Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Salbutamol

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Salbutamol kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Het medicijn salbutamol wordt gebruikt bij benauwdheidsklachten. Er zijn verschillende varianten van dit middel. Er is een variant voor kinderen, een variant in tabletvorm en een variant als inhalator. De inhalator is daarbij de vorm die het meest gebruikelijk is. Dit is dan ook het medicijn dat beschreven wordt. Het medicijn verwijdt de luchtwegen. Dit zorgt ervoor dat de benauwdheidsklachten die ervaren worden kunnen afnemen. Het medicijn is daarom geschikt voor astmapatiënten en mensen die te maken hebben met klachten op het gebied van COPD.

  • Dosering: Salbutamol Easyhaler & Inhalator – 100 & 200 microgram salbutamol
  • Prijs Salbutamol (incl. online consult): inhalator – vanaf € 55,00

Bekende bijwerkingen van Salbutamol

Bijwerkingen komen niet vaak voor bij het gebruik van salbutamol. Mocht dit wel het geval zijn, dan kan het bijvoorbeeld om één van de volgende klachten gaan. Trillende handen, soms gepaard met hartkloppingen, hoesten, hoofdpijn, misselijkheid of duizeligheid, zweten of een vieze smaak in de mond. Ook psychische klachten en overgevoeligheid voor de werkzame stof kunnen voorkomen. Wanneer één van deze laatste twee klachten wordt ervaren, dan is stoppen met het medicijn en het inschakelen van een arts een slim plan. Er moet dan een andere oplossing worden gezocht.

Het gebruik van het medicijn

Omdat salbutamol in de vorm van inhalatie het meest voorkomt is het goed om te weten hoe dit middel gebruikt moet worden bij astma. Goed inhaleren vergt immers een specifieke techniek. Het is dus ook belangrijk dat deze techniek aangeleerd wordt. Dit kan een arts of een verpleegkundige doen. Als het gaat om het daadwerkelijke gebruik van het medicijn, dan is het vooral belangrijk om te weten dat de momenten van inname zo goed als mogelijk over de dag moeten worden verdeeld. Dit zorgt voor de beste werking.

Werkzame stoffen in Salbutamol

Het medicijn salbutamol draait om het actieve bestanddeel met dezelfde naam. Het is een middel dat vooral gericht is op het verwijden van de luchtwegen en minder op het remmen van de ontstekingen. Daardoor is het een medicijn dat een snelwerkend effect heeft. Dit is het belangrijkste kenmerk van dit actieve bestanddeel ten opzichte van veel andere luchtwegverwijders. Het is belangrijk om dit te weten.

Is het mogelijk om Salbutamol aan te schaffen via Kruidvat Etos?

Salbutamol is een medicijn dat alleen verkrijgbaar is met een recept van uw huisarts of online apotheek. Hierdoor kunt u geen astmamedicijnen aanschaffen via Kruidvat of Etos. Wel vind je hier andere middelen voor de luchtwegen, keel en neus.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen