Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Fluticason neusspray

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Fluticason neusspray
Categorie
Wij laten zien:

Ontstekingen in de neus kunnen geremd worden met de neusspray Fluticason. Hierdoor kan het niet alleen voorgeschreven worden bij neusontsteking, maar ook bij hooikoorts, allergie en neuspoliepen.

  • Dosering: zoals uw arts het voorschrijft
  • Prijs Fluticason (incl. online consult): vanaf € 39,25

De werking van Fluticason

Fluticason neusspray is een corticosteroïde (ook wel bijnierschorshormoon genoemd). Het middel kan ontstekingen in de neus afremmen. Om die reden wordt het voorgeschreven als u langer dan een paar weken last heeft van een neusontsteking, of wanneer u last heeft van terugkerende ontstekingen. Ook als er sprake is van verstopte bijholten in combinatie met neusklachten kan Fluticason voorgeschreven worden. Doorgaans is het effect binnen een dag merkbaar, maar het kan wel tot zeven dagen of zelfs een maand duren voordat de klachten verminderen. Het is van belang dat de spray dagelijks gebruikt wordt.

Zo gebruikt u Fluticason

Wanneer de arts u Fluticason voorschrijft, zal hij of zij u ook uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Volg wat betreft gebruik altijd de aanwijzingen van uw arts goed op. Daarnaast kunt u gebruiksinstructies vinden in de bijsluiter en kunt u bij vragen uw apotheker raadplegen. Over het algemeen gelden voor dit middel de volgende gebruiksinstructies:

  • Snuit voordat u de spray gebruikt eerst goed uw neus;
  • Is de neus erg verstopt? Gebruik dan eerst een zoutoplossing om de neus schoon te maken;
  • Houd voor het spuiten met de spray een neusgat dicht en spray vervolgens in het andere neusgat. Let er daarbij op dat de tuit gericht is naar de buitenkant van neus;
  • Adem rustig in tijdens het indrukken van de sprayknop, omdat de vloeistof dan het diepst in de neus komt;
  • Volg dezelfde procedure voor het andere neusgat;
  • Maak na gebruik de tuit van de spray goed schoon. Dit kan met een droge doek;
  • Sluit het flesje na gebruik goed af.

Mogelijke bijwerkingen

Als u medicijnen gebruikt, kunt u last krijgen van bijwerkingen. Dat kan ook gebeuren als u Fluticason gebruikt. Houd er ook rekening mee dat medicijnen een ongewenste wisselwerking met elkaar kunnen hebben. Zorg er dus voor dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt. Het gaat dan niet alleen om voorgeschreven medicatie, maar ook om vrij verkrijgbare middelen en supplementen. Uw arts kan beoordelen of er risico is op zo’n wisselwerking. In de bijsluiter kunt u een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen vinden. Het is van belang om hiervan voor het eerste gebruik van de medicatie van op de hoogte te zijn, zodat u als dat nodig is snel actie kunt ondernemen. Schakel in ieder geval direct medische hulp in als u signalen van een ernstige allergische reactie herkent. Verder kunt u last hebben van bijwerkingen zoals neusbloedingen, zweertjes in de neus, hoofdpijn en een vieze smaak of geur. Heeft u veel last van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Fluticason neusspray