Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Protopic

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Protopic
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Protopic?

In sommige gevallen van ernstig eczeem (atopische dermatitis) werken conventionele behandelingen onvoldoende. In dat geval kan Protopic gebruikt worden om de symptomen te verminderen.

  • Dosering: zoals voorgeschreven
  • Prijs Protopic (incl. online consult): vanaf € 61,25

Zo werkt Protopic

Soms reageert ons afweersysteem te sterk. Dit is ook wat er gebeurt bij atopische dermatitis. De heftige reactie van het afweersysteem van de huid veroorzaakt huidontsteking. Symptomen daarvan zijn roodheid, droogheid en jeuk. Door Protopic zalf te gebruiken wordt de abnormale afweerreactie gestopt, waardoor ook de klachten afnemen. Het middel kan gebruikt worden door volwassenen wanneer er sprake is van eczeem dat niet verdwijnt door andere behandelingen (zoals corticosteroïden). Ook wanneer volwassenen dergelijke behandelingen niet verdragen kan gekozen worden voor Protopic. Als kinderen kampen met eczeem, waarbij lokale corticosteroïden niet afdoende werken, kan vanaf de leeftijd van 2 jaar ook dit geneesmiddel ingezet worden.

Zo gebruikt u Protopic

Gaat u dit geneesmiddel gebruiken? Bij het voorschrijven van het middel zal uw arts uitleggen hoe het dient te gebruiken. Raadpleeg voor meer informatie over het gebruik uw apotheker, of lees de bijsluiter. Doorgaans gelden voor dit geneesmiddel de volgende aanwijzingen:

  • Smeer Protopic in een dun laagje op de plekken op de huid waar eczeem zit;
  • U mag dit middel bijna overal over het lijf gebruiken, dus ook op gezicht, hals en knieholtes;
  • Smeer het middel niet in de buurt van de neus, mond of ogen. Komt op dit plekken toch zalf terecht? Haal deze dan snel weg en spoel af met water;
  • Verbind de behandelde huid niet, zodat er voldoende lucht bij kan komen;
  • Was na aanbrengen van de crème uw handen, behalve als u de medicatie juist voor plekken op uw handen gebruikt;
  • Zorg dat de huid volledig droog is voordat u Protopic gebruikt;
  • Uw arts zal bekijken welke sterkte van dit middel u nodig heeft;
  • Doorgaans is de startdosering Protopic 0,1%, ’s morgens en ’s avonds aan te brengen. Na verloop van tijd zal uw arts bekijken of aanpassing van de dosering nodig is.

Mogelijke bijwerkingen Protopic

Bij gebruik van medicatie kunt u bijwerkingen ervaren. Dit geldt ook voor Protopic. Houd rekening met bijwerkingen zoals een branderig gevoel, jeuk, pijn en een verhoogde huidgevoeligheid. Overleg met uw arts als u veel last heeft van de bijwerkingen.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen