Naratriptan

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Naratriptan kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Het middel Naratriptan wordt gebruikt tegen migraineaanvallen. Met behulp van dit medicijn kan de aanval worden gestopt of de aanval kan worden verminderd. Dit komt doordat de werkzame stof een uitwerking heeft op de bloedbanen en zenuwen in de hersenen. Het gebruik van dit middel is enigszins specifiek omdat hier nog weleens misverstanden over kunnen bestaan. Daarnaast is het belangrijk om goed op de bijwerkingen die kunnen optreden te letten. Aan de hand van de geboden informatie is het goed mogelijk om dit medicijn op de juiste wijze te gebruiken.

  • Dosering: Naratriptan 2.5 mg
  • Prijs Naratriptan (incl. online consult): filmomhulde tabletten – vanaf € 67,80

Bijwerkingen van Naratriptan

In veel gevallen kan Naratriptan leiden tot maag-darmklachten. Deze uiten zich dan bijvoorbeeld in de vorm van misselijkheid en braken. Ook duizeligheid, vermoeidheid, slaperigheid en sufheid komen met enige regelmaat voor. Deze klachten gaan vanzelf weer over, maar op het moment dat ze ervaren worden is het verstandig om even rustig aan te doen. Wie vaak gebruikmaakt van het middel kan hoofdpijn voelen als bijwerking. Het is belangrijk om een arts in te schakelen wanneer bijvoorbeeld hartklachten worden opgemerkt of wanneer allergieën blijken te bestaan. Deze bijwerkingen komen slechts zelden voor.

Hoe is Naratriptan te gebruiken?

Let er goed op dat Naratriptan geen medicijn is dat preventief kan werken tegen migraine. Het kan pas van pas komen wanneer de eerste verschijnselen van een aanval optreden. Zodra dit het geval is kan het medicijn binnen een uur gaan werken. Daardoor wordt de klacht weggenomen of in ieder geval verminderd. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat er maar maximaal twee doses per 24 uur mogen worden genomen, maar niet voor dezelfde aanval. Slaat het medicijn niet goed aan, neem dan niet nog een dosis. Treedt na enkele uren een tweede aanval op, dan kan een tweede dosis wel helpen.

Actieve ingrediënten in Naratriptan

Naratriptan is zowel de naam van het middel als de naam van de werkzame stof. Het wordt ook in andere medicijnen met dezelfde werking verwerkt die onder merknamen te krijgen zijn. Het medicijn valt onder de triptan anti-migrainemedicijnen. Dat betekent dat het middel een uitwerking heeft op de bloedvaten en zenuwen in de hersenen en op die manier de klachten kan terugdringen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.