Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Pulmicort

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Pulmicort kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Pulmicort, met het actieve bestanddeel budesonide, is een medicijn dat behoort tot de klasse van corticosteroïden. Het wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van luchtwegaandoeningen. Gaat u deze medicatie gebruiken? Zorg er dan voor dat u weet wat de gebruiksaanwijzing is van het middel en wat de mogelijke bijwerkingen zijn.

  • Dosering Pulmicort: 100 mcg, 200 mcg, 400 mcg (tussen de 50 en 200 pufjes)
  • Prijs Pulmicort (incl. online consult): 1 Inhalator – vanaf € 58,49

De werking van Pulmicort

Pulmicort, met het actieve bestanddeel budesonide, behoort tot de klasse van corticosteroïden en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Het werkt lokaal in de luchtwegen en heeft een specifiek werkingsmechanisme dat gericht is op het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de ademhalingsfunctie. Pulmicort wordt voornamelijk voorgeschreven voor de behandeling van luchtwegaandoeningen. Het middel is effectief bij de behandeling en preventie van astma-aanvallen. Het helpt ontstekingen in de luchtwegen te verminderen en verbetert de ademhalingsfunctie. Voor bepaalde vormen van COPD kan dit middel ook worden voorgeschreven, om ontstekingen te verminderen en de ademhaling te vergemakkelijken.

In sommige gevallen kan Pulmicort worden gebruikt voor andere luchtwegaandoeningen, zoals allergische rhinitis. Pulmicort is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen, maar de geschiktheid kan variëren op basis van individuele gezondheidsfactoren. Het kan minder geschikt zijn voor personen met allergieën voor budesonide of andere ingrediënten van dit middel, met actieve luchtweginfecties of met systemische schimmelinfecties.

Pulmicort verkrijgen zonder recept

Pulmicort is medicijn dat niet zonder recept verkrijgbaar is. Vanwege de potentie en mogelijke bijwerkingen moet het gebruik ervan worden begeleid door een zorgverlener. Wilt u deze medicatie gaan gebruiken? Dan is het dus noodzakelijk om een recept te vragen bij uw arts. U kunt ook overwegen een aanvraag te doen via een gecertificeerde online apotheek. Een gekwalificeerd arts beoordeelt dan uw aanvraag op basis van een door u ingevulde online medische vragenlijst. Als de aanvraag akkoord is kunt u de medicatie direct bestellen en krijgt u deze snel en discreet thuisbezorgd.

De gebruiksaanwijzing van Pulmicort

Als u deze medicatie gaat gebruiken, zal uw arts u instructies geven voor het gebruik. Heeft u vragen hierover? Raadpleeg dan uw arts of apotheker. Ook kunt u in de bijsluiter een volledige gebruiksaanwijzing vinden. Over het algemeen gelden de volgende instructies:

  • Pulmicort wordt meestal geleverd met een inhalator. Het is belangrijk om de bijgeleverde instructies voor het inhaleren nauwgezet op te volgen;
  • De dosering varieert afhankelijk van de aandoening en de ernst ervan. Het wordt meestal tweemaal daags gebruikt;
  • Probeer Pulmicort op dezelfde tijden elke dag te gebruiken, zodat het gebruik consistent is;
  • Spoel je mond na gebruik van Pulmicort om mogelijke bijwerkingen zoals heesheid en schimmelinfecties te verminderen.

Pulmicort kan een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen. Daarom is het van belang dat uw arts op de hoogte is van uw medicijngebruik. Vermeld niet alleen welke medicatie op recept u gebruikt, maar ook welke vrij verkrijgbare middelen of supplementen u gebruikt. Er kan bijvoorbeeld een wisselwerking ontstaan met andere corticosteroïden, waardoor het risico op bijwerkingen wordt vergroot. Ook een wisselwerking met ketoconazol en itraconazol (antischimmelmedicijnen) kan een versterkend effect hebben. Daarnaast kan ritonavir (hiv-medicatie) het niveau van budesonide verhogen. Het is dus cruciaal om je arts op de hoogte te stellen van alle medicijnen die je gebruikt om mogelijke wisselwerkingen te beoordelen.

Minder geschikt bij sommige aandoeningen

Zorg ervoor dat uw arts ook weet wat uw medische historie is. In sommige gevallen is dit middel niet of minder geschikt. Pulmicort kan minder geschikt zijn voor personen met tuberculose, omdat actieve tuberculose kan verergeren door het gebruik van corticosteroïden. Ook kan dit middel het risico op ooginfecties bij personen met een geschiedenis van oculaire herpes simplex vergroten. Personen met een verzwakt immuunsysteem moeten voorzichtig zijn vanwege het immunosuppressieve effect van corticosteroïden.

Mogelijke bijwerkingen Pulmicort

Als u medicijnen gebruikt, kunt u last krijgen van bijwerkingen. Ook bij Pulmicort kan dit gebeuren. Het is daarom belangrijk dat u voor het eerste gebruik op de hoogte bent van mogelijke bijwerkingen. Zo kunt u als dat nodig is snel actie ondernemen. Gemelde bijwerkingen van dit middel zijn onder andere orale schimmelinfecties en heesheid. Bent u hees? Regelmatig spoelen van de mond kan helpen deze klacht te verminderen. Langdurig gebruik van corticosteroïden kan het risico op osteoporose (botontkalking) vergroten en de bijnierfunctie beïnvloeden. Houd er ook rekening mee dat het gebruik van inhalatie corticosteroïden het risico op luchtweginfecties kan verhogen.

Pulmicort is een effectief medicijn voor de behandeling van verschillende luchtwegaandoeningen, maar het vereist zorgvuldige monitoring en begeleiding. Alleen een arts kan de geschiktheid beoordelen op basis van de individuele gezondheidssituatie. En het naleven van voorgeschreven doseringen, het uitvoeren van regelmatige controles en het melden van eventuele bijwerkingen zijn cruciaal voor een veilig gebruik van Pulmicort.

Pulmicort bijsluiter

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen