Eczeem

Wij laten zien:

Bijbehorende medicijnen

Wat is eczeem?

Klachten met betrekking tot huiduitslag worden eczeem genoemd. Het is niet duidelijk wat de reden is van het ontstaan van deze klachten. Dit kan per mens namelijk verschillen. Het is bovendien niet besmettelijk. Er zijn verschillende vormen van deze aandoening. Zo is de variant die bij kinderen voorkomt verschillend van die bij volwassenen voorkomt. Om die reden kan het dus ook zijn dat de behandeling enigszins kan verschillen per persoon. Ook is het zo dat de plek van het ontstaan kan verschillen. Bij kinderen onder de twee jaar zijn veel verschillen te ontdekken ten opzichte van kinderen ouder dan twee jaar en op latere leeftijd.

Oorzaken van eczeem

Eczeem kan door verschillende oorzaken ontstaan. In de medische wereld is nog niet geheel duidelijk wat deze oorzaken allemaal zijn. In ieder geval kan contact met bepaalde stoffen de uitslag opwekken. Ook te veel baden of douchen kan een oorzaak zijn. Daarnaast is stress een factor die mee kan spelen bij het ontstaan van de klachten. Wie bovendien krabt, vergroot de kans op verdere verspreiding van de klachten. Zoals de uitslag opkomt, zo kan deze ook weer verdwijnen. Voor sommige mensen geldt dat periodes van uitslag kunnen worden afgewisseld met periodes waarin nergens hinder van ondervonden wordt. Dit kan een goede behandeling lastig maken.

Eczeem herkennen

De klachten met betrekking tot eczeem zijn eigenlijk in alle gevallen met elkaar te vergelijken. Het zijn vaak reacties die te vergelijken zijn met allergische reacties. Dit betekent dus bijvoorbeeld dat roodheid van de huid geconstateerd kan worden. Ook kan de huid gaan zwellen. Daarnaast is er uitslag in allerlei vormen waar te nemen. Dit kan gaan om schilfering, puistjes, blaasjes, korstjes of kloofjes of een combinatie hiervan. Daarnaast is er vaak sprake van jeuk. Dit is ook de reden waarom mensen willen krabben. Wanneer deze klachten waarneembaar zijn, dan is dit een goede indicatie van het probleem waarvoor een oplossing gezocht moet worden.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.