Maxalt

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Maxalt kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Het medicijn Maxalt gebruiken wordt gedaan door patiënten die veel last hebben van migraine of van clusterhoofdpijn. Dit komt doordat dit medicijn een uitwerking heeft op de bloedvaten en zenuwen in de hersenen. Het medicijn werkt snel waardoor direct verlichting gevoeld kan worden. Daardoor is het zowel inzetbaar bij het opspelen van de klachten als wanneer de klachten al flink zijn losgebarsten. Wel is het zo dat het maar in bepaalde beperkte mate gebruikt mag worden. Hier moet dus ook goed op gelet worden.

  • Dosering: Maxalt Rizatriptan 10 mg
  • Prijs Maxalt (incl. online consult): smelttabletten en tabletten – vanaf € 84,00

Maxalt en bijwerkingen

Maag-darmklachten, zoals pijn in de buik, misselijkheid, diarree en braken kunnen weleens voorkomen bij het gebruik van dit middel. Daarnaast kan het voorkomen dat er pijn of tintelingen in verschillende delen van het lichaam gevoeld kunnen worden. Wanneer dit de keel of de borst betreft, dan is het altijd verstandig om even met de dokter te overleggen. Ook hoofdpijn en een droge mond komen, soms in combinatie, weleens voor. Heel zeldzaam kan het ook blijken dat er een allergie voor de werkzame stof bestaat. In dat geval moet de behandeling worden gestopt en met de dokter overlegd worden.

Hoe is Maxalt te gebruiken?

Maxalt moet worden ingenomen wanneer de klachten beginnen op te spelen, maar kunnen ook worden ingenomen worden wanneer de hoofdpijn al volledig is losgebarsten. Dit gebeurt met een tablet die wordt ingenomen met enkele slokken water. Slik de tablet in het geheel door. Het medicijn mag weliswaar naar behoefte worden gebruikt, maar pas op met het aantal doseringen dat wordt genomen. Er moet voorzichtig mee worden omgesprongen. Dat gaat bijvoorbeeld om niet meer dan twee doses per 24 uur. Let hier dan dus vooral ook altijd op. Let ook op het aantal doses dat per week genomen wordt.

Werkzame stoffen Maxalt

Het actieve bestanddeel in Maxalt is rizatriptan. Dit is een stof die valt onder de triptan anti-migrainemiddelen. Dat komt omdat het de bloedvaten in de hersenen vernauwd die door toedoen van de opspelende migraine zijn verwijd. Daarnaast zorgt het dat de stoffen die ontstekingen veroorzaken niet worden aangemaakt waardoor het lichaam geen pijn voelt.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.