Relpax

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Relpax kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Relpax is een naam voor een middel met werkzame stoffen die worden gebruikt voor de bestrijding van migraine. Wanneer dit medicijn wordt ingenomen, dan kan een aanval van migraine worden verminderd of zelfs gestopt. Het voordeel van dit medicijn is dat het relatief snel werkt. Gemiddeld zal binnen ongeveer een half uur merkbaar zijn dat de middelen hun werk aan het doen zijn. Het is wel belangrijk om goed onderscheid te maken. Het middel kan migraine wel bestrijden, maar het werkt niet preventief. Let hier dus goed op bij het gebruik ervan.

  • Dosering: Relpax eletriptan 20, 40 mg tabletten
  • Prijs Relpax (incl. online consult): tussen 2 en 100 tabletten – vanaf € 86,50

Bijwerkingen van het migrainemedicijn

Het gebruik van Relpax kan soms leiden tot het ervaren van bijwerkingen. Dit komt zelden voor, maar is niet ondenkbaar. Klachten die het kan betreffen zijn: maag-darmklachten, misselijkheid, braken, diarree, buikpijn, verminderde eetlust, duizeligheid, slaperigheid, hoofdpijn, pijn of tintelingen op verschillende plekken in het lichaam, hartkloppingen of een veranderde hartslag, opvliegers, hevig zweten, blozen, koude rillingen, spierpijn of gewrichtspijn en spierzwakte. In alle gevallen is het belangrijk om even goed op te letten of de klachten voorbijtrekken. Pas ook op met eventuele overgevoeligheid. In dat geval moet direct gestopt worden met het gebruik.

Gebruik en dosering Relpax

Het gebruik van Relpax is niet lastig. Het moet worden ingenomen op het moment dat de eerste verschijnselen van een aanval optreden. Doe dit door een tablet in te nemen met enkele slokken water. Doe dit door de tablet in het geheel door te slikken, er mag niet op gekauwd worden. Het zal dan binnen een halfuur werken. Neem niet meer dan een tablet voor een aanval. Wanneer het medicijn niet aanslaat heeft een tweede dosis geen zin. Let wel op, bij een tweede aanval enkele uren later kan een nieuwe dosis wel zin hebben. Neem niet meer dan twee tabletten binnen 24 uur.

Stoffen in Relpax

Relpax als medicijn heeft eletriptan als werkzame stof in de tabletten. Dit is een anti-migrainemedicijn dat onder de triptan-middelen valt. Dat betekent dat het een uitwerking heeft op de bloedvaten in de hersenen. Ook heeft het uitwerking op de zenuwen in de hersenen. Op die manier kan de klacht worden verminderd en kan ook de pijnprikkel worden weggenomen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.