dat geval de vergeten tablet over en ga verder volgens het vaste schema. U kunt het beste kiezen voor een vast tijdstip van inname, omdat u hiermee de kans verkleint dat u een dosering vergeet.

Allopurinol bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen

Gebruikt u medicatie? Dan kunt u last krijgen van bijwerkingen. Het is van belang dat u voor het eerste gebruik weet welke bijwerkingen u eventueel kunt verwachten. Zo kunt u als dat nodig is snel actie ondernemen. Schakel in ieder geval een arts in als u symptomen van een allergische reactie heeft. Mogelijke bijwerkingen van Allopurinol zijn onder andere duizeligheid, jichtaanvallen, misselijkheid en huidproblemen, zoals een schilferige huid of puistjes.

Veelgestelde vragen en antwoorden over Allopurinol

Wilt u Allopurinol gaan gebruiken? Zorg er dan voor dat u weet hoe u het middel dient te gebruiken. Juist gebruik zorgt er namelijk voor dat de medicatie maximaal effect kan behalen en de kans op bijwerkingen verkleind wordt. Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen over Allopurinol, met de beantwoording.

Allopurinol is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van aandoeningen zoals jicht, waarbij sprake is van een teveel aan urinezuur in het lichaam. Het vermindert de productie van urinezuur, zodat de klachten verminderen.

Volg de voorschriften van uw arts nauwkeurig op. Meestal wordt Allopurinol eenmaal daags ingenomen, bij voorkeur na een maaltijd. Neem de tabletten in hun geheel in met een glas water.

Ja, het is belangrijk om voldoende water te drinken tijdens de behandeling met Allopurinol om uitdroging te voorkomen. Bespreek eventuele vragen over het gebruik met uw arts.

Nee, Allopurinol is alleen op recept verkrijgbaar. Online aankoop vereist een medisch consult, waarbij een arts beoordeelt of het medicijn geschikt is voor u. Het is op die manier wel mogelijk om de medicatie online aan te schaffen.

Veelvoorkomende bijwerkingen van Allopurinol zijn onder meer huiduitslag, misselijkheid, braken en veranderingen in leverenzymen. Raadpleeg uw arts als deze bijwerkingen aanhouden.

Het kan enkele weken duren voordat de volledige effecten van Allopurinol merkbaar zijn. Blijf de medicatie volgens voorschrift innemen.

Ja, dat is mogelijk. Informeer uw arts over alle medicijnen en supplementen die u gebruikt. Uw arts kan beoordelen of er sprake is van kans op wisselwerking.

Overleg met uw arts over het gebruik van alcohol. Matig alcoholgebruik wordt meestal als veilig beschouwd, maar individuele reacties kunnen variëren.

Bespreek zwangerschap of het plannen ervan met uw arts. Het gebruik van Allopurinol tijdens de zwangerschap wordt doorgaans alleen aanbevolen als het strikt noodzakelijk is.

Neem de vergeten dosis in zodra u eraan denkt, tenzij het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Sla geen doses over om een dubbele dosis te compenseren.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.