Locoïd

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Locoïd kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Locoïd kan als medicijn worden gebruikt bij diverse klachten met betrekking tot de huid. Het is een middel dat op de huid gesmeerd kan worden om bijvoorbeeld ontstekingen te remmen. Ook kan het helpen bij schilferingen en jeuk en zwellingen. Omdat op deze wijze werkt kan het middel helpen voor patiënten die te maken hebben met eczeem, psoriasis of jeuk in algemene zin. Wel is het van belang om goed te weten hoe het middel gebruikt moet worden en wat bijvoorbeeld de bijwerkingen zijn die kunnen optreden.

  • Dosering: Locoïd crème en zalf 0,1% van het actieve bestanddeel hydrocortison butyraat
  • Prijs Locoïd (incl. online consult): kleine of grote tube – vanaf € 47,75

De bijwerkingen van Locoïd

Omdat Locoïd een zalf of crème betreft, is het gemakkelijk om te overdoseren. Het gevolg hiervan is dat bijwerkingen sneller een kan krijgen op te treden het betreft dan klachten zoals huidinfecties. Juist omdat het middel een ontstekingsremmende werking heeft, kan het zo zijn dat de ontwikkeling van nieuwe klachten ongestoord plaatsvindt. Dit betekent dus dat goed opgelet moet worden. Ook moet opgepast worden met overgevoeligheid. Wanneer allergische reacties zich openbaren is het slim om direct te stoppen met het gebruik van dit middel. Dit voorkomt grote problemen.

Hoe Locoïd te smeren

Locoïd gebruiken moet heel precies gebeuren om ze eczeem of psoriasis te behandelen . Bij te weinig zalf zal er onvoldoende werking van de actieve bestanddelen worden ervaren. Wanneer echter te veel wordt gebruikt, dan is het al snel zo dat er bijwerkingen optreden. Ook belangrijk is het om zowel de huid als de vingertoppen goed schoon te maken voor gebruik. In het begin zal het om tweemaal per dag gaan. Daarna moet dit worden afgebouwd. In dat geval is het bijvoorbeeld zo dat het na enige tijd alleen nog wordt gesmeerd als de klachten toch weer verergeren. Na enige tijd kan gestopt worden.

Actieve ingrediënten

Het actieve bestanddeel in Locoïd is een bijnierschorshormoon. Hydrocortisonbutyraat is een zogenaamd matig sterke bijnierschorshormoon. Deze werkzame stoffen worden ingezet om ontstekingen te remmen. Het kan per klacht verschillen welke mate van werking nodig is. Om die reden is juist deze stof zeer geschikt voor gebruik op de huid wanneer hier klachten bestreden moeten worden.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.