Salamol

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Salamol kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Om de luchtwegen te verwijden is het een goede optie om Salamol te gebruiken. Dit inhalatiemiddel heeft werking op korte termijn. Daardoor kan wanneer benauwdheidsklachten opkomen direct actie worden ondernomen. Dit is onder andere te danken aan de actieve bestanddelen die in dit medicijn zijn opgenomen. Omdat het de luchtwegen wijder maakt wordt het gebruikt door bijvoorbeeld patiënten die met astma te maken hebben. Ook wanneer klachten met betrekking tot COPD worden ervaren kan dit goed helpen. Soms wordt dit middel gebruikt in combinatie met een ontstekingsremmer.

  • Dosering: 2,5 mg salbutamol – 100 mcg salbutamol
  • Prijs Salamol (incl. online consult): 1 inhalator – vanaf € 47,75

Salamol en bijwerkingen

Bijwerkingen van Salamol komen eigenlijk maar zelden voor. Toch is het goed om hier enige kennis van te hebben. Het betreft bijvoorbeeld de mogelijkheid dat de handen gaan trillen, soms gepaard gaande met hartkloppingen. Ook hoesten komt weleens voor. Daarnaast is misselijkheid, met diarree of braken als gevolg, ook mogelijk. Hoofdpijn en duizeligheid komen ook voor, alsmede in sommige gevallen psychische klachten. Voor deze psychische klachten geldt, net als in het geval van overgevoeligheid, dat het belangrijk is om de arts te raadplegen voor een oplossing.

Hoe Salamol te gebruiken

Inhaleren is niet gemakkelijk. Wanneer Salamol wordt voorgeschreven, dan zal de arts daar ook vaak instructies en oefeningen met betrekking tot het goed leren inhaleren bij leveren. Dit is nodig om het middel te laten werken. Vooral ook omdat het op korte termijn moet werken. De pufjes kunnen dus ook worden genomen op het moment dat de klachten op beginnen te spelen. Let wel op. Als dit meer dan tweemaal per week voorkomt op regelmatige basis, dan is een combinatie met een luchtwegbeschermer vaak aan te raden. Zo kan de prikkel tot benauwdheid worden weggenomen.

Actieve elementen in Salamol

Het actieve bestanddeel in Salamol is salbutamol. Dit is een luchtwegverwijder die snelwerkend is. Doordat deze stof door het lichaam wordt opgenomen wordt de luchtweg binnen enkele minuten wijder. Daardoor krijgt een patiënt meer lucht en zal minder benauwdheid worden ervaren. Het is geen werkzame stof tegen ontstekingen en infecties. Daarvoor moeten andere stoffen worden gebruikt.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen