Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Luchtwegverwijders zonder recept

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Luchtwegverwijders zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Luchtwegverwijders zonder recept – Is dit mogelijk?

Op zoek naar een luchtwegverwijder zonder recept? Dan is het belangrijk om te weten dat dit type medicatie niet verkrijgbaar is als u geen doktersvoorschrift heeft. Luchtwegverwijders zijn dus niet te koop via Kruidvat, Trekpleister of Etos. Heeft u een recept? Dan kunt u de medicatie wel bestellen via de online apotheek. U krijgt uw bestelling dan snel thuisbezorgd.

  • Vorm: luchtwegverwijders en onstekingremmers
  • Prijs luchtwegverwijders (incl. online consult): vanaf € 39,25

Zo werkt een luchtwegverwijder

Bij astma vernauwen de luchtwegen zich. Lucht komt via de neus, mond en keel in uw luchtpijp. Via kleine longbuisjes wordt de lucht vervolgens getransporteerd naar de longen. Bij astma of COPD kunnen die longbuisjes zich vernauwen, waardoor u benauwd wordt. Een luchtwegverwijder zorgt ervoor dat de longbuisjes weer verwijden, door te voorkomen dat de spiertjes in de longbuisjes zich te vaak samentrekken. Wanneer u een luchtwegverwijder inhaleert via een puffer, merkt u al snel dat de benauwdheid afneemt. Dit type medicatie is beschikbaar in twee verschillende soorten. Er zijn luchtwegverwijders die zo´n 4 tot 6 uur werken en luchtwegverwijders die 12 tot 48 uur werken.

Salbutamol

Salbutamol is een luchtwegverwijder die veel gebruikt wordt. Dit is een middel dat kortdurend werkt en vaak wordt voorgeschreven in combinatie met andere middelen. Salbutamol is beschikbaar in spray, poeder en in de vorm van inhalatievloeistof. Als u een poeder heeft is het van belang om krachtig te kunnen inademen. De werkzame stof salbutamol zit in verschillende soorten astmamedicatie. Airomir, Ventolin en Salamol Easi-Breathe bevatten alle drie ook deze werkzame stof. De bijwerkingen bij deze medicijnen kunnen dan ook hetzelfde zijn. Bijwerkingen kunnen onder meer zijn: trillende handen, hartkloppingen, hoesten, misselijkheid, duizeligheid, zweten, een vieze smaak in de mond en psychologische klachten. Overleg met uw arts als u veel klachten ervaart.

Bricanyl

Ook Bricanyl is een luchtwegverwijder die via een puffer ingeademd kan worden. Het middel geeft snel verlichting bij astmaklachten en kan ook voorgeschreven worden bij emfyseem of bronchitis. De werkzame stof in het middel is terbutaline, die wordt geleverd in een inhalatiepoeder. Voor het inademen dient u een turbuhaler te gebruiken, die tot wel 200 inhalaties bevat. Door te draaien aan de knop op de turbuhaler valt de juiste dosis van het poeder in een vakje, waarna u het kunt inhaleren. Om dit proces goed te laten verlopen is het belangrijk dat u het apparaat goed rechtop houdt tijdens het draaien.

Montelukast

De meeste luchtwegverwijders dienen geïnhaleerd te worden, maar Montelukast (ook wel bekend onder de naam Singulair) is hier een uitzondering op. Dit middel wordt namelijk geleverd in de vorm van kauwtabletten, korrels of gewone tabletten. De kauwtabletten dient u in te nemen op een lege maag. De korrels en gewone tabletten dient u in te nemen zonder te kauwen, waarbij u de korrels ook mag vermengen met wat appelmoes of andere koude of lauwe voeding.

Andere astmamedicatie

Naast bovenstaande middelen zijn er nog andere medicijnen die kunnen voorgeschreven worden bij astma. Voorbeelden hiervan zijn Pulmicort (met de werkzame stof budesonide), Seretide (met de werkzame stoffen fluticasone en salmeterol) en Serevent. Serevent bevat ook de werkzame stof salmeterol, die vernauwde luchtwegen kan verwijden. Ook kan de stof helpen om astma aanvallen te voorkomen. Doorgaans merkt u binnen twintig minuten verbetering en blijft de medicatie tot wel 12 uur werkzaam.

Luchtwegverwijders op recept

Luchtwegverwijders kunt u dus niet krijgen zonder recept. Heeft u een doktersvoorschrift voor een van deze bovenstaande astmamedicijnen? Dan kunt u deze wel via de online apotheek bestellen. Groot voordeel is dat u voor uw bestelling het huis dan niet uit hoeft. U bestelt online en krijgt de medicatie vaak de eerstvolgende werkdag al thuisbezorgd. Zo kunt u uw behandeling zonder problemen voortzetten.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen

Luchtwegverwijders zonder recept