Terra-Cortril

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Terra-Cortril kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Terra-Cortril is een medicijn dat helpt om ontstekingen te remmen. Dit is te danken aan het feit dat het onder de antibiotica valt. Dit betekent dat het wordt gebruikt om bacteriën mee te bestrijden. Het is een medicijn dat specifiek wordt gebruikt om problemen in het oog mee te bestrijden, zoals eczeem. De reden hiervoor is dat vaak al snel verbetering waarneembaar is. Soms geldt dit al binnen enkele dagen. Dat neemt niet weg dat wel goed gelet moet worden op de juiste manier van gebruik. Zo kunnen de klachten optimaal worden bestreden.

  • Dosering: Terra-Cortril 30 mg oxytetracycline en 10 mg hydrocortison – 4 maal daags smeren
  • Prijs Terra-Cortril (incl. online consult): 1 Tube – € 45,60

De bijwerkingen van Terra-Cortril

Enkele bijwerkingen van Terra-Cortril hebben specifiek betrekking op gebruik in het oog. Het gaat om klachten zoals wazig zien en een geïrriteerd of branderig gevoel. In beide gevallen gebeurt dit direct na het aanbrengen en kan dit tot wel twee uur blijven opspelen. Andere bijwerkingen die soms optreden zijn meer van algemene aard. Denk aan het ontstaan van een schimmelinfectie of het ervaren van allergische klachten door overgevoeligheid. In een enkel geval kan ook de eczeem klachten sterker toenemen door toedoen van dit middel.

Terra-Cortril gebruik en werking

Omdat het Terra-Cortril rond het oog aangebracht kan worden is het allereerst van belang om de handen goed schoon te maken. Zo kunnen infecties in grote mate worden voorkomen. Smeer de crème in een dunne laag op de huid. Afhankelijk van de aanwijzingen van de arts kan het middel tot enkele keren per dag gebruikt moeten worden. Maak de hele kuur af. Vergeten doses moeten aan het eind van de kuur worden ingehaald.

Actieve ingrediënten

Terra-Cortril draait om drie werkzame bestanddelen. In de eerste plaats gaat het om twee antibiotica. Dit zijn oxytetracycline en polymyxine B. Daarnaast is er ook een ontstekingsremmende stof toegevoegd. Dit is hydrocortison. Door de combinatie van deze drie middelen kan worden gezorgd dat de ontsteking wordt geremd en tegelijkertijd de bacteriën die de ontsteking veroorzaken worden gedood.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.