Topamax

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Topamax
Categorie
Wij laten zien:

Topamax is een geneesmiddel dat behoort tot de groep anti-epileptica. Het kan worden voorgeschreven om epileptische aanvallen te voorkomen, maar ook om migraine te voorkomen.

  • Dosering: Topamax 50 mg tabletten
  • Prijs Topamax (incl. online consult): vanaf € 59,25

De werking van Topamax

De werkzame stof in Topamax is topiramaat. Deze stof kan de informatieoverdracht tussen zenuwcellen in het brein beïnvloeden. Het middel zorgt ervoor dat de zenuwen minder prikkelbaar worden en te snel reageren. Door het verminderen van de prikkelbaarheid kan het middel helpen om bepaalde epileptische aanvallen te voorkomen. In sommige gevallen kan Topamax ook voorgeschreven worden bij migraine, maar dit gebeurt alleen wanneer andere medicatie onvoldoende werkt. Soms wordt het ook voorgeschreven bij boulimia nervosa, om de drang om te veel te eten en over te geven te onderdrukken. Dit geneesmiddel werkt niet bij iedereen. Daarnaast kan het even duren voordat u effect merkt. Meestal blijkt na een aantal weken of er effect merkbaar is.

Zo gebruikt u Topamax

Krijgt u deze medicatie voorgeschreven? Dan zal de arts u bij het voorschrijven uitleggen hoe u het middel dient te gebruiken. Voor vragen over het gebruik van deze medicatie kunt u ook terecht bij de apotheek. Ook kunt u de bijsluiter een volledige gebruiksaanwijzing vinden. Meestal gelden de volgende instructies voor gebruik:

  • Topamax is beschikbaar in de vorm van tabletten en in de vorm van capsules. Beide dienen heel doorgeslikt te worden, zonder te kauwen. Drink daarbij minimaal een half glas water;
  • Lukt het niet om de capsules heel door te slikken? Dan mag u deze openmaken. Strooi de korrels vervolgens op een lepeltje met wat zacht voedsel (zoals yoghurt of appelmoes). Slik vervolgens het voedsel en de korrels heel door zonder te kauwen. Drink daarna een half glas water;
  • Het is niet nodig om deze medicatie dagelijks op een vast tijdstip te slikken. Om de kans op het vergeten van een dosis te verkleinen wordt echter wel aangeraden om vaste tijdstippen te kiezen. Slikt u de medicatie slechts een keer per dag? Dan kunt u de medicatie het beste ’s avonds innemen. Bij twee innamen per dag kunt u kiezen voor de ochtend en de avond;
  • Heeft de medicatie het gewenste effect? Dan zal u bij epilepsie de medicatie langdurig moeten gebruiken. Ook bij migraine mag de medicatie langdurig gebruikt worden, zolang het werkt;
  • Drink gedurende de dag voldoende, om te voorkomen dat u door de medicatie last krijgt van nierstenen.

Mogelijke bijwerkingen

Medicijnen kunnen bijwerkingen hebben. Ook bij Topamax kunt u te maken krijgen met bijwerkingen. Lees daarom voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door, zodat u weet welke bijwerkingen u eventueel kunt verwachten. Zeer vaak voorkomende bijwerkingen zijn onder meer depressie, toevallen, angst, stemmingswisselingen, geheugenproblemen en nierstenen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.