Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Seretide

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Seretide kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Het middel Seretide wordt gebruikt om mensen die last hebben van benauwdheidsklachten meer lucht te geven. Door de werkzame stoffen in het middel worden de luchtwegen wijder. Daardoor verdwijnen de klachten en wordt ook de prikkel waardoor de klachten opnieuw kunnen ontstaan tegengegaan. Dit betekent dat het middel goed van pas kan komen voor mensen met aandoeningen zoals astma of COPD. Het is wel belangrijk om te weten dat inhaleren lastig kan zijn. Dit moet dus vanaf het eerste moment goed aangeleerd worden door een arts of verpleegkundige.

  • Dosering Seretide: 50 microgram salmeterol en 100 – 250 – 500 microgram fluticasonpropionaat. Evohaler vanaf 25 µg/50 µg
  • Prijs Seretide (incl. online consult): 1 inhalator – vanaf € 74,25

Bijwerkingen van het inhalatiemedicijn

Een bijwerking van Seretide die met enige regelmaat voorkomt is het ontstaan van schimmelinfecties. Deze ontwikkelen zich in de mond en keel. Een oplossing hiervoor is te vinden in het spoelen met water. Dit moet preventief worden gedaan direct nadat geïnhaleerd is. Dit zorgt dat er geen resten van het medicijn achterblijven. Andere bijwerkingen zijn heesheid, keelpijn of kriebelhoest. Ook kan het gaan om last van het hart in de vorm van een versnelde hartslag of hartkloppingen. Ook hoofdpijn en duizeligheid kunnen voorkomen wanneer dit middel gebruikt wordt.

Hoe is seretide te gebruiken

Seretide is een inhalatiemiddel tegen astma. Dat betekent dat het medicijn via een inhalator in het lichaam terechtkomt. Het is belangrijk om te weten dat het gebruik van een inhalator een specifieke techniek vergt. Dit moet worden aangeleerd door een professional en met enige regelmaat gecontroleerd worden. Het medicijn kan naar behoefte worden gebruikt. Wanneer de benauwdheid op komt zetten is het verstandig om het middel te gebruiken. Het zal dan snel werken en de benauwdheid zal weer afnemen. Let wel op dat bij vaker gebruik op een dag de momenten goed verspreid moeten worden.

Actieve bestanddelen

Seretide draait om de werkzame stoffen salmeterol met fluticason. Salmeterol zorgt voor verwijding van de luchtwegen. Fluticason zorgt voor een remming van de ontstekingen en een bescherming tegen nieuwe ontstekingen in de lucht wegen. Door de combinatie van deze actieve bestanddelen kan dus benauwdheid worden gestopt en direct ook worden voorkomen. Na twee weken is vaak al veel effect merkbaar.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen