Locoid

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Locoid
Categorie
Wij laten zien:

Bij huidaandoeningen kunnen symptomen zoals roodheid, schilfering of jeuk ontstaan. Om deze symptomen tegen te gaan kan Locoid crème gebruikt worden.

 • Dosering: Locoïd Creme 0.1% 30 g
 • Prijs Locoid (incl. online consult): vanaf € 39,25

De werking van Locoid

De werkzame stof in Locoid is een synthetisch bijnierschorshormoon. Bijnierschorshormonen worden ook wel corticosteroïden genoemd. Deze hormonen kunnen de symptomen van diverse huidaandoeningen tegengaan. Klachten zoals een rode of schilferige huid en jeuk kunnen hierdoor verminderen. Omdat deze crème niet erg vet is, kan deze ook gebruikt worden als de huid rood en nat is.

Zo gebruikt u Locoid

Als de arts u deze medicatie voorschrijft, zal hij of zij u ook uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Heeft u hier nog vragen over? Informeer dan bij uw apotheker of kijk in de bijsluiter voor een uitgebreide gebruiksaanwijzing. Meestal gelden de volgende instructies:

 • Breng Locoid in een dunne laag aan op de huid die behandeld moet worden. Masseer de crème daarna zacht in;
 • Gebruik de medicatie niet vaker dan een tot drie keer per dag, behalve wanneer de arts u een andere instructie geeft;
 • Worden de klachten minder? Dan kan de arts besluiten dat de dosering verlaagd kan worden;
 • Doorgaans is de maximale dosering 1 of 2 tubes crème per week;
 • Het is mogelijk om de Locoid crème af te wisselen met vetcrème of oleogel van Locoid. Uw arts kan bekijken of dit in uw situatie goed is;
 • Gebruikt u te veel van de crème? Dan neemt de kans op bijwerkingen toe;
 • Bent u een dosering vergeten? Sla die dan over en ga verder volgens uw vaste schema;
 • Als u volledig stopt met deze medicatie kunnen de klachten terugkeren. Wilt u stoppen? Overleg dan eerst met uw arts;
 • Wees voorzichtig met het gebruik van deze crème vlakbij uw ogen. Doe dit alleen als de arts dit heeft voorgeschreven;
 • Was voor en na het aanbrengen van de medicatie goed uw handen.

Mogelijke bijwerkingen

Als u medicijnen gebruikt, kunt u last krijgen van bijwerkingen. Dit kan ook zo zijn als u Locoid crème gebruikt. Lees daarom voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door, zodat u weet welke bijwerkingen u kunt verwachten. Schakel in ieder geval direct medische hulp in wanneer u symptomen herkent die wijzen op een ernstige allergische reactie, zoals zwelling in mond of keel en ademhalingsproblemen. Bijwerkingen die zelden voorkomen zijn huidinfecties en overgevoeligheid voor een van de ingrediënten in de medicatie. Als er sprake is van overgevoeligheid worden de klachten vaak erger in plaats van beter. Gebruikt u de medicatie om acne-plekken te behandelen? Dan kan een bijwerking zijn dat de acne verergert.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.