Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Fucidin

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Fucidin kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Het middel Fucidin is in verschillende vormen te krijgen. In dit geval gaat het om de crème die op de huid wordt gesmeerd. Het is een antibioticum en wordt daarom gebruikt om infecties met bacteriën zoals krentenbaard en ontstoken eczeem mee te behandelen. Belangrijk om te weten dat het gebruik van Fucidin over het algemeen onderdeel is van een behandeling die uit meer onderdelen bestaat om zo te zorgen dat de klachten worden teruggedrongen. Daarom is het altijd belangrijk om te weten wat er naast het aanbrengen nog meer gedaan moet worden tegen de aandoeningen.

  • Dosering: 1% hydrocortison en 2% fusidinezuur
  • Prijs Fucidin (incl. online consult): 30 gram – vanaf € 79,50

Wat zijn de bijwerkingen van Fucidin crème?

Er zijn slechts een beperkt aantal bijwerkingen van Fucidin bekend en deze bijwerkingen komen ook in zeer beperkte mate voor. In de meeste gevallen gaat het om ongeveer een procent van de gebruikers die deze hinder ondervinden. Irritatie of een branderig gevoel direct na het aanbrengen is hier een voorbeeld van. Ook huiduitslag, jeuk of roodheid willen weleens voorkomen. In de meeste gevallen gaan deze klachten al snel over. Wanneer dit niet het geval is, dan kan het ook zijn dat het tekenen zijn van een andere bijwerking. Allergie voor de werkzame stof kan zich ook uiten in jeuk, roodheid en bultjes op de huid.

Dosering en gebruik Fucidin

Fucidin moet op de geïnfecteerde plekken worden aangebracht, waarbij het van belang is de plekken zo min mogelijk aan te raken. Was daarvoor de handen wel grondig. Maak ook de geïnfecteerde plekken schoon, bijvoorbeeld door korstjes los te weken met babyolie. Na het aanbrengen kan het slim zijn om de plekken af te dekken, bijvoorbeeld met een gaasje. In het begin moet dit dagelijks ververst worden, wanneer de klachten beginnen af te nemen kan de frequentie iets lager. Let op dat het middel niet op andere plekken dan de geïnfecteerde huid terechtkomt.

Wat zit er in Fucidin?

Fucidin draait om fusidinezuur. Dit is een stof die valt onder de antibiotica. Het is daardoor geschikt om bijvoorbeeld bacteriën te doden. Dat doet het bij verschillende soorten bacteriën. Doordat deze gedood worden zullen de klachten afnemen. Daarom is al binnen een paar dagen effect van de werking merkbaar.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen