Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zenuwpijn

Wij laten zien:

Bijbehorende medicijnen

Wat is zenuwpijn?

Wanneer een zenuw in het lichaam beschadigd of geïrriteerd raakt, dan zal dit als gevolg kunnen hebbend dat er zenuwpijn optreedt. Dit kan een pijn zijn die niet op een specifieke plek, maar in een hele zone van het lichaam wordt ervaren. Het kan dan bijvoorbeeld om het hoofd gaan, maar het kan ook een arm of een been betreffen. Ook kan het soms zo zijn dat er een pijn gevoeld wordt die er niet daadwerkelijk is. Bijvoorbeeld in een geamputeerd lichaamsdeel. Dit wordt ook wel fantoompijn genoemd.

Het ervaren van zenuwpijn

ZenuwpijnHet voelen van zenuwpijn kan flink heftig zijn. De pijn kan immers in veel verschillende vormen optreden. Het kan gaan om pijnscheuten, maar ook om borende of scherpe pijn zijn. De klachten kunnen daardoor een flinke impact op de gezondheid als geheel hebben. In sommige gevallen betreft het een voortdurende pijn en in andere gevallen doet het alleen pijn bij aanraking of beweging van het betreffende deel van het lichaam. Voor de behandeling van de klachten hoeft dit verschil vaak niet veel uit te maken.

Geen eigen oplossingen

Het is belangrijk om te beseffen dat er op natuurlijke wijze weinig te doen is tegen zenuwpijnen. Het is niet zo dat door meer rust of door bijvoorbeeld het veranderen van voedingspatroon wordt gezorgd dat de klachten weggaan. De pijn zal vanzelf afnemen. Wanneer de klachten heel heftig zijn of lang blijven aanhouden, dan kan het wel verstandig zijn om met een arts te overleggen. In dat geval kan het bijvoorbeeld een slim plan zijn om medicatie te gaan gebruiken om via die weg de klachten terug te dringen.

Medicijnen tegen zenuwpijn

Er zijn verschillende soorten middelen die de klachten waarmee zenuwpijn gepaard gaat te bestrijden. Dit zijn bijvoorbeeld bepaalde vormen van antidepressiva. Ook een middel als Ibuprofen 600 kan goed helpen bij het bestrijden van de klachten. Wel is het belangrijk om enige zekerheid te hebben over het soort zenuwpijn en de reden van het ontstaan te hebben. Dit maakt het kiezen voor de juiste medicatie is gemakkelijker. Let hier dus goed op.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.