Zomig

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Zomig kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Zomig is een merknaam voor een medicijn dat wordt gebruikt om migraine of clusterhoofdpijn mee te behandelen. Wanneer een aanval van deze vormen van pijn in het hoofd wordt ingezet, dan kan het innemen van een dosis van dit middel ervoor zorgen dat de klachten verminderen. Dit kan al binnen een uur het geval zijn. Wel is het zo dat het gebruik ervan ook met enkele bijwerkingen kan komen. Het is daarom ook belangrijk om de informatie hierover op orde te hebben.

  • Dosering: Zolmitriptan 2.5 mg – 5 mg
  • Prijs Zomig (incl. online consult): neusspray – tabletten – € 110,25

Bijwerkingen van migrainemedicijn Zomig

De bijwerkingen van Zomig kunnen flink variëren. Wel is het belangrijk om te weten dat de klachten over het algemeen slechts bij een procent van de gebruikers voorkomt. Het gaat dan vooral om een gevoel van tintelingen of druk op de borst, in de armen of in de nek. Dit zijn klachten die normaal gesproken snel weer wegtrekken. Ook opvliegers, blozen, koude rillingen en een gevoel van zwakte komen voor. Daarnaast kan er wat last van de spieren en gewrichten in de vorm van spier- of gewrichtspijn of spierzwakte optreden. In zeldzame gevallen ontwikkelen zich hartklachten of blijkt er allergie te bestaan. Waarschuw dan de dokter.

Hoe mag u Zomig niet gebruiken?

Het gebruik van Zomig, met de werkzame stof zolmitriptan, mag niet worden gedaan wanneer er een geschiedenis van hartklachten bij de patiënt bestaat. Ook bij ernstige problemen met de nierfuncties is het zeer onverstandig om dit medicijn te gebruiken. Daarnaast geldt dat migrainemiddelen zoals Zomig niet in combinatie met andere middelen tegen dezelfde klachten mogen worden gebruikt. Dit komt overeen met dubbele dosering, wat ook voor hetzelfde medicijn wordt afgeraden. Let dus goed op al deze zaken voordat het gebruik wordt aangevangen.

Hoe dient u Zomig tebewaren

Bewaar het medicijn Zomig altijd op plekken waar het niet warmer dan dertig graden Celsius kan worden. Dit betekent dus dat het medicijn niet in de zon moet komen te liggen. Bewaar het ook altijd in de originele verpakking en buiten het bereik van kinderen. Bewaar het ook niet na de uiterste houdbaarheidsdatum, maar gooi het weg op de daarvoor bestemde plekken. Vermijd de vuilnisbak of het door de gootsteen spoelen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.