Betamethason

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Betamethason
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Betamethason?

Betamethason is een corticosteroïde die wordt gebruikt voor verschillende medische aandoeningen. Krijgt u deze medicatie voorgeschreven? Dan is het nuttig om te weten dat u Betamethason ook veilig online kunt aanschaffen via gecertificeerde online apotheken. U hoeft hierbij slechts op een paar zaken te letten.

 • Dosering: Betamethason 1 mg/g
 • Prijs Betamethason (incl. online consult): vanaf € 39,25

Betamethason online kopen?

Online winkelen is gemakkelijk en dat geldt ook voor het online aanschaffen van medicatie, zoals Betamethason. Veel mensen ervaren het als een voordeel dat ze voor die aanschaf de deur niet uit hoeven. Dat is prettig, bijvoorbeeld als u veel last heeft van klachten, of wanneer u geen tijd heeft om langs een fysieke apotheek te gaan.

Online prijzen van Betamethason

De prijs van Betamethason kan variëren tussen verschillende online apotheken. Het is daarom raadzaam prijzen te vergelijken en te letten op eventuele kortingen of aanbiedingen. Let daarbij ook op de opbouw van de getoonde prijs. Bij sommige apotheken worden alleen de kosten voor de medicatie weergegeven en kunnen er nog kosten voor bijvoorbeeld verzending of een medisch consult bovenop komen. Bij andere apotheken wordt de totaalprijs weergegeven, zodat u direct weet waar u aan toe bent wat betreft kosten. Via onze partnerapotheek verkrijgbaar vanaf 39,25 euro.

Stappenplan online Betamethason kopen

Heeft u besloten dit geneesmiddel online aan te schaffen? Dan hoeft u slechts enkele stappen te doorlopen:

 1. Ga naar de online apotheek van uw keuze;
 2. Selecteer de juiste medicatie en dosering en voeg deze toe aan uw winkelwagen;
 3. Wordt er gevraagd om een recept? Dan kunt u dit uploaden. Heeft u nog geen recept? Dan kunt u een online medische vragenlijst invullen. Hierin worden onder meer vragen gesteld over uw medische geschiedenis, omdat sommige medicatie wellicht niet of minder geschikt is. Ook zal er worden gevraagd welke medicatie u verder gebruikt. Geef dan niet alleen aan welke medicatie op recept u gebruikt, maar ook welke vrij verkrijgbare middelen en supplementen u gebruikt. Medicijnen kunnen namelijk een wisselwerking hebben en de arts kan dan beoordelen of daar in uw geval sprake van is;
 4. Een gekwalificeerd arts beoordeelt uw aanvraag. Is hij akkoord? Dan wordt de bestelling in orde gemaakt;
 5. U krijgt de medicatie dan snel en discreet thuisbezorgd.

Online bestelproces Betamethason

Zo bestelt u medicatie veilig online

Veiligheid is een prioriteit bij het online kopen van medicijnen. Kies daarom altijd voor erkende online apotheken die voldoen aan de nodige regelgeving. U kunt dit via de website aanbiedersmedicijnen.nl zelf controleren. Op die website laat de overheid namelijk zien welke vergunningen een specifieke apotheek heeft. Controleer daarnaast ook of de website beveiligd is (met https in plaats van http) en lees beoordelingen van andere gebruikers om de betrouwbaarheid te bevestigen.

Betalen voor online aanschaf Betamethason

Online apotheken bieden meestal verschillende betaalmethoden aan. U kunt bijvoorbeeld betalen met creditcard, iDeal of PayPal. Kies een veilige betaalmethode en check of persoonlijke gegevens tijdens het betalingsproces worden beschermd met een beveiligde verbinding.

Betaalmethodes Betamethason

De werking van Betamethason

Door chronische darmziekten kunnen ontstekingen in de darmen ontstaan. Het is belangrijk om die ontstekingen af te remmen, omdat er anders verdikkingen of fistels kunnen ontstaan. Dit gaat vaak gepaard met buikpijn. Om de ziekte van Crohn te behandelen wordt vaak eerst gekozen voor een corticosteroïde zoals prednisolon, die oraal ingenomen kan worden. Is er sprake van een ontsteking in het einde van de dikke darm? Dan kan ervoor gekozen deze te behandelen met een Betamethason klysma. Het kan een aantal weken duren voordat u effect merkt. Het effect is lokaal, dus alleen op de plek in de darm waar het klysma terechtkomt. Voordeel is dat het gebruik van dit bijnierschorshormoon hierdoor minder bijwerkingen geeft. Ook een aanval door colitis ulcerosa wordt vaak eerst behandeld met andere medicatie. Helpt dat onvoldoende? Ook dan kan Betamethason voorgeschreven worden, als lokale behandelmethode.

