Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Rizatriptan

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Rizatriptan
Categorie
Wij laten zien:

Heeft u last van migraine? Tijdens de hoofdpijnfase van een migraineaanval kunt u Rizatriptan gebruiken om de klachten te verminderen. Rizatriptan is alleen op recept verkrijgbaar.

 • Dosering: Rizatriptan tabletten 10 mg
 • Prijs Rizatriptan (incl. online consult): vanaf € 51,50

De werking van Rizatriptan

Rizatriptan is een triptan-antimigrainemiddel. Bij migraine zijn de bloedvaten in de hersenen verwijd, waardoor de hoofdpijnklachten ontstaan. De werkzame stof in Rizatriptan zorgt ervoor dat deze bloedvaten weer nauwer worden. Daarnaast zorgt de stof er ook nog voor dat de afgifte van stoffen die ontstekingen veroorzaken geremd worden. Ook helpt het middel tegen pijnklachten door migraine, door ervoor te zorgen dat de pijnprikkels via de zenuwen minder sterk in het brein komen.

Zo gebruikt u Rizatriptan

Wanneer u Rizatriptan krijgt voorgeschreven, zal de arts u uitleggen hoe u het middel dient te gebruiken. Zoekt u meer informatie? Kijk dan in de bijsluiter voor een volledige gebruiksaanwijzing. In de meeste gevallen gelden in ieder geval de volgende instructies:

 • Dit geneesmiddel is verkrijgen als gewone tablet en als smelttablet;
 • Neem de gewone tabletten in met een half glas water;
 • Laat de smelttabletten eerst op uw tong smelten, voordat u ze doorslikt. U hoeft hier geen water bij te drinken;
 • Neem dit middel in zo gauw u last krijgt van hoofdpijn van migraine, of tot een paar uur nadat de aanval is begonnen;
 • Heeft u alleen last van aura? Neem de medicatie dan niet in;
 • Heeft de eerste dosering gezorgd voor het uitblijven van de migraineaanval, maar krijgt u binnen 24 uur een nieuwe aanval? Neem dan een tweede dosis in, maar zorg dat er minimaal twee uur zit tussen het innemen van de eerste en van de tweede dosering;
 • De maximale dosering is twee doses per 24 uur;
 • Merkt u geen effect van de eerste dosis? Dan is het zinloos om een tweede dosis in te nemen. U kunt dan beter overleggen met uw arts. Mogelijk zijn er andere antimigrainemiddelen die wel effect hebben;
 • Gebruik deze medicatie niet wanneer u geen last heeft van migraine. Neem pas weer een dosering op het moment dat er een nieuwe aanval op komt zetten;
 • Zorg dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt. Dit geldt voor zowel voorgeschreven medicatie, als vrij verkrijgbare geneesmiddelen en supplementen. Medicijnen kunnen namelijk een ongewenste wisselwerking hebben met elkaar. Uw arts kan beoordelen of daar bij u sprake van kan zijn;
 • Stel uw arts ook op de hoogte van uw medische historie. In sommige gevallen is dit middel niet of minder geschikt;
 • Neemt u dit middel in vlak na het eten? Dan kan het zijn dat de medicatie minder snel werkt.

Mogelijke bijwerkingen

Bij het gebruik van medicatie kunt u last krijgen van bijwerkingen. Dit geldt ook bij het gebruik van Rizatriptan. Zelden voorkomende bijwerkingen van dit geneesmiddel zijn pijn of drukkend gevoel op uw borst of keel, maagdarmklachten (zoals braken, maagpijn, buikpijn en misselijkheid), een doof gevoel in voeten of handen en hoofdpijn. Overleg met uw arts als u veel last heeft van de bijwerkingen.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen