Relvar Ellipta

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Relvar Ellipta
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Relvar Ellipta?

Om de symptomen van COPD (chronische obstructieve longziekte) of astma te verminderen kan het geneesmiddel Relvar Ellipta voorgeschreven worden. Houd er daarbij wel rekening mee dat het middel niet ingezet mag worden om een plotselinge aanval van piepende longen of ademnood te verlichten. Daar is andere medicatie voor beschikbaar, zoals salbutamol.

  • Dosering: zoals voorgeschreven door arts
  • Prijs Relvar Ellipta (incl. online consult): vanaf € 51,25

Zo werkt Relvar Ellipta

Relvar Ellipta bevat de werkzame stof fluticasonfuroaat. Deze stof behoort tot de corticosteroïden, die de ontsteking verminderen. Het middel zorgt ervoor dat de zwelling en irritatie van de kleine luchtwegen in de longen verminderd worden. Op deze manier worden de ademhalingsproblemen en vernauwde luchtwegen verminderd, waardoor de benauwdheidsklachten afnemen. Corticosteroïden kunnen ook gebruikt worden om astma-aanvallen te voorkomen of te voorkomen dat COPD erger wordt. In Relvar Ellipta zit nog een andere werkende stof: vilanterol. Deze stof is een langwerkende bronchusverwijder, die de spieren van de kleine luchtwegen in de longen ontspant. Hierdoor openen de luchtwegen zich makkelijker.

Zo gebruikt u dit geneesmiddel

Voor de behandeling van astma wordt doorgaans één inhalatie per dag voorgeschreven. Neem deze iedere dag rond hetzelfde tijdstip. Heeft u ernstige astma? Dan kan de arts een inhalator met een hogere sterkte voorschrijven. Als u COPD heeft is de behandeling doorgaans ook één inhalatie per dag in de laagste sterkte. De hogere sterkte is namelijk niet geschikt voor de behandeling van COPD. Houd er daarnaast rekening mee dat u de medicatie dagelijks gebruikt en dus geen dagen over slaat. Bij dagelijks gebruik is het effect van de medicatie optimaal. De medicatie wordt toegediend via een inhalator. Heeft u weinig of geen ervaring met het gebruik hiervan? Kijk dan in de bijsluiter voor een duidelijke handleiding. Raadpleeg bij vragen uw arts of apotheker.

Mogelijke bijwerkingen Relvar Ellipta

Medicijnen kunnen bijwerkingen hebben en dat geldt ook voor dit middel. Ervaart u tijdens het gebruik van deze medicatie koorts, koude rillingen of een verhoogde productie van slijm? Overleg dan direct met uw arts, omdat deze symptomen kunnen wijzen op een longinfectie. Andere mogelijke bijwerkingen van Relvar Ellipta zijn hoofdpijn, verkoudheid, pijnlijke plekjes in mond of keel, infectie van keel of neusholten en hoesten.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.