De gebruiksaanwijzing van Betamethason

Krijgt u deze medicatie voorgeschreven? Dan kan uw arts of apotheker uitleggen hoe u het middel dient toe te dienen. In de bijsluiter kunt u ook een volledige gebruiksaanwijzing vinden. Voor Betamethason klysma gelden de volgende algemene instructies:

 • Ga voordat u het middel gaat toedienen naar het toilet, zodat uw endeldarm leeg is;
 • Aangeraden wordt om op uw linkerzij te gaan liggen, zodat de vloeistof goed in de darmen doordringt. U kunt hierbij het onderste been strekken en het bovenste gebogen houden;
 • Haal de dop van het zakje en doe wat vaseline op de tuit, zodat het inbrengen makkelijker gaat;
 • Steek het tuitje voorzichtig in de anus;
 • Door het zakje langzaam op te rollen kunt u de inhoud toedienen;
 • Als u het tuitje weer terugtrekt kunt u het zakje het beste opgerold houden. Daarmee wordt voorkomen dat de medicatie weer terugstroom in het zakje;
 • Rol van uw zij op uw buik en blijf zo zo’n vijf minuten liggen. Op deze manier voorkomt u dat de medicatie weer naar buiten komt. Aangeraden wordt om daarna nog een paar uur te blijven liggen, om de medicatie optimaal te laten werken;
 • Dien de medicatie ’s avonds toe, voordat u gaat slapen. Op deze manier kan het de hele nacht in de darmen blijven en werkt het langer;
 • Meestal wordt dit middel voorgeschreven voor de duur van twee tot vier weken. In deze periode dient u het dagelijks te gebruiken. Zijn er na vier weken nog klachten? Dan kunt u de medicatie langer blijven gebruiken. Merkt u geen effect? Overleg dan met uw arts.

Betamethason Bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen van Betamethason

Als u medicatie gebruikt, kunt u last krijgen van bijwerkingen. Ook bij Betamethason kan hiervan sprake zijn. Zelden voorkomende bijwerkingen van dit middel zijn maagdarmklachten (bijvoorbeeld misselijkheid, diarree, winderigheid), een prikkend gevoel bij of in de anus, of overgevoeligheid voor dit middel. U heeft dan last van bijvoorbeeld huiduitslag, jeuk en soms koorts. Overleg direct met uw arts bij ernstige klachten.

Veelgestelde vragen en antwoorden over Betamethason

De kans is groot dat u bij het eerste gebruik van Betamethason vragen heeft. Volg altijd de instructies van uw arts goed op en raadpleeg de arts of apotheker bij vragen. Daarnaast is het raadzaam om de bijsluiter goed door te lezen voor het eerste gebruik. Hierin staat meer informatie over onder meer het gebruik en de mogelijke bijwerkingen van dit middel. De vragen die veel gesteld worden staan hieronder in een lijst, samen met de beantwoording.

Betamethason is een corticosteroïde die ontstekingen vermindert en wordt gebruikt bij verschillende aandoeningen zoals huidproblemen en ontstekingen.

De snelheid van de werking kan variëren, afhankelijk van de toedieningsvorm en de aard van de aandoening. Raadpleeg uw arts voor specifieke informatie.

Mogelijke bijwerkingen zijn onder andere huidirritatie, dunner worden van de huid en veranderingen in de huidskleur. Bespreek eventuele zorgen met uw arts. Een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen vindt u in de bijsluiter. Ervaart u bijwerkingen die niet in de bijsluiter vermeld staan? Informeer uw arts hier dan over.

Raadpleeg uw arts als u zwanger bent of zwanger wilt worden voordat u Betamethason gebruikt.

Informeer uw arts over alle medicijnen die u gebruikt om mogelijke interacties te voorkomen.

De duur van de behandeling wordt bepaald door uw arts. Volg het voorgeschreven behandelingsplan.

Betamethason heeft doorgaans geen verslavende eigenschappen bij normaal gebruik volgens voorschrift.

Het is over het algemeen veilig om matige hoeveelheden alcohol te consumeren. Raadpleeg uw arts voor persoonlijk advies.

Neem de gemiste dosis zo snel mogelijk in, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Sla dan de vergeten dosering over. Raadpleeg uw arts bij twijfel.

Lees de bijsluiter zorgvuldig door en volg alle instructies van uw arts op. Meld eventuele bijwerkingen aan uw arts.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen