Hydrocortison

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Hydrocortison kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Hydrocortison is in sommige kringen beter bekend onder de naam cortisol. De stof heeft meerdere werkingen. Op medisch gebied is het vooral belangrijk als hulpmiddel om ontstekingen en overgevoeligheidsreacties te bestrijden. Het kan ook worden gebruik voor de opslag van zout, mineralen en energie. Eczeem en psoriasis kunnen er mee worden behandeld. De behandeling kan afhangen van het soort klacht dat aangepakt wordt. In sommige gevallen wordt het simpelweg voorgeschreven bij huidaandoeningen.

  • Dosering: 0.5 procent hydrocortison
  • Prijs Hydrocortison (incl. online consult): zalf of crème – vanaf € 69,89

Bijwerkingen van Hydrocortison

Bijwerkingen die kunnen optreden bij het gebruik van Hydrocortison hangen sterk af van het soort klacht die bestreden wordt en de soort behandeling die wordt ondergaan. Het gaat eigenlijk altijd om remming van de bijnierschors, overgevoeligheid en wazig zien. Ook is er een verhoogde kans op infecties in veel verschillende vormen. Voorbeelden zijn ontstekingen rond de ogen, gordelroos of slecht genezende wonden op allerlei plekken op het lichaam. Hoofdpijn en duizeligheid kunnen ook optreden. In enkele gevallen zijn stemmingswisselingen merkbaar. Pas in dit laatste geval wel goed op en waarschuw eventueel de arts bij een te negatieve stemming.

Dosering Hydrocortison

Het medicijn Hydrocortison komt in verschillende vormen. Er zijn in de eerste plaats tabletten en capsules. Ook zijn er tabletten met vertraagde afgifte. Deze zijn in te nemen met enkele slokken water. Wanneer de smaak te vies is, of er te veel hinder van maagklachten is, dan kan het beter zijn om vla of yoghurt te gebruiken. Bijt niet op de tabletten of capsules. Over het algemeen moet het middel driemaal per dag worden genomen. De duur van de behandeling hangt sterk af van het soort klacht dat moet worden bestreden met het medicijn. Maar het vaakst wordt de zalf of crème voorgeschreven.

Wat zit er in dit medicijn?

Hydrocortison is een corticosteroïde. Het is een stof die ook onder de naam cortisol bekendstaat. Deze stof wordt ook in het menselijk lichaam zelf aangemaakt. Dat wordt gedaan in het bijnierschors. Doordat het ook in het eigen lichaam voorkomt is de werking ervan vaak al heel snel werkbaar. Dit is een voordeel.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